VIDEO „Serile Filmului Românesc”, la a opta ediţie

„Serile Filmului Românesc”, la a opta ediţie 

Ediţia a VIII-a a Festivalului Serile Filmului Românesc se va desfăşura la Iaşi în perioada 10-14 mai 2017 şi îi va fi dedicată regizorului Cristian Mungiu.

Ştiri pe aceeaşi temă


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Cinefilii şi îndrăgostiţii de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecţia filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.
 
Festivalul va fi deschis de o Gală dedicată împlinirii unui deceniu de când regizorul a fost premiat cu Palme dʹOr pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.
 
Regizorul vine la Serile Filmului Românesc, unde se va întâlni cu prietenii de platou, colegii de regie, cu care a colaborat şi cu actorii alături de care a realizat filmele. Programul festivalului include o retrospectivă a filmelor regizate de Cristian Mungiu, alese chiar de el pentru a fi văzute pe marele ecran la Iaşi: Occident (2002), 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (2007), Amintiri din epoca de aur 1şi 2 (2009), După dealuri (2012), Bacalaureat (2016).
 
Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR) a fost lansat la nivel naţional, într-o conferinţă de presă găzduită de Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, la care au participat, printre alţii, Irina-Margareta Nistor, Ambasador cultural al festivalului şi actorii Adrian Titieni, Manuela Hărăbor, Tania Popa, Ileana Popovici, Diana Cavallioti şi Emanuel Pârvu.
 
În studioul Adevărul LIVE, au fost prezenţi criticul de film Irina Margareta Nistor, ambasador cultural al festivalului, şi Andrei Giurgia, directorul evenimentului.
 
citeste totul despre: