Concerte „uşoare“, de iarnă

Concerte „uşoare“, de iarnă

Programele de tip „proms“ sunt prezente tot mai des pe scenele noastre de concert. În Bucureşti există la ora actuală două mari orchestre simfonice oficiale: Filarmonica „George Enescu“ şi Orchestra Naţională Radio. Privind, în luna decembrie 2009, mulţimea de afişe din centrul Bucureştiului, impresia este însă una diferită.

„Liliacul", de Revelion, la Operă-Ştiri pe scurt

„Liliacul

Opera Naţională Bucureşti (ONB) continuă tradiţia organizării unei seri speciale în noaptea de Anul Nou, prezentând celebra operetă „Liliacul"  de Johann Strauss, după o producţie şi regie a reputatului teatru Covent Garden, sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta.

Revoluţia, prin ochii artiştilor

Revoluţia, prin ochii artiştilor

La 20 de ani de evenimentele din ’89, scriitorii, regizorii şi pictorii îşi expun, prin intermediul cărţilor, teatrului şi expoziţiilor, propria viziune asupra acestui fenomen. Ceea ce s-a întâmplat în 1989, în România, suscită interes şi la două decenii de la ruptura de comunism. Artiştii o demonstrează în fiecare an prin operele create special pentru a nu uita că şi poporul român a fost părtaş la o Revoluţie.

Poveştile armenilor

Poveştile armenilor

„Cartea şoaptelor”, romanul lui Varujan Vosganian, a câştigat premiul „Cartea anului 2009“.La distincţia acordată de „România literară” au mai fost nominalizate volume semnate de Nicolae Breban, Angela Marinescu, Cristian Teodorescu şi George Ardelean. La distincţia acordată de „România literară” au mai fost nominalizate volume semnate de Nicolae Breban, Angela Marinescu, Cristian Teodorescu şi George Ardelean.

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Construirea Catedralei Mitropolitane din Iaşi a început în anul 1826, pe locul unde se aflaseră în trecut două biserici mai vechi: Biserica Albă, datând din secolul al XV-lea, şi Biserica Stratenia, din secolul al XVII-lea.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Orense. Expoziţia „Dragoste pentru fotografie“ a artistului Eduardo Blanco, până la 20 decembrie 2009, zilnic, între orele 9.00 şi 20.30. Intrarea gratuită.

...a readus magia muzicii enesciene împreună cu sunetele primei Rapsodii în la major, într-o nouă haină timbral-sonoră! În adevăr, celebra Rapsodie enesciană a putut fi audiată la Ateneul Român, săptămâna trecută, într-o nouă înveşmântare instrumentală, una cu totul captivantă, imaginativă, strălucitoare; ...în cadrul recitalului cameral oferit de formaţia RaRo.

GHIVECI Regizorul Jon Watts şi armata lui de scenarişti încearcă să îngrămădească de toate în noul „Spider-Man: Homecoming“: film cu supereroi, film de acţiune, comedie delirantă şi teen movie (film cu adolescenţi, despre viaţa în colegiu). Culmea este că, în mare, le şi reuşeşte, filmul fiind, în orice caz, o comedie excelentă, dar şi o meditaţie despre ce mai înseamnă anarhismul în ziua de azi, când toţi avem o familie de întreţinut.

acum 13 zile · comentarii (0)

La capătul unei alei umbroase şi răcoroase, Intrarea Armaşului, se află una dintre cele mai elegante galerii de artă din Bucureşti, 418 Contemporary Art Gallery, „păstorită” de Fundaţia Joana Grevers. S-a intrat aici în ultima lună de vizitare a unei excelente expoziţii, cu lucrările a 9 artişti reprezentaţi de galerie în cei 9 ani de existenţă. Totodată, programul Fundaţiei continuă în centrul cultural de la Cetate, pe malul Dunării.

acum 17 zile · comentarii (1)

Am văzut spectacolul în sală, în februarie 1993 şi rememorările sunt puternice, mai ales acum, când producţia lui Andrei Şerban se reia în celebrul teatru, după peste trei decenii de la premieră şi programări ciclice, semn de înaltă apreciere valorică. În rolul Liù cântase Angela Gheorghiu.

acum 17 zile · comentarii (0)

Recunosc, titlul este excesiv, mergând pe ideea evidentă că noul ministru al culturii a fost directorul unor tabloide. La o privire mai atentă, avem măcar dovada unei experienţe de management privat, spre deosebire de profilul standard al intelectualului universitar, sau al activistului de partid, nu prea eficienţi în a cârmui corabia culturii româneşti. Vom vedea.

acum 23 zile · comentarii (0)

După Aida, înregistrată în studio în 2015, un succes care a făcut lumea să viseze la vremurile de altădată ale industriei fonografice, anunţul despre debutul lui Jonas Kaufmann în Otello a zgândărit toate pasiunile şi discuţiile, astfel încât încă de la începutul anului acesta era limpede care este evenimentul cel mai aşteptat al lumii operatice.

acum 25 zile · comentarii (2)

TANDRU Un studiu asupra singurătăţii şi al felului în care se îndrăgostesc doi oameni, aparent complet diferiţi, realizează regizoarea maghiară Ildikó Enyedi în filmul ei „Despre trup şi suflet“, distins cu prestigiosul Urs de Aur la Festivalul de la Berlin de anul acesta. Beneficiază de arta a doi actori fabuloşi, Alexandra Borbély şi Géza Morcsányi.

acum 28 zile · comentarii (1)
Postari Recente