Licitaţii & Galerii

Licitaţii & Galerii

Sotheby’s, New York Ca-n vremurile bune! În licitaţia de săptămâna trecută, dedicată artei contemporane, lucrarea „200 One Dollar Bills” de Andy Warhol, estimată la

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Santiago de Compostela. Lady Dottie şi trupa The Diamonds susţin un concert la sala La Nasa, din Santiago de Compostela, la 18 noiembrie 2009. Intrarea gratuită.

Patru ore printre locuitorii oraşului Palilula

Patru ore printre locuitorii oraşului Palilula

„Undeva la Palilula“, cu un buget de 1.600.000 de euro, este primul film al regizorului de teatru Silviu Purcărete. Peste 50 de actori recreează atmosfera înecată în beţie şi orgii a unui orăşel românesc din anii ’60. Filmările pentru acest proiect spectaculos au început la mijlocul lunii octombrie şi se află în plină desfăşurare, într-o hală dezafectată a Uzinelor Republica din Bucureşti.

Blogosfera la Teatrul Bulandra

Blogosfera la Teatrul Bulandra

„Blog the Theatre“ va avea loc la între 13 şi 16 noiembrie. Manifestarea este rezultatul proiectului demarat în 2007 din iniţiativa Teatrului „Schauspielhaus“ din Graz (Austria) şi a board-ului Uniunii Teatrelor din Europa.

Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

Muzicianul american Bobby McFerrin , care şi-a câştigat celebritatea mondială cu piesa „Don’t worry, be happy“, va susţine un concert în Capitală, la Sala Palatului, la 30 ianuarie.

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Bari. A şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Levante“ are loc până la 14 noiembrie. Sunt prezentate peste 170 de pelicule ale unor regizori italieni şi străini.

Între Bucureşti şi Quimper

Între Bucureşti şi Quimper

Expoziţia „Călătorie în Bretania. Artişti francezi şi români descoperind cultura bretonă“ este deschisă la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. Peste 200 de lucrări de artă plastică şi decorativă refac atmosfera unei regiuni devenite o adevărată colonie de artişti.

A ajuns la a cincea ediţie. Iniţiată, coordonată şi moderată de realizatoarea Radio România Muzical dr. Luminiţa Arvunescu, desfăşurată în locaţii prestigioase (Muzeul Naţional Cotroceni, Foaierul Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale”, Muzeul Colecţiilor de Artă), a fost găzduită acum de Sala Mare a Ateneului Român unde publicul, de fiecare dată avid de calitate, a petrecut clipe de delectare în compania unor artişti speciali.

acum 14 zile · comentarii (0)

N-am ajuns la premiera de Duminică a producţiei ce inaugurează mandatul de director interimar al lui Ştefan Ignat. Ce-i drept, până Miercuri, nici criticii sau comentatorii care sunt unanimi asupra formei cutărui sau cutărui artist n-au scris vreo cronică, ceea ce a făcut ca la spectacolul de aseară să se mai găsească multe bilete, iar sala să nu fie nici pe departe plină.

acum 28 zile · comentarii (0)

Ministrului Finanţelor Publice, dl Eugen Teodorovici, i se pare inechitabil ca persoanele fizice autorizate (PFA) să plătească mai puţine contribuţii decît un angajat, aşa cum prevăd modificările la Codul Fiscal din Ordonanţa de Urgenţă 79/2017, în vigoare. Mulţi dintre artişti au fost încurajaţi să devină PFA. Toţi urmează să fie pedepsiţi.

acum 28 zile · comentarii (1)

Ca orice altă obsesie, discernământul corespunde suferinţei unei privări originare… Supracompensare a unei absenţe – întreaga religie occidentală a deciziei şi a hotărârii derivă din negarea subreptice a dizabilităţii noastre fundamentale. Căci viaţa – în întreg şi în parte – este, în mod evident, rezultatul unei, unor ne-hotărâri…

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente