Autostrada Focșani-Bacău: Au fost depuse 12 oferte pentru construirea celor 95,9 kilometri

0
Publicat:

12 oferte au fost depuse pentru construcția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (95,9 km), a spus ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, precizând că investiția este finanțată prin PNRR.

12 oferte au fost depuse pentru Autostrada Focșani Bacău
12 oferte au fost depuse pentru Autostrada Focșani Bacău

El a mai spus că valoarea totală a proiectului este estimată de 8,24 miliarde de lei, fără TVA.

12 oferte au fost depuse pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău (95,9 km)! Pentru lotul 1 (Focşani-Domneşti Târg)- în lungime de 35,6 km şi cu o valoare estimată de 2,98 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 4 Asocieri de constructori din România şi Turcia. Pentru Lotul 2 (Domneşti Târg-Răcăciuni)- cu o lungime de 38,78 km şi o valoare estimată de 3,14 miliarde de lei (fără TVA)- au depus oferte 4 Asocieri de constructori din România şi Turcia. Pentru Lotul 3 ( Răcăciuni- Bacău)- cu o lungime de 21,52 km şi o valoare estimată de 2,11 miliarde de lei (fără TVA)- s-au primit oferte de la 4 Asocieri de constructori tot din România şi Turcia”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

El a mai spus că pentru fiecare lot perioada de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni.

Toată Autostrada Focşani-Bacău va avea o lungime de 95,9 km şi are o valoare totală estimată de 8,24 miliarde de lei (fără TVA). Investiţia este finanţată prin PNRR”. a spus ministrul.

A7 Ploiești – Pașcani este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră al României finanțat prin PNRR, iar tronsonul Focșani - Bacău era ultimul care mai trebuia scos la licitație.

Celelalte tronsoane au fost scoase la licitație după cum urmează:

- Tronsonul Ploiești – Buzău (63,25 km) a fost lansat la licitație în 2021, iar în prezent sunt semnate contracte pentru primele două loturi din cele trei. Primul lot, Ploiești/Dumbrava – Mizil este construit de asocierea Pizzarotti – Retter, iar lotul 2 Mizil – Pietroasele, de asocierea Coni – Trace. Pentru lotul 3, CNAIR urmează să anunțe câștigător, după reevaluarea ofertelor din cauza contestațiilor.

- Tronsonul Buzău – Focșani (82,44 km) a fost scos la licitație în februarie 2022, pe toate cele patru loturi fiind desemnat câștigător constructorul român Dorinel Umbrărescu.

De asemenea, la finele lunii iulie 2022, a fost lansată la licitație și secțiunea Bacău – Pașcani (77,39 km), pentru care au fost depuse miercuri, 21 septembrie, 23 de oferte.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite