Poveşti de dragoste la Teatrul Metropolis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Love Stories“, cu Maia Morgenstern şi Mircea Rusu, va avea prima reprezentaţie mâine, de la ora 19.00, la teatrul bucureştean. Regizat de Claudiu Goga, „Love Stories“ este un spectacol care are la bază „cea mai bună piesă românească a anului 2010“, „Labirintul“, de Radu F. Alexandru.

Un juriu format din criticul de teatru Marina Constantinescu, criticul literar Nicolae Manolescu şi teatrologul Marian Popescu a hotărât ca textul „Labirintul" să fie desemnat câştigătorul unui concurs organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER).Spectacolul, care îi are în distribuţie pe Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Diana Cavallioti şi Alexandru Pavel, beneficiază şi de participarea inedită a lui Emil Hurezeanu. Jurnalistul apare în mai multe fragmente video, pe post de povestitor.

Două drame realiste

„Love Stories" („Poveşti de dragoste") prezintă două generaţii, două cupluri - părinţi şi copii, într-o poveste a căutărilor de sine, printr-un labirint al emoţiilor. Actorul Mircea Rusu a declarat pentru „Adevărul" că spectatorii vor avea surpriza să vadă două drame realiste pasionale, „cu neîmpliniri, neajunsuri, frământări şi răsturnări de situaţie", şi că problemele personajelor seamănă cu ceea ce li se întâmplă oamenilor obişnuiţi. Mircea Rusu este la a treia colaborare cu regizorul Claudiu Goga, despre care spune că este „un ardelean răbdător şi care are destulă înţelegere şi grijă faţă de actorii alături de care lucrează."

Diana Cavallioti şi Alexandru Pavel, în spectacolul „Love Stories“

Regizorul Claudiu Goga a fost atras de textul cu intrigă puternică şi cu personaje bine conturate şi a intuit potenţialul de emoţie pe care l-ar putea avea un spectacol după piesa lui Radu F. Alexandru. „Este un text românesc şi cred că este important ca atunci când un regizor găseşte un asemenea text să se aplece asupra lui. Fără o dramaturgie autohtonă bună, teatrul românesc nu poate funcţiona", ne-a declarat Claudiu Goga. Regizorul apreciază că, dincolo de poveştile de familie etern valabile, piesa surprinde un moment special - felul în care transformările sociale şi democraţia au afectat mentalităţile. Claudiu Goga a mai spus că spectacolul încearcă să arate cum se ciocnesc oamenii de alegerile unor persoane foarte apropiate, alegeri pe care le este greu să le accepte necondiţionat.

Povestitorul Emil Hurezeanu

Actorii şi regizorii au repetat, în lunile de vară, pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti. Claudiu Goga lucrase, deja, cu Maia Morgenstern şi cu Mircea Rusu, la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional Bucureşti, iar pentru rolurile în care i-a distribuit pe Alexandru Pavel şi pe Diana Cavallioti a organizat o audiţie. Regizorul a colaborat la acest spectacol şi cu scenografa Lia Dogaru.

Inedită este prezenţa pe afiş a lui Emil Hurezeanu, distribuit în rolul unui scriitor-povestitor. Jurnalistul are câteva apariţii video semnificative în spectacol. Claudiu Goga a explicat de ce a ales să apeleze la o persoană publică: „Aveam nevoie de cineva care să dea veridicitate acestei poveşti bazate pe fapte reale. Emil Hurezeanu este o personalitate cu discurs echilibrat şi am fost foarte bucuroşi că a acceptat să intre în spectacolul nostru, după ce a citit piesa lui Radu F. Alexandru."

"Este un text românesc şi cred că este important ca atunci când un regizor găseşte un asemenea text să se aplece asupra lui. Fără o dramaturgie autohtonă bună, teatrul românesc nu poate funcţiona.''
Claudiu Goga regizor

Informaţii utile

- Teatrul Metropolis, Bucureşti (Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2)
- „Love Stories", după „Labirintul", de Radu F. Alexandru, „cea mai bună piesă românească a anului 2010", desemnată de UNITER
- Regia: Claudiu Goga
- Joi, 1 septembrie, ora 19.00
- Cu: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Alexandru Pavel, Diana Cavallioti
- Cu participarea inedită a lui Emil Hurezeanu
- Durată: o oră şi 50 de minute, fără pauză
- Biletele au preţul de 32,4 de lei. Mai sunt bilete disponibile

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite