Poveste de război

Poveste  de război

Volumul „Unde se avântă vulturii“ poate fi cumpărat mâine împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10.99 lei. Scriitorul scoţian Alistair Stuart MacLean (1922 – 1987) este cunoscut pentru romanele sale de aventuri, „Tunurile din Navarone“ şi „Unde se avântă vulturii“, care au fost transformate în filme de succes.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Bucureşti Volum colectiv despre Revoluţie Un număr de 20 de personalităţi, printre care Matei Vişniec (foto), Andrei Şerban, Dan Perjovschi şi Maia Morgenstern semnează un volum,

Prima beţie cu Maria Tănase

Prima beţie cu Maria Tănase

Jazzmanul Johnny Răducanu povesteşte în volumul colectiv „Prima mea beţie“, care va apărea în curând la Editura Art, întâia experienţă a sa într-un birt, care a avut loc în preajma marii artiste.  „Prima mea beţie“ deschide o nouă colecţie a Editurii Art, care va cuprinde zece titluri. Cartea va fi lansată la 13 noiembrie, ora 18.00, la Clubul Ţăranului Român.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Paris-Viena „Cum să uiţi o femeie“, în germană La doar câteva luni de la apariţia romanului “Cum să uiţi o femeie” de Dan Lungu (foto), Editura Polirom a încheiat două contracte

„Moarte armenilor!“

„Moarte armenilor!“

Varujan Vosganian a scris un roman de o densitate uluitoare şi cu o miză istoric-identitară cu mult peste media prozei româneşti de azi. Cartea e un fel de hartă în mişcare pe care urmărim traseele şi poveştile unui popor întreg de armeni, fugind din calea turcilor, apoi a sovieticilor, ascunzându-se de legionari, apoi şi de comunişti.

Zbucium pe Oceanul Pacific

Zbucium pe Oceanul Pacific

Al doilea volum din „Moby Dick“ de Herman Melville va fi vândut mâine împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10.99 lei. Personajul principal al cărţii, Ishmael, este un marinar dornic „să-şi pună sângele în mişcare“ şi să vadă „întinderile de apă ale Pământului“.

Ceasornicul sentimentelor

Ceasornicul  sentimentelor

Romanul „Mecanica inimii” va fi ecranizat, în regia francezului Luc Besson. Basm postmodernist pe tema diferenţei şi a aparenţelor, „Mecanica inimii” este o poveste plină de candoare, melancolie, umor şi sexualitate latentă.

Informaţii pe scurt

Informaţii pe scurt

Mii de pagini de jurnal, sute de scrisori, caiete de notiţe şi însemnări personale formează acum mărul discordiei pentru mai multe edituri importante din întreaga lume.

Măreţie şi decădere

Măreţie  şi decădere

Primul volum din „Moby Dick“ va fi vândut mâine, împreună cu ziarul „Adevărul“. Viaţa lui Herman Melville (1819 –1891) este ea însăşi subiect de roman, care, dacă ar fi fost scris de autorul american, ar fi devenit o capodoperă.

Literatura exorcizării de comunism

Literatura exorcizării  de comunism

De la proză la poezie, mai toate cărţile Hertei Müller revizitează –obsesiv, spun unii – contextul României din anii ’70-’80 şi cartografiază experienţa totalitarismului la persoana întâi. Dintre cele peste douăzeci de volume care-i poartă semnătura, doar câteva au parte de o ediţie românească. În condiţiile în care site-ul Amazon duduie de comenzi ale cărţilor Hertei Müller, acesta ar putea fi un semnal şi pentru

Poveste cu piraţi

Poveste cu piraţi

Volumul „Golful francezului“ va fi distribuit mâine, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. „Golful francezului“ al lui Daphne du Maurier, publicat prima oară în anul 1942, este unul dintre cele mai populare romane ale scriitoarei britanice.

Droguri la liceeni

Droguri la liceeni

Un roman intelectual parodic, cu o construcţie sofisticată. Publicat pentru prima dată în 2000, romanul poliţist parodic „Balul fantomelor” se inspiră din perioada de început a traficului de droguri în liceele bucureştene.

Pe insula lui Robinson Crusoe

Pe insula lui Robinson Crusoe

Romanul de referinţă al scriitorului Daniel Defoe va fi vândut mâine, împreună cu „Adevărul“. Daniel Defoe, scriitor, jurnalist şi pamfletar, a fost unul dintre cei mai prolifici autori de limbă engleză ai secolului al XVIII-lea. A scris peste 500 de cărţi şi articole pe diverse teme: politică, religie sau economie.

Aflu că săptămîna trecută a murit Andor Horváth. Am ţinut mult la el şi contam pe un dialog mai îndelungat cu inteligenţa, cultura şi umorul lui. Mă bucur că măcar ne-am reîntîlnit la începutul anului trecut, în jurul unei cărţi pe care tocmai o publicase. Am scris, atunci, un text, pe care îl reiau acum, pentru a-l dedica memoriei lui şi prieteniei noastre.

acum 3 zile · comentarii (0)

Ca oricare altă instituţie, şi „Târgul de carte GAUDEAMUS“ are o geneză şi un parcurs. În anul 1995 am fost numit Preşedinte-Director General (PDG) al „Societăţii Române de Radiodifuziune“ (S.R.R). În anul anterior apăruse „Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea“ celor două servicii mass-media publice, Televiziunea şi Radiodifuziunea.

acum 5 zile · comentarii (3)

Nu ştiu exact câte zile are minivacanţa de Paşte în cazul vostru, nu ştiu dacă plecaţi sau rămâneţi, dacă ieşiţi sau staţi în casă, dacă aţi pregătit filme sau întâlniri cu prietenii, dar un lucru e sigur: ar fi cazul să vă puneţi deoparte măcar o singură carte. Eu, una, am deja pe lista mea personală destul de multe titluri, nu că aş spera să le termin pe toate, dar mă incită că nu m-am decis încă de care să mă apuc.

acum 17 zile · comentarii (4)

Dragi elfi, hobbiţi, gnomi şi rangeri, dragi prieteni şi fani ai operei Profesorului J.R.R. Tolkien, avem plăcerea să vă invităm la un nou Tolkien Rading Day – de primăvară sau de Buna Vestire. Despre „Bătălii faimoase în opera lui J.R.R. Tolkien”. Sâmbătă, pe 31 martie, la Librăria Humanitas Kretzulescu, începând cu ora 17.00.

acum 26 zile · comentarii (2)

Recent a avut loc Târgul de Carte de la Leipzig, unde ţara noastră a fost invitat de onoare, după două decenii. Felul în care s-au prezentat scriitorii şi editorii români la unul din cele mai importante Târguri de Carte ale lumii este demn de toată lauda, iar eforturile lor, ca şi ale celor care au muncit efectiv pentru reuşita Târgului, au fost apreciate în Germania.

acum 26 zile · comentarii (2)

Astăzi poeta Ana Blandiana împlineşte 76 de ani. Cartea „Întoarcerea lui Arpagic“, cu vestitul motan Arpagic din anii ’80, pentru care Ana Blandiana a fost interzisă din cauza pamfletului la adresa dictatorului, a inclus într-o formă grafică inedită, versuri mai noi şi mai vechi pentru copii: „Întâmplări din grădina mea“, „Alte întâmplări din grădina mea“, „Întâmplări de pe strada mea“ şi „Cartea Albă a lui Arpagic (file de dosar)“.

acum 28 zile · comentarii (5)

Tîrgurile de carte-s ceva fain, mai vînd şi editurile cît de-un platou de prăjituri, iese şi pentru autor de-un sandviş cu reducere de la Billa, trecătorii speriaţi de zăpadă pot aştepta tramvaiul înăuntru, merge căldura!, se poate angaja temporar şi o femeie de serviciu cu familie numeroasă şi soţ şomer, posibil jucător de table în faţa blocului, deci toată lumea-i mulţumită.

luna trecuta · comentarii (2)

Se discută intens zilele acestea despre cât de inutilă este literatura motivaţională şi cât de fraieri sunt cei care aruncă bani pe traininguri de leadership. Şi eu unul cred că literatura motivaţională este în mare măsură inutilă şi că ăia care aruncă bani sunt în mare măsură fraieri, dar nu pentru că principiile acestei literaturi ar fi cu totul greşite. Eu cred că, dimpotrivă, ele sunt cel puţin parţial corecte.

luna trecuta · comentarii (4)

Uneori mai citesc cărţi, prea rar şi prea puţine faţă de cîte aş vrea şi faţă de cîte cumpăr. Nu mă încălzeşte că asta li se întîmplă şi altora. Iar cele două mari tîrguri, de pe urma cărora rămîn cu sacoşe de cărţi, care se tot adună şi cu care nu reuşesc să ţin pasul, sînt pe cale să-mi devină mari duşmani. Şi, de parcă ale mele nu mi-ar fi de ajuns...

acum 2 luni · comentarii (2)
Postari Recente