zeama de varza - ultimele știri
Din meniul de sărbători nu trebuie să lipsească zeama de varză, murăturile în saramură și iaurtul. „Mâncarea noastră trebuie să fie vie, fără probiotice nu putem supraviețui” susține nutriționistul Mihaela Bilic.
O rețetă delicioasă de ciorbă de pește cu zeamă de varză pregătesc gospodinele de Florii, când Biserica dă dezlegare la astfel de preparate. Rețeta mâncării gustoase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ciorba de peşte nu se acreşte numai cu oţet sau borş, ci şi cu zeamă de varză. Reţeta unui astfel de preparat delicios o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Zeama de varză murată este un leac natural pentru organism. Ajută la detoxifiere şi la prevenirea infecţiilor respiratorii în timpul iernii, fiind singurul aliment care conţine vitamina B12, sursă importantă de probiotice.
O mâncare nelipsită în zilele de iarnă din din gospodăriile ţărăneşti din Ardeal, ciorba acră cu cârnaţi, este un preparat care necesită doar câteva ingrediente şi care se prepară fără prea mult efort.
După sărbătorile de iarnă în care ne-am ghiftuit cu mâncăruri consistente, o ciorbă limpede şi acră este preparatul ideal pentru masa de prânz.
Datorită conţinutului mare de acid lactic, aşa-numitele bacterii "prietenoase", murăturile sunt ideale pentru ameliorarea problemelor digestive, precum ulcerele sau gastritele. Consumate în special în sezonul rece, acriturile ajută la prevenirea răce...
Preparatul este unul de tradiţie în România, secretul gustului său apetisant stând în prepararea termică a cartofilor alături de condimente şi carnea de raţă....
Un bărbat în vârstă de 44de ani, din Târgovişte, a fost amendat de Poliţia Locală pentru că a aruncat zeama de varză dintr-un butoi prin sistemul de scurgere al balconului. Enervaţi la culme de mirosul emanat, vecinii vărbatului au chemat organele le...
După perioada sărbătorilor în care am făcut excese culinare, o ciorbă acrită cu zeamă de varză, completată cu parfumul şi iuţeala hreanului, este cea mai potrivită alegere.
Unul dintre cele mai bune remedii pentru mahmureală, zeama de varză poate fi considerată medicament doar în cazul în care nu te confrunţi cu una din afecţiunile descrise în cele ce urmează....
Zeamă de varză şi murături pentru greaţă, ceai de ghimbir şi banane pentru hidratarea organismului sau un pahar de Bloody Mary pentru revigorare. Acestea sunt câteva dintre remediile naturale antimahmureală recomandate de specialişti.
Dacă petrecerea a fost pe cinste şi nici nu v-aţi dat seama când s-au adunat paharele, însă a doua zi aveţi acea senzaţie specifică de „cap greu“ şi greaţă, câteva reţete simple vă ajută să vă remontaţi.
O cană cu zeamă de varză, un pahar cu Bloody Mary, o ciorbă de potroace sau de burtă sau o partidă de sex sunt considerate remedii ideale pentru a scăpa de mahmureala căpătată în urma nopţii de Revelion, stropită din belşug cu alcool.
După preparatele delicioase de Crăciun, dar care pun la grea încercare sistemul digestiv, bucătăria ţărănească vine cu o soluţie la îndemână: ciorba acră care taie greaţa.
Banala zeamă de varză are beneficii multiple asupra organismului uman: combate anemia, întăreşte sistemul imunitar şi reglează tensiunea. Este considerată afrodisiac pentru bărbaţi şi, în plus, tratează mahmureala.
Nu de puţine ori se întâmplă ca unii petrecăreţi să dea pe spate pahar după pahar, fără să se gândească la consecinţe. În dimineaţa de după petrecere, ameţeala, greaţa şi durerea de cap sunt doar câteva dintre simptomele care vă chinuie după o beţie....
Serile de petrecere din perioada de iarnă nu aduc numai bună dispoziţie, ci uneori au şi efecte adverse, dimineţile următoare, mai ales pentru cei care exagerează când consumă băuturi alcoolice fără măsură....