La răscruce de drumuri

La răscruce  de drumuri

Expoziţia de artă „Bessarabia maia“ este deschisă la Galeria Art Society. Peste 100 de lucrări de pictură, sculptură şi grafică, dintre care 53 venite din Republica Moldova, formează prima expoziţie de artă basarabeană deschisă la Bucureşti din 1922.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Madrid. Concert al grupului „The Pretenders” la sala Riviera din Capitală, la 1 iulie. Băieţii vor prezenta noul lor disc, „Break Up The Concrete”.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Roma. „Nancy Spero – Blue”. Expoziţia conţinând colajele artistei americane Nancy Spero va fi deschisă la Studio Stefania Miscetti, până la data de 23 octombrie.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Bologna. „Filippo de Pisis: Întoarcerea în Italia“. Expoziţia pictorului  va putea fi vizitată la Museo Morandi, până la data de 19 iulie. Milano. „Monet şi Japonia.

Licitaţii & galerii

Licitaţii & galerii

Drouot Richelieu, Paris Record mondial Într-o licitaţie din 17 iunie, organizată de societăţile de vânzare J.J.Mathias, Baron Ribeyre&Associes, o sculptură din seria „Gânditorul“

Teribila noapte a beţiei

Teribila  noapte a beţiei

“Marea mahmureală” e o combinaţie inteligentă între “Petrecerea burlacilor” şi “Memento”.Povestea are evoluţii surprinzătoare, iar personajele sunt atent schiţate şi reuşesc să se desprindă de primul nivel al şablonului pe care îl întruchipează.

O seară de vară

O seară de vară

De la piese contemporane la Beethoven, cu Orchestra Naţională Radio.Pătrunzând din căldura de afară în plăcuta răcoare a Ateneului, eram convinsă că ultima seară a stagiunii 2008-2009 a Orchestrei Naţionale Radio va avea o atmosferă specială.

Nu rataţi!

Nu  rataţi!

Manic Street Preachers Journal for Plague Lovers (Columbia, 2009) Unul dintre cele mai bune albume ale începutului de an şi al nouălea al trupei din Ţara Galilor. Revigorant şi electrizant,

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Salamanca. Expoziţia de fotografie ”Minunile voinţei” a artistei Julia Montilla, la Galeria Patio de Escuelas din localitate, până la 28 iunie. Barcelona. Katy Perry în concert la

În inima lucrurilor

În inima lucrurilor

Până la 30 iunie, Galeria Apollo din Bucureşti găzduieşte expoziţia artistului clujean Teodor Botiş.Cu un loc bine determinat în plastica românească, pictorul septuagenar dovedeşte, în selecţia de la Apollo, o incredibilă capacitate de evoluţie.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Los Angeles Album muzical semnat de David Lynch Regizorul David Lynch (foto), creatorul cunoscutelor filme „Twin Peaks” (1992), „Metamorfoze” (1997) şi „Mulholland Drive - Calea

De ratat!

De  ratat!

Placebo Battle for the Sun (PIAS, 2009) ll Albumul din 2009 al trupei londoneze arată cum o calitate se poate transforma în defect. Amprenta stilistică rămâne la fel de puternică după 15

Graffiti în muzeu

Graffiti în muzeu

Banksy, cunoscutul reprezentant englez al street-artului, expune, până la 31 august, în Muzeul Oraşului Bristol.Lucrările nonconformiste ale artistului Banksy sunt plasate printre operele clasice ale muzeului, într-un dialog amuzant şi ironic.

Licitaţii & galerii

Licitaţii & galerii

Într-o vânzare publică recentă dedicată exclusiv artei din această parte a Europei, vedeta serii s-a dovedit pictorul Boris Mihailovici Kustodiev (1878-1927).

Sunt mai multe tipuri de concediu, de la cel în care vizitezi o altă ţară şi eşti în mişcare toată ziua, din muzeu în muzeu, la cel în care ai o problemă şi vei avea nevoie de vreo şase zile de stat la ghişee, concediul în care zaci la soare, cel în care urci pe munţi, concediul în care te vezi cu familia, sapi în grădină, renovezi casa sau pur şi simplu stai toată ziua în pat şi citeşti sau te uiţi la filme. Eu pun pe listă şi concediul TIFF.

acum 3 zile · comentarii (4)

Sâmbătă 14 aprilie, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a găzduit un eveniment special, prilejuit de aniversarea celor 80 de ani ai baritonului şi profesorului universitar Nicolae Constantinescu, unul dintre importanţii artişti ai Operei bucureştene, însemnat cadru didactic al prestigioasei instituţii de învăţământ care, demnă de toată lauda, a găsit de cuviinţă să-l onoreze printr-o sărbătorire strălucită.

acum 5 zile · comentarii (2)

Aplauze prelungite, aclamaţii entuziaste, nesfârşite rechemări la rampă; suplimente muzicale oferite la solicitarea insistentă a publicului... Atmosfera unei generoase comunicări i-a însoţit pe muzicienii români pe parcursul întregului serial al concertelor susţinute la sfârşit de martie în Kuwait City, în fabulosul complex cultural Sheikh Jaber Al-Ahmad (JACC). Nici nu putea fi altfel!

acum 18 zile · comentarii (2)

Nu e 1 Aprilie. Tocmai când constatam că dl secretar de stat Mădălin Voicu nu s-a ţinut de cuvânt când promitea, la momentul ungerii celui de-al şaselea interimar (Ştefan Ignat), că va anunţa în luna Martie data concursului pentru conducerea Operei Naţionale Bucureşti, website-ul Ministerului Culturii a publicat anunţul privind concursul.

acum 19 zile · comentarii (0)

Am avut şansa să mă ocup, în ultimii zece ani, de promovarea unor evenimente de muzică clasică, multe dintre ele de anvergură naţională. Recent, am fost invitat să dau o mână de ajutor pentru campania de promovarea în online a primului turneu de recitaluri al sopranei Teodora Gheorghiu în România.

acum 20 zile · comentarii (1)

În 25 martie s-au împlinit 100 ani de la moartea lui Claude Debussy, compozitorul-fanion al impresionismului, primul dintre stilurile muzicale care au înflorit în arealul mai larg al modernismului. Trebuie să fi ascultat măcar o dată Preludiul la după-amiaza unui faun de Claude Debussy, prima lucrare modernă din istoria muzicii, a cărei premieră a avut loc în anul 1894.

acum 22 zile · comentarii (1)

O descriere a sindromului post-traumatic, suferit de foştii combatanţi din războaiele duse de America, dar şi o radiografie a corupţiei care macină societatea americană la vârf, lucruri care pe drept cuvânt l-au făcut să fie considerat „Şoferul de taxi“ al secolului XXI, este filmul scoţienei Lynne Ramsay, „N-ai fost niciodată aici“, pentru care Joaquin Phoenix a primit premiul de interpretare la Cannes.

acum 23 zile · comentarii (0)

„Dacă ascultăm muzică barocă, neuronii capătă un ritm de activitate ciclică între 8 şi 12 cicli pe secundă, ceea ce se întâmplă numai în cazul geniilor! Numai că geniile îl au permanent, în vreme ce omul care ascultă muzică îl are doar cât ascultă muzica, dar este suficient, pentru că îmbunătăţeşte memoria.“

acum 26 zile · comentarii (2)

Să afirm de la bun început. Volumul semnat de dr. Cristina Radu, cunoscuta soprană, solistă a Operei Braşov şi a podiumurilor de concert din ţară şi străinătate, profesor asociat la Facultatea de Muzică a Universităţii „Transilvania” din municipiul de sub Tâmpa, este o lectură indispensabilă pentru toţi cei pasionaţi de arta cântului, fie aspiranţi sau profesionişti, fie simpli melomani.

acum 28 zile · comentarii (0)
Postari Recente