Arta târâtă în scandal

Arta târâtă în scandal

Trei expoziţii de artă contemporană românească au stârnit polemici uriaşe, unice în peisajul cultural postdecembrist . Mai întâi, a fost poneiul roz cu svastică pe crupă. Apoi, Iuda spânzurat, cu sexul în erecţie. Imaginaţia artiştilor români a culminat cu harta României sub formă de organ genital feminin, aşternută pe jos, la intrarea într-o galerie.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Madrid. Concert de jazz „Margaret Stowe Cuarteto”, la sediul localului El Junco, în 2 octombrie.;  Zaragoza. Opera de teatru „Carlos Latre live”, în care actorul imitã 50 de

Evenimente din Italia

Evenimente din Italia

Milano. ”Aria contemporană Trei”. Expoziţia colectivă de la începutul stagiunii este deschisă publicului până la 18 octombrie, în Galeria Triangoloarte.; Carmagnola. ”Cântecul

Licitatii & galerii

Licitatii & galerii

Artă tibetană La mijlocul lunii septembrie, Casa Sotheby’s a organizat o licitaţie de artă asiatică. În lotul de artă tibetană, o sculptură în bronz a lui Avalakiteshvara, imagine a lui

Cu porcul la muzeu

Cu porcul la muzeu

La Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi (Bistriţa-Năsăud), între 1-20 septembrie, s-a pictat pe pânză, s-a ars ceramică şi s-a cioplit în lemn.

Oedip – Enescu – Ionescu

Oedip – Enescu – Ionescu

În urmă cu 50 de ani, în septembrie, avea loc la Bucureşti premiera în România a operei lui George Enescu "Oedipe", la mult timp după premiera de la Paris. Cea mai recentă montare a capodoperei enesciene, semnată în 2003 de regizorul român stabilit în Franţa, Petrică Ionescu, a fost reluată cu acest prilej la Opera bucureşteană.

Concert caritabil Jose Carreras

Concert caritabil Jose Carreras

Fundaţia Dinu Patriciu organizează, pe 4 octombrie, la Sala Palatului, un concert caritabil susţinut de tenorul Jose Carreras. Fondurile obţinute vor fi folosite în exclusivitate pentru a sprijini copiii buni la învăţătură, aflaţi în zonele afectate de inundaţii din Nordul Moldovei, în cadrul programului “Sponsorizează un Copil!”, pe care Fundaţia îl derulează deja de peste un an.     

Fascinaţia turnurilor

Fascinaţia turnurilor

La Galeriile Fundaţiei s-a deschis recent expoziţia unuia dintre cei mai importanţi gravori ai Finlandei, Antero Olin, la al cărui debut expoziţional se împlinesc, anul acesta, 40 de ani.

La Mulţi Ani, Leonard Cohen!

La Mulţi Ani, Leonard Cohen!

Pe 21 septembrie, Leonard Cohen împlineşte 74 de ani. În aceeaşi zi, va susţine un concert la Bucureşti, pe stadionul Arcul de Triumf, începând cu ora 19.00. "Leonard Cohen World Tour

Linişte, se înregistrează!

Linişte, se înregistrează!

Luna septembrie începe să aducă dinspre instituţiile de concert zvonuri despre ce se va întâmpla în acest sezon. Avem mai multe filarmonici, mai multe opere şi teatre li-rice, dar un singur

Muzica recomandari

Muzica recomandari

Nu rataţi! Alanis Morissette Albumul te ia prin surprindere din prima clipă. Începe cu o piesă de forţă, agresivă, "Citizen of the Planet", şi continuă cu o semi-baladă, "Underneath".

Cultură pentru insomniaci

Cultură pentru insomniaci

După muzee şi galerii, a venit rândul institutelor culturale să ne ţină treji toată noaptea de vineri spre sâmbătă, cu filme, expoziţii şi concerte. Se întâmplă în Capitală, la

Luna martie a adus, la Opera Naţională, câteva repere interesante, în parte cu încărcătura evenimentului, astfel încât, după premiera coregrafică Romeo şi Julieta au urmat, în 10 zile, cel puţin patru spectacole de operă care au atras un public extrem de numeros, nu doar pentru frumuseţea muzicii, ci mai ales pentru că distribuţiile includeau fie tineri debutanţi, fie chiar oaspeţi de anvergură internaţională, ceea ce desigur, nu trebuia ratat.

acum 2 zile · comentarii (0)

De multă vreme nu s-a mai întâmplat ca un lanţ de evenimente să atragă melomanii, seară de seară, la Ateneu, aşa cum s-a petrecut la sfârşit de săptămână, când trei orchestre, trei dirijori şi... trei solişti (...plus unul!) au oferit programe cu totul speciale, în interpretări mozaicate, aplaudate entuziast de un public ce a făcut ca sala să devină neîncăpătoare.

acum 9 zile · comentarii (0)

Lume multă la Ateneu pentru reîntâlnirea cu Christian Zacharias, pentru prima oară într-o stagiune ordinară a unei instituţii muzicale româneşti. După multe prezenţe la Festivalul Enescu, pianistul german are în Bucureşti o întreagă legiune de fani, surpriza invitării lui la Ateneu fiind foarte plăcută.

acum 12 zile · comentarii (0)

Să dăm la o parte clişee precum „lectură cu sufletul la gură”, „m-am oprit din citit căci nu voiam să se termine aşa de repede” ş.a.m.d. Poţi decide tu singur dacă volumul de dialoguri dintre Haruki Murakami şi Seiji Ozawa, Absolutely on Music (Random House, 2016, ebook), se prelungeşte în metalectură la nesfârşit, sau se rezumă doar la parcurgerea textului.

acum 13 zile · comentarii (0)
Postari Recente