Francezii au dat Césarului ce-i al Césarului, adică unui film despre imigranţi, chestiunea fierbinte a momentului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fatima“, în regia lui Philippe Faucon, a obţinut trofeul pentru cel mai bun film la cea de-a 41-a ediţie a galei premiilor César (Oscarurile franţuzeşti), desfăşurată ieri-seară la Paris. Pelicula spune povestea unei femei de serviciu imigrante, care îşi creşte singură cele două fiice în Franţa, intrând astfel, ca şi recentul Urs de Aur („Fuocoammare“, de Gianfranco Rosi), în categoria filmelor care tratează subiectul fierbinte al imigraţiei.

Cu filmul „Trois souvenirs de ma jeunesse“, reputatul cineast Arnaud Desplechin a obţinut vineri premiul César pentru cel mai bun regizor.

Catherine Frot a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă, o apreciere pentru interpretarea unei dive cu voce spartă în filmul „Marguerite“, regizat de Xavier Giannoli.

Competiţia actorilor a fost câştigată de Vincent Lindon, pentru rolul unui şomer umilit, care ajunge o „unealtă“ a sistemului, în „La loi du marché“ / „Legea pieţei“ (film care a intrat de ieri pe ecranele noastre), regia Stéphane Brizé (anul trecut, actorul a câştigat acelaşi premiu de interpretare masculină la Festivalul de la Cannes).

La rândul său, controversatul film „La tête haute“, în regia Emmanuellei Bercot, a obţinut două premii importante: Benoît Magimel pentru cel mai bun actor în rol secundar şi Rod Paradot (foto jos) pentru cel mai promiţător actor debutant.

image

Actriţa daneză Sidse Babett Knudsen a obţinut premiul César pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în filmul „L’hermine“, în regia lui Christian Vincent. Tot din filmul „Fatima“, actriţa Zita Hanrot a fost distinsă pentru cea mai promiţătoare actriţă debutantă.

Coproducţia turco-franceză „Mustang“ (propunerea Franţei la Oscarurile de anul acesta) şi-a adjudecat premiile pentru cel mai bun film de debut şi cel pentru cel mai bun montaj.

Filmul „Micul prinţ“, ecranizare actualizată a celebrei cărţi a lui Antoine de Saint-Exupéry, a primit premiul pentru cea mai bună animaţie.

Comedia neagră „Birdman“, a mexicanului Alejandro González Iñárritu, a primit trofeul pentru cel mai bun film străin.

Actorului american Michael Douglas i-a fost conferit un premiu César de onoare, al doilea după cel din 1998.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite