Taximetriştii ameninţă că se retrag de pe Aeroportul Otopeni dacă nu este eliminat un panou publicitar Uber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă ameninţă că se vor retrage, de săptămâna viitoare, dacă nu este eliminat un panou publicitar Uber din spaţiul aeroportului şi arată că este ilegal accesul autoturismelor în sistem Uber în aeroport.

"Companiile de taximetrie care au contract cu Aeroportul Internaţional Henry Coandă se vor retrage, de săptămâna viitoare, dacă nu va fi eliminată reclama care încurajează călătorii să apeleze la serviciile de transport în sistem UBER. Suma pe care o plătim aeroportului este de circa 220.000 de euro anual, pentru a ne da dreptul să operăm în zona aeroportului", se arată într-un comunicat transmis de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

COTAR acuză conducerea Aeroportului Henri Coandă că ignoră problemele pe care le-a creat pirateria taximetriştilor care operează ilegal în zona aeroportului şi că permite accesul maşinilor în sistem Uber. Transportatorii autorizaţi mai arată că aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetăţenii români sau străini care au nevoie de transport înţeleg că Uber este compania acreditată inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport.

"​Le amintim celor care au permis accesul maşinilor în sistemul Uber la aeroport că această activitate este nereglementată, deci în afara legii, în România. Le mai amintim că, nu mai departe de săptămâna trecută a fost declanşat în mass-media un monstruos scandal care aducea în prim plan agresiunile la care au fost supuşi foarte mulţi cetăţeni străini care au fost racolaţi de piraţii taximetrişti. Aceşti piraţi au sechestrat şi au agresat persoane, pentru a le forţa să plătească sume exorbitante, nejustificate şi nefiscalizate", se mai arată în comunicatul COTAR.

COTAR precizează că suma pe care o încasează anual Aeroportul Henri Coandă de la companiile de taxi se ridică la circa 220.000 de euro. 

În replică, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, a anunţat că autoturismele care furnizează servicii de taximetrie în regim Uber nu au acces în zona de preluare a pasagerilor. 

CNAB a subliniat însă că zona de preluare a pasagerilor este rezervată exclusiv taxiurilor autorizate, iar accesul acestora este gratuit.

”CNAB nu percepe nicio taxă pentru activitatea de taximetrie la aeroport. Singurele sume încasate de la firmele de taximetrie afiliate la COTAR sunt cele aferente reclamei pe care acestea şi-o fac pe terminalele touchscreen din aeroport, respectiv 4.000 euro lunar”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii CNAB au subliniat că firma nu are nicio relaţie contractuală cu Uber, iar spaţiul de reclamă este contractat de o agenţie media.

Şoferii au aruncat cu ouă în maşinile Uber

Zeci de taximetrişti din Bucureşti au ieşit luni seară în stradă, în zonele aglomerate, nemulţumiţi de sistemul Uber. Furioşi, au „bombardat“ cu ouă şi făină maşinile care preiau clienţi prin intermediul acestei aplicaţii.

Şoferii de taxi s-au adunat în jurul orei 21.00, în faţa unui mall din Sectorul 6 al Capitalei. Acolo, au "pândit" maşinile Uber. Au urmărit aplicaţia ori au dat chiar ei comandă pentru o cursă falsă, doar ca să aducă mai multe autoturisme în zonă. Grupul de protestatari s-a mutat apoi în zona Unirii, unde a rămas preţ de câteva ore.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite