30.000 de bilete la Festivalul Enescu 2017, epuizate în primele ore de la punerea în vânzare. Ce concerte şi recitaluri mai sunt disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la Festivalul Enescu
Imagine de la Festivalul Enescu

Bilete pentru concertele unor vedete ale muzicii clasice precum violoniştii Anne-Sophie Mutter şi Julian Rachlin şi dirijorul Valery Gergiev sunt încă disponibile pentru ediţia 2017 a Festivalului Enescu. De asemenea,  publicul mai poate găsi bilete la premiere multimedia şi la interpretări celebre ale unor lucrări esenţiale de George Enescu.

Cu 30.000 de bilete individuale epuizate în primele ore de la punerea în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10, în reţeaua Eventim, şi un total de 34.000 de bilete epuizate în primele 24 de ore, Festivalul Internaţional George Enescu a înregistrat şi pentru ediţia 2017 noi recorduri de vânzare. Abonamentele pentru ediţia 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, într-un timp record.

Publicul mai poate găsi bilete individuale diponibile la câteva dintre concertele susţinute de vedete de primă mână ale muzicii clasice, precum şi la evenimente în premieră în cadrul Festivalului Enescu 2017.

Pentru seria Mari Concerte ale Lumii, printre concertele cu bilete încă disponibile se numără cele ale unor vedete ale muzicii clasice precum violonista Anne-Sophie Mutter, care va interpreta pe 8 septembrie  alături de Pittsburgh Symphony Orchestra sub bagheta dirijorului Manfred Honeck Concertul în la minor pentru vioară şi orchestră op. 53 de Dvořák. Din programul serii mai fac parte Poemul Simfonic Vox Maris de Enescu şi splendida Simfonie Nr.1 în Re Major de Mahler.

Un alt concert cu bilete disponibile este cel susţinut de Münchner Philharmoniker pe 10 septembrie avându-l la pupitru pe legendarul Valery Gergiev, unul dintre cei mai aclamaţi dirijori ai lumii. Solist va fi tânărul violoncelist român Andrei Ioniţă care la numai 21 de ani, în anul 2015, a câştigat Premiul I la Concursul Internaţional Ceaikovski din Rusia, aflat în top trei cele mai importante competiţii din lume. Andrei Ioniţă a colaborat deja cu muzicieni precum Gidon Kremer, Christian Tetzlaff la Festivalul Chamber Music Connects the World şi a concertat în săli renumite precum Herkulessaal din München, Kammermusiksaal din Berlin, Stadtcasino din Basel. A fost invitat de către Valery Gergiev să concerteze la Londra, Baden-Baden, München şi Sankt-Petersburg.

Bilete pentru alte concerte din cadrul seriei Mari Orchestre ale Lumii se mai găsesc şi pentru cele două concerte susţinute de Royal Concergebouw Amsterdam în încheierea Festivalului, pe 23 şi pe 24 septembrie. Avându-l la pupitru pe Danielle Gatti, prestigioasa orchestra olandeză concertează la Bucureşti ca parte a unui turneu internaţional în Uniunea Europeană, intitulat Side by Side, care îşi propune să apropie şi mai mult diferitele culturi europene prin muzică.  Publicul mai poate găsi de asemenea ultimele bilete disponibile şi pentru concertul susţinut de Filarmonica della Scala pe 15 septembrie, avându-l ca solist pe Julian Rachlin, care va interpreta la violă.

Alte două momente-cheie ale Festivalului Enescu 2017: concertul de deschidere cu Oedipe, de George Enescu, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, sub bagheta lui Vladimir Jurowski din 2 septembrie şi concertul Orchestra e Coro dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, cu Antonio Pappano la pupitru care interpretează în premieră Simfonia Nr.3 în Do major op.21 de George Enescu, pe 21 septembrie, mai au bilete disponibile.

Pentru seria Recitaluri şi Concerte Camerale bilete se mai găsesc pentru London Philharmonic Players care interpretează Mendelsshon şi Enescu.

În cadrul seriei Concertele de la Miezul Nopţii, publicul se poate bucura o premieră: Ensemble en Chordais, Emsemble Constantinopole şi Corul Anton Pann aduc pentru prima dată publicului din Festival The Musical Voyages of Marco Polo, o selecţie rară de lucrări vechi, culese din folcorul a diferite ţări de compozitorul şi muzicianul de origine greacă Kyriakos Kalaitzidis. Concertul din 16 septembrie, pentru care mai sunt bilete dinsponibile, va fi însoţit şi de proiecţii multimedia inedite.

De asemenea, bilete disponibile sunt şi pentru seria lansată în premieră la ediţia 2017 Muzica Secolului XXI, care reuneşte interpretări ai unora dintre cei mai importanţi compozitori contemporani ai momentului. 30 dintre aceştia vor şi dialoga cu publicul la Bucureşti în cadrul Forumului Internaţional al Compozitorilor, unde intrarea este liberă în baza înregistrării.

Cu un nou directorat de primă marcă la nivel internaţional - Zubin Mehta, Preşedinte Onorific şi Vladimir Jurowski, Director Artistic, Festivalul Enescu 2017 pune într-o nouă lumină muzica şi creaţia lui George Enescu, muzica clasică şi muzica contemporană. Ca parte a acestui demers, Festivalul va valorifica de asemenea noi moduri de expresie a muzicii şi a creativităţii artistice, prin tehnologie, prezentând lucrări cunoscute într-o nouă abordare şi va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr record de lucrări de George Enescu (37) - două dintre acestea fiind în premieră în Festival. Ediţia 2017 va acorda şi matematica la sunetul muzicii,  în interiorul Bucureştiului Creativ. În premieră absolută în România, va avea loc Imaginary – o expoziţie interactivă despre matematică şi muzică.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite