Poetul în camera de gazare

Poetul în camera de gazare

Expoziţia „Benjamin Fondane“ este deschisă la Muzeul „Mémorial de la Shoah“ din Paris. Poetul B. Fundoianu (Benjamin Fondane) şi-a găsit sfârşitul în lagărul de la Auschwitz, la începutul lunii octombrie 1944.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Bucureşti Avangardăşi rock Astă-seară, la ora 20.00, compozitorul şi interpretul francez Yann Tiersen (foto) concertează la Sala Palatului din Bucureşti, însoţit de Christine Ott şi

Licitaţii & galerii

Licitaţii & galerii

Christie’s, New York Diamantul Annenberg Celebra casă de licitaţii s-a declarat onorată să pună în vânzare un inel cu un diamant de 32,01 carate, flancat de alte două de 1,61,

Grupul fără nume

Grupul fără nume

Expoziţia „Interferenţe“ este deschisă la Galeria Veroniki Art. Cinci artişti, care cochetează cu anonimatul, intitulându-se „Grupul fără nume“, se întâlnesc din când în când în expoziţii „cu temă“.

Mike Stern:„În România se cântă un jazz foarte bun“

Mike Stern:„În România se cântă un jazz foarte bun“

Mike Stern nu este la prima vizită în România, dar invitaţia la „Bucharest Masters of Jazz“ l-a adus pentru prima oară în Bucureşti. Este o plăcere să-l vezi pe Mike Stern. Fie pe scenă - cântând, fie în culise - urmărindu-şi colegii de pe scenă, fie la o cafea stând de vorbă cu ziariştii. Tot timpul e cu zâmbetul pe buze, comunicativ şi haios în răspunsuri.

Licitaţii & Galerii în lume

Licitaţii & Galerii în lume

Christie’s, New York Mirajul smaraldelor La aproape un milion de dolari (950.500) a fost vândut un colier din smaralde şi diamant, compus din două linii de pietre opuse. La întâlnirea lor

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Bucureşti SoNoRo, la Cotroceni Festivalul internaţional de muzică de cameră SoNoRo se va desfăşura, în perioada 1-13 noiembrie, în sălile de concerte din Bucureşti, Cluj şi Iaşi.

Casting revoluţionar

Casting revoluţionar

Expoziţia „A Moment of Citizenship“ este deschisă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti. Alcătuit din două lucrări video, evenimentul de la  MNAC a făcut parte din cea de-a doua ediţie a programului „Satelit“ de la Muzeul Jeu de Paume din Paris.

Evenimente din Italia

Evenimente din Italia

Nettuno. „Arta ca misiune şi divulgare“. Expoziţie de pictură şi ceramică a artistului Nicola Belloni, la „Forte Sangallo“. De la 27 octombrie până la 6 noiembrie, între orele  9.30-12.30 şi 15.30-21.30.

Conjuncturi de bun augur

Conjuncturi  de bun augur

Un nou început pentru Studioul „Mihail Jora“ al Radiodifuziunii Române. Suntem înconjuraţi de veşti proaste, iar domeniul cultural nu face excepţie. Atunci când suntem puşi în faţa unei veşti bune însă, exprimarea bucuriei ne stinghereşte.

A ajuns la a cincea ediţie. Iniţiată, coordonată şi moderată de realizatoarea Radio România Muzical dr. Luminiţa Arvunescu, desfăşurată în locaţii prestigioase (Muzeul Naţional Cotroceni, Foaierul Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”, Muzeul Colecţiilor de Artă), a fost găzduită acum de Sala Mare a Ateneului Român unde publicul, de fiecare dată avid de calitate, a petrecut clipe de delectare în compania unor artişti speciali.

acum 14 zile · comentarii (0)

N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

acum 28 zile · comentarii (0)

Ministrului Finanţelor Publice, dl Eugen Teodorovici, i se pare inechitabil ca persoanele fizice autorizate (PFA) să plătească mai puţine contribuţii decît un angajat, aşa cum prevăd modificările la Codul Fiscal din Ordonanţa de Urgenţă 79/2017, în vigoare. Mulţi dintre artişti au fost încurajaţi să devină PFA. Toţi urmează să fie pedepsiţi.

acum 28 zile · comentarii (1)

Ca orice altă obsesie, discernământul corespunde suferinţei unei privări originare… Supracompensare a unei absenţe – întreaga religie occidentală a deciziei şi a hotărârii derivă din negarea subreptice a dizabilităţii noastre fundamentale. Căci viaţa – în întreg şi în parte – este, în mod evident, rezultatul unei, unor ne-hotărâri…

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente