De luni, 15 septembrie, trenul-SF Hyperion, „spaima CFR Călători“, intră pe ruta Bucureşti-Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După concurenţa neiertătoare aplicată companiei de stat CFR Călători pe traseul spre litoral, trenul Hyperion al operatorului privat Softrans porneşte, din 15 septembrie, spre munte. La trenul privat, biletul este mai ieftin şi accesul la internet este gratuit.

Începând cu dimineaţa zilei de 15 septembrie, „trenul SF“ Hyperion, sosit la Bucureşti Nord la ora 8.36 dinspre Craiova (de unde pleacă la ora 5.30), va pleca spre Braşov la ora 9.00 şi va ajunge la ora 11.46.

Ca şi pe ruta Bucureşti-Constanţa (frecventată de transportatorul privat între 1 august şi 13 septembrie), trenul Hyperion va avea internet gratuit, iar biletul va costa cu peste 40% mai puţin decât la CFR Călători.

Concret, la aceeaşi durată de parcurs (două ore şi 40-50 de minute) pe ruta Bucureşti-Braşov, biletul la trenurile private Hyperion costă 30 de lei, în timp ce la trenurile transportatorului de stat CFR Călători costă 50,5 lei – InterRego, clasa a II-a.

Preţ la jumătate pe ruta Craiova-Braşov

Fiind la începutul acestui nou experiment, Softrans oferă tarife promoţionale care lovesc frontal oferta clasică a CFR Călători.

Dacă pe Bucureşti-Braşov diferenţa de preţ este de 40%, pe Craiova-Braşov aceasta urcă spre 100%. Mai exact, Softrans propune un tarif de 55 de lei pentru Craiova-Braşov (375 de kilometri), în condiţiile în care la Bucureşti nu schimbi trenul, în timp ce la CFR Călători biletul costă 102 lei şi trebuie să schimbi la Bucureşti, transportatorul de stat neavând trenuri directe.

Pe ruta Craiova-Bucureşti, biletul la Hyperion costă 40 de lei, în timp ce la CFR Călători costă 62 de lei.

Internet gratuit

Pe lângă concurenţa preţurilor, CFR Călători va mai avea de înfruntat şi concurenţa condiţiilor de transport din trenurile private.

Din punctul de vedere al habitatului, pasagerii din Hyperion beneficiază de un nivel redus de zgomote şi vibraţii, aer condiţionat, asigurarea unor prize cu tensiune de 220V pentru alimentarea unor aparate personale şi – poate cel mai important „amănunt“ – Wi-Fi gratuit.

Potrivit administratorilor particulari, pe ruta Craiova-Bucureşti „80% au fost locurile ocupate în permanenţă, iar în weekend nu mai erau locuri“.

Oficialii companiei Softronic Craiova – producătorul trenurilor Hyperion – dau asigurări că garniturile sunt omologate intern, au trecut toate încercările făcute de Autoritatea Feroviară Română şi au fost puse în circulaţie conform reglementărilor legale, fiind introduse în registrul mijloacelor de transport de călători europene, în acest moment putând rula pe căile ferate europene.

Trenul Hyperion pleacă din Craiova de la linia 1. Din Bucureşti pleacă de la altă linie în fiecare zi, însă este afişat pe tabela centrală din Gara de Nord cu numărul 15930-1 pentru direcţia Braşov şi cu numărul 15931 pentru direcţia Craiova.

Potrivit mersului de trenuri publicat pe site-ul softrans.ro, Hyperion peacă de la Braşov înapoi la ora 15.30, ajunge în Bucureşti Nord la ora 18.03, apoi pleacă la ora 18.23 şi ajunge la Craiova la ora 21.30.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite