EXCLUSIV Balerina Alina Cojocaru şi Johan Kobborg au devenit părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alina Cojocaru, considerată una dintre cele mai bune balerine ale lumii, a născut la sfârşitul săptămânii trecute, devenind astfel mămică la 36 de ani. Informaţia a fost confirmată în urmă cu scurt timp de partenerul său, coregraful Johan Kobborg, pe pagina personală de Facebook.

Cei doi au o fetiţă, pe care o vor boteza Thalia Chulpan. Din greaca veche, Thalia este numele celei de-a opta muze, cea a poeziei idilice şi a comediei şi s-ar traduce prin „cea înfloritoare” sau „cea veselă”. Din limba tătară, Chulpan s-ar traduce „steaua dimineţii”.

După anunţul veştii conform căreia în cursul acestui an va deveni mămică, Alina Cojocaru s-a văzut nevoită să îşi anuleze turneul pe care ar fi urmat să îl facă în Japonia.

Balerina Alina Cojocaru este considerată drept una dintre cele mai bune balerine ale lumii din toate timpurile, aflându-se în topurile celor mai importante publicaţii de specialitate. S-a născut pe 27 mai 1981, la Bucureşti, a studiat la Kiev timp de şapte ani, începând de la vârsta de 9 ani, perfecţionându-se apoi, din 1997, la Şcoala Regală de Balet din Londra, în urma câştigării bursei Premiului Lausanne.

image

A dansat vreme de 13 ani, împreună cu Johan Kobborg (foto sus) — partenerul ei atât pe scenă, cât şi în afara acesteia — în cadrul Royal Ballet, continuând să danseze, ca artist invitat, în companii renumite din întreaga lume, precum American Ballet Theater, Hamburg Ballet, Tokyo Ballet. În iunie 2013, Alina Cojocaru a părăsit Royal Ballet, alăturându-se English National Ballet.

Printre distincţiile care i-au fost conferite Alinei Cojocaru se numără Ordinul Naţional de Merit în grad de Cavaler ''pentru performanţele sale prin care reprezintă şi impune talentul românesc pe marile scene ale lumii'' (2002). 

În ianuarie 2003, Alina Cojocaru a câştigat premiul Richard Sherrington pentru cea mai bună dansatoare, premiu decernat de către Critics Circle National Dance Awards, Marea Britanie. Un an mai târziu, a fost desemnată cea mai bună balerină în cadrul Festivalului ''Monaco Dance Forum'' şi la Gala Premiilor Nijinsky. Tot în anul 2004, Ministerul român al Afacerilor Externe i-a acordat premiul "Diplomaţiei prin Cultură".

Alina Cojocaru s-a numărat printre cele patru laureate ale premiului "Balerina deceniului", decernat cu ocazia unei prestigioase gale internaţionale de balet "Stars of the 21st Century" desfăşurată în anul 2010 la Moscova. Balerina română a împărţit premiul cu Lucia Lacarra din Spania şi Svetlana Lunkina şi Diana Vishneva din Rusia. În 2012, Alina a câştigat Premiul Benois pentru cea mai bună balerină, una dintre cele mai râvnite distincţii în lumea baletului.

Alina Cojocaru a organizat pe parcursul ultimilor ani ''Gala Alina&Prietenii'' în România şi la Londra, în sprijinul Fundaţiei Hospice ''Casa Speranţei'', de sprijinire a bolnavilor incurabili din spitalele româneşti. La 12 mai 2013, un astfel de eveniment a fost organizat la Sadler's Wells, cel mai prestigios teatru de dans din Marea Britanie. Spectacolul de gală i-a avut ca invitaţi de marcă pe Daria Klimentova şi Vadim Muntagirov — prim-balerini ai English National Ballet, Steven McRae şi Johan Kobborg de la Royal Ballet, Thiago Bordin de la Hamburg Ballet.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite