Pelerinajul viorii Stradivarius

Pelerinajul viorii Stradivarius

Alexandru Tomescu, însoţit de vioara sa Stradivarius, porneşte în al treilea turneu prin România, care se va încheia la 5 decembrie printr-un concert la Bucureşti. Nu mai reprezintă o noutate faptul că violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail au realizat deja două turnee naţionale în care au dus această vioară, numită Stradivarius Elder Voicu, în numeroase oraşe ale ţării.

Hermină şi pene de struţ

Hermină şi pene de struţ

Expoziţia „Eleganţa bucureşteană“ este deschisă, până la 30 noiembrie, la Muzeul Naţional de Istorie a României, din Capitală. Cu peste 60 de ţinute, expoziţia urmăreşte evoluţia modei bucureştene şi nu numai, de la mijlocul secolului al XVIII-lea până în zilele noastre.

Evenimente din Italia

Evenimente din Italia

Roma. „Festivalul de Film“ - Între 15 şi 23 octombrie vor fi prezentate unele dintre cele mai aşteptate filme ale anului, printre care şi „Twilight, the New Moon“.

Opera Metropolitan, de la New York în Rahova

Opera Metropolitan,  de la New York în Rahova

În stagiunea 2008-2009, producţiile „The Met: Live in HD“ au putut fi văzute în 900 de cinematografe din 42 de ţări din întreaga lume şi, pentru prima dată, în România. Vânzările de bilete la „Live in HD“ pentru sezonul trecut au ajuns la 1,8 milioane.

Sălbaticii polonezi ai deceniului opt

Sălbaticii polonezi ai deceniului opt

Expoziţia „Republica bananieră. Expresia anilor `80“ este deschisă la Galeriile 3/4 de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Organizată de Centrul pentru Cultură şi Artă din Wroclaw, de Institutul Polonez şi de Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, selecţia de lucrări este relevantă pentru arta poloneză contestatară.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Londra Sting are melodii noi Sting (foto) va lansa un nou album dedicat anotimpului său preferat, iarna. „If On A Winter’s Night...“ poate fi comandat de pe site-ul www.amazon.com,

Licitaţii & galerii

Licitaţii & galerii

Sotheby’s, Hong Kong Celadonul, la preţ Din nou, Casa Sotheby’s a obţinut, săptămâna trecută rezultate remarcabile la licitaţia de artă chineză de la Hong Kong. Pe primul loc s-a

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Un nou album Chris Rea Pentru a celebra trei decenii de carieră, Chris Rea (foto) a lansat o selecţie a celor mai cunoscute piese din repertoriul său, reunite în albumul „Still So Far To

Licitaţii & Galerii în lume

Licitaţii & Galerii în lume

Sotheby’s, Hong Kong Artă chineză Cele mai mari preţuri în licitaţiile din ultimele zile au fost obţinute într-o vânzare publică dedicată artei chineze, organizată la Hong Kong de

Avangarda balcanică

Avangarda balcanică

Expoziţia „Ipostaze ale modernismului. Pictura în Bulgaria, Grecia, România. 1910-1940“ este deschisă la Muzeul Naţional de Artă al României. Organizată în colaborare cu Fundaţia B&M Theocharakis din Atena şi Galeria Naţională de Artă din Sofia, expoziţia  face parte din proiectul „Balkan Modernismus“.

Miezul nopţii, după Enescu

Miezul nopţii, după Enescu

După ce ultimele acorduri ale festivalului s-au risipit, pe scena concertistică a rămas un gol. E miezul nopţii şi, în loc să fiu la Ateneu, sunt acasă, în faţa computerului. Singurul aspect negativ al concertelor de la miezul nopţii de la Festivalul „Enescu” a fost acela că dau dependenţă.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Barcelona. Diana Krall va prezenta albumul „Quiet nights” la Auditoriul CCIB, la 8 octombrie, de la ora 21.00. Preţul biletului, între 75 şi 85 de euro.

A ajuns la a cincea ediţie. Iniţiată, coordonată şi moderată de realizatoarea Radio România Muzical dr. Luminiţa Arvunescu, desfăşurată în locaţii prestigioase (Muzeul Naţional Cotroceni, Foaierul Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”, Muzeul Colecţiilor de Artă), a fost găzduită acum de Sala Mare a Ateneului Român unde publicul, de fiecare dată avid de calitate, a petrecut clipe de delectare în compania unor artişti speciali.

acum 14 zile · comentarii (0)

N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

acum 28 zile · comentarii (0)

Ministrului Finanţelor Publice, dl Eugen Teodorovici, i se pare inechitabil ca persoanele fizice autorizate (PFA) să plătească mai puţine contribuţii decît un angajat, aşa cum prevăd modificările la Codul Fiscal din Ordonanţa de Urgenţă 79/2017, în vigoare. Mulţi dintre artişti au fost încurajaţi să devină PFA. Toţi urmează să fie pedepsiţi.

acum 28 zile · comentarii (1)

Ca orice altă obsesie, discernământul corespunde suferinţei unei privări originare… Supracompensare a unei absenţe – întreaga religie occidentală a deciziei şi a hotărârii derivă din negarea subreptice a dizabilităţii noastre fundamentale. Căci viaţa – în întreg şi în parte – este, în mod evident, rezultatul unei, unor ne-hotărâri…

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente