VIDEO "Secretele Egiptului Antic" se mută la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii se pot plimba în interiorul unui "mormânt" egiptean, cu lanterne primite la intrare  FOTO: Florin Ghioca
Copiii se pot plimba în interiorul unui "mormânt" egiptean, cu lanterne primite la intrare  FOTO: Florin Ghioca

Expoziţia "Secretele Egiptului Antic", organizată sub platforma History Hackers, se mută la parterul clădirii The Office din Cluj-Napoca, în perioada 30 ianuarie - 30 martie, după ce, între 23 octombrie şi 30 decembrie 2014, a fost prezentată la Hanul Gabroveni din Bucureşti.

Încheiată la sfârşitul anului 2014, expoziţia "Secretele Egiptului Antic", găzduită de Hanul Gabroveni din Bucureşti, se va muta la Cluj-Napoca, pentru cei care vor să descopere la rândul lor specificul culturii egiptene.

Expoziţia se va desfăşura la parterul clădirii The Office, putând fi vizitată în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Proiectul History Hackers a debutat în luna octombrie a anului trecut, la Bucureşti, "Secretele Egiptului Antic" fiind prima dintr-o lungă serie de expoziţii interactive care au la bază teme de istorie şi civilizaţie antică, dedicate în special copiilor din ciclul primar. Ediţia de la Bucureşti s-a bucurat de succes încă din primele zile de la deschidere, numeroşi părinţi şi profesori aducându-i pe copii să descopere o mică parte din fascinanta lume a Egiptului din antichitate.

Îmbălsămare cu manechin

Cei mici pot învăţa secretele îmbălsămării, îşi pot face propriile amulete dintr-un lut special, pot confecţiona podoabe similare celor din Antichitate, îşi pot scrie numele cu hieroglife sau chiar pot vizita un "mormânt" antic, cu ajutorul unor lanterne puse la dispoziţie de organizatorii expoziţiei. 

Copiii mai au la dispoziţie costume egiptene tradiţionale, în care se pot costuma, dar şi un tron de faraon, pe care se pot sui pentru a se fotografia.

Expoziţie interactivă "Secretele Egiptului Antic"

Atmosfera relaxată şi caracterul interactiv al expoziţiei, care le permite copiilor să studieze îndeaproape exponatelele, implicându-se activ şi în procese de creaţie specifice vremii, i-au surprins în mod plăcut pe vizitatorii primei ediţii History Hackers, astfel că povestea va continua şi în acest an cu noi teme.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite