OMV estimează că producţia de gaze din perimetrul Neptun din Marea Neagră va creşte semnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exxon Mobil Exploration a început împreună cu OMV Petrom, în decembrie 2011, forajul într-un perimetru petrolier din Marea Neagră

Producţia de gaze din perimetrul Neptun din Marea Neagră va creşte semnificativ, se arată în strategia de dezvoltare a OMV până în 2025, estimarea fiind făcută în ciuda faptului că producătorul va decide abia în a doua parte a acestui an dacă va face sau nu investiţia.

OMV şi ExxonMobil explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră.

"Producţia ar urma să crească la 600.000 de barili pe zi până în 2025 (faţă de 348.000 barili pe zi în 2017 - n.r.). Această creştere va fi asigurată de achiziţii în regiuni bogate în rezerve, unde costul de producţie mediu nu depăşeşte 8 dolari (pe baril - n.r.). O contribuţie semnificativă, pe termen lung, este aşteptată să vină din câmpurile Yuzhno Russkoye, Achimov IV şi V din Rusia, precum şi din blocul de gaze offshore Neptun din România", se arată într-un comunicat al OMV.

În ce priveşte investiţiile, OMV a planificat alocarea, în următorii 7 ani, a circa un miliard de euro în cele trei rafinării ale grupului - Schwechat, Burghausen şi Petrobrazi, scopul investiţiei fiind dublarea capacităţii de rafinare pe termen lung.

Compania austriacă anticipează o creştere a cererii pentru gazele naturale, odată cu depărtarea de cărbune a pieţei europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite