Povestea din spatele Grano, restaurantul din Dorobanţi care atrage gurmanzi din toate colţurile lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu şapte ani, Giulio da Sacco, un italian de 40 de ani, a fost suficient de „nebun“ pentru a paria pe cartea antreprenoriatului. Numele a fost Grano, un restaurant cu specific italian, unul dintre puţinele business-uri care au rezistat într-o zonă exclusivistă din Capitală.

Inainte de a lua calea antreprenoriatului,  Giulio Da Sacco lucra in domeniul asigurarilor. Primul sau contact cu Romania a avut loc in 2001, cand a venit la Bucuresti pentru a cauta clienti pentru compania la care lucra. In acea perioada, cea mai mare problema a sa era mancarea, astfel incat un prieten l-a sfatuit sa-si deschida un magazine cu mancare italiana. A inceput sa analizeze piata, iar sase ani mai tarziu, cand a decis sa renunte la locul de munca pe care il avea in Italia si sa vina sa lucreze in Romania pentru grupul Cefin, in octombrie 2007, a inceput si pregatirile pentru deschiderea magazinului Grano.

In primii doi ani si jumatate nu a facut altceva decat sa piarda bani. De fapt, antreprenorul claseaza acesti bani in categoria “costuri de invatare”. A pornit cu o investitie de 100.000 de euro si un plan de afaceri facut pe un servetel. De atunci a investit aproximativ 300.000 de euro, iar profitul a aparut abia dupa al patrulea an de functionare. In prezent, business-ul este "pe crestere", spune Giulio da Sacco, fara a oferi detalii suplimentare despre cifra de afaceri inregistrata anul trecut.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite