Primul volum al romanului „Winnetou“ se distribuie azi cu „Adevărul“

Primul volum al romanului „Winnetou“, de Karl May , se distribuie astăzi, împreună cu „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Unul dintre cele mai antrenante romane de aventuri va fi oferit cititorilor în trei volume, în colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“.


Mai citeşte şi:
Cărţile „Adevărul“  oferă noi surprize
Se deschide prima „Librărie Adevărul“!

Mesajul iubirii adevărate a aproapelui şi a lui Dumnezeu, care răzbate din toate operele lui  Karl May, este pentru toate vârstele. Ambalajul de aventură ascunde înţelesuri mult mai profunde. Karl May susţine în toată opera sa un creştinism prin fapte, nu prin vorbe. Şi nu unul dogmatic şi intolerant, ci unul simplu, natural.

Winnetou şi Old Shatterhand sunt războinici temuţi şi iscusiţi, dar ei îşi înving duşmanii prin isteţime şi mai ales prin iertare. În ciclul dedicat pieilor roşii, din care face parte şi romanul „Winnetou“, May prezintă lupta pentru supravieţuire a indienilor, rasă condamnată la dispariţie. Nobleţea acestora, legătura lor indestructibilă cu natura, aprecierea curajului dar şi a chibzuinţei înlătură complet eticheta nedreaptă de „sălbatici”. Albii, care îi ucid ca pe animale şi îi împing tot mai departe de pământurile lor, sunt adevăraţii „sălbatici”.

Anul acesta s-au împlinit 167 de ani de la naşterea scriitorului german Karl May, creatorul nemuritoarelor personaje Old Shatterhand şi Winnetou. Autorul a dus o viaţă nu mai puţin aventuroasă decât cea a personajelor sale.

9.30 Baia Mare: Cărţile „Adevărul”  căutate de băimăreni

În zona centrală a municipiului Baia Mare, mai exact la chioşcurile de pe lângă Piaţa Revoluţiei, iubitorii de carte nu au ratat cel de-al XXXII-lea volum din Colecţia „Adevărul”. Dacă e joi, atunci băimăreanul Dorin Negrea „face prezenţa” la punctele de distribuire a presei pentru a-şi achiziţiona cartea „Adevărul”.

„Nu am vrut sub nicio formă să ratez primul volum din romanul «Winnetou» de Karl May. Nu am abonament aşa că mă bazez de fiecare dată pe noroc”, spune bărbatul. „Am aproape toate cărţile de colecţie. Pe care nu le am, le-am comandat online”, continuă acesta. (text: Adina Codrean, foto: Andreea Oşan).

8.35 Satu Mare: Cerere mare de cărţi Adevărul


Ca în fiecare zi de joi, sătmărenii au trecut dis de dimineaţă pe la chioşcurile de ziare pentru a-şi  completa colecţia de cărţi Adevărul.

Încă din jurul orei 7.40 la cele două chioşcuri de ziare din faţa Hotelului Dacia, nu se mai găsea niciun exemplar din volumul „Winnetou” de Karl May. Prioritari în achiziţia cărţilor din colecţia „Adevărul” au rămas sătmărenii abonaţi, cei care s-au înscris pe listele pe care vânzătoarele de la chioşcurile de ziare le au pregătite pentru fiecare zi de joi.

„Am primit 30 de cărţi şi am în jur de 26 de clienţi înscrişi pe liste. Încă de pe la ora 7.30 nu mai aveam nicio carte”, spune Nagy Eva. Clienţii fideli spun că nu pierd niciun exemplar. „ Am toată colecţia „Adevărul”. Sunt cărţi cu adevărat excepţionale, iar la preţul acesta este chiar foarte avantajos să le cumperi”, spune Ioan Constantin Moldovan.

8.30 Cluj: "Winnetou", cunoscut după filme


Primul volum al romanului "Winnetou", de Karl May, se distribuie astăzi împreună cu ziarul Adevărul. Clujenii au trecut pe la chioşcuri încă de la prima oră a dimineţii, pentru a-şi adăuga în bibliotecă cel mai recent volum din colecţia "100 de cărţi pe care trebuie să le ai". "Mi-au plăcut mult filmele cu Winnetou şi am zis că e o ocazie bună să am şi romanul. Dacă nu eu, atunci copii mei sper să-l citească", spune Viorel Sibianu, un clujean în vârstă de 43 de ani.

"Am primit 60 de bucăţi, dar deja am vândut vreo 20, în doar jumătate de oră de când am deschis", spune Viorica Basetti, vânzătoarea chioşcului de ziare din faţa agenţiei de voiaj CFR. Cel de-al doilea volum al romanului "Winnetou" se va distribui la chioşcurile de ziare joi, 25 iunie.


Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42
E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul”, în formula „ziar + carte”!

Abonamentele se pot face

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca” pentru a te abona la „Adevărul“ (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul” (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51