vitamine - ultimele știri
Parlamentul European cere ca pe niciun produs sau supliment alimentar să nu mai apară scris că ar aduce beneficii pentru sănătate dacă are în exces zahăr, sare ori grăsimi. Oficialii de la Bruxelles solicită să se ia măsuri în acest sens, printr-o legislație care să se aplice în toate țările membre.
De-a lungul secolelor, portocalele au fost folosite în medicina tradițională pentru vindecarea multor boli, în special în țările asiatice. Numeroase studii au validat proprietățile terapeutice ale acestor fructe savuroase.
Broccoli reprezintă o adevărată bombă cu nutrienți. Are un conținut bogat în vitamine și săruri minerale și multiple beneficii pentru sănătate și, deși este un aliment accesibil, mulți români încă îl ocolesc.
Vitaminele sunt elemente esențiale pentru menținerea sănătății noastre. Ele joacă un rol crucial în inclusiv în menținerea aspectului pielii.
Pofta de dulce este cea care dă de multe ori peste cap curele de slăbire și compromite dietele. Din fericire, poate fi ușor păcălită cu ajutorul unui fruct suculent, sărac în calorii și plin de vitamine.
Consumul de vitamine și antioxidanți ar putea stimula formarea de noi vase de sânge în tumori, contribuind astfel la accelerarea creșterii tumorilor și a metastazelor la pacienții cu cancer pulmonar.
Majoritatea dintre noi stăm cu ochii în telefoane, pe tablete sau lucrăm pe calculator, iar reversul medaliei sunt ridurile. Pierdem timp semnificativ pe TikTok, pe Facebook, pe Instagram, lucru care duce la oboseala ochilor și, automat, la apariția ridurilor și a cearcănelor din jurul ochilor.
Uşoară, foarte digerabilă şi săţioasă, este un adevărat antidot pentru kilogramele în plus, graţie fibrelor, potasiului şi numărului scăzut de calorii.
Ajută în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, fiind bogat în beta-caroten și antioxidanți. Este vorba despre mango, un delicios fruct exotic pe care îl puteți introduce în meniu pentru a scăpa de riduri.
Primăvara este cea mai bună perioadă în care ne putem reseta organismul, iar asta datorită legumelor și verdețurilor care abundă în grădini și în piețe.
Există un fruct care poate înlocui fără probleme carnea, are gust de friptură și îi ajută pe cei care vor să slăbească, iar, în plus, are un conținut ridicat de vitamine și minerale.
articol publicitar
Vitaminele C și D, dar și Zincul au fost printre suplimentele prescrise în perioada pandemiei pentru a susține organismul și a-i asigura o trecere mai ușoară prin boală.
Specialiștii atrag atenția că „nu există o pastilă magică" pentru stimularea libidoului. Dr. Taz Bhatia, specialist în medicina integrativă din Atlanta, susține că „pierderea libidoului poate fi asociată cu lipsa vitaminei B”, relatează The Healthy.
articol publicitar
Sistemul imunitar lucrează 24/7 pentru a identifica și elimina virusurile și bacteriile care ne pot îmbolnăvi.
Dincolo de gustul bun al vinetelor, acestea au şi un conţinut ridicat de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Multe dintre aceste substanţe nutritive se găsesc şi în coajă.
Germenii de ridiche sunt consideraţi superalimente deoarece au o concentraţie mult mai ridicată de nutrienţi decât planta ajunsă la maturitate. Pot fi preparaţi sub formă de salată sau la decorarea platourilor. Îi găsim în oferta de legume bio ale un...
Datorită conţinutului ridicat de fibre, dar şi de apă, ridichile roşii de lună te pot ajuta să slăbeşti, întrucât potolesc foamea fără să furnizeze o cantitate prea mare de calorii. Sunt interzise celor care suferă de afecţiuni ale tiroidei şi celor ...
Usturoiul este una din cele mai veche plante medicinale din lume. Popoarele antice îl foloseau pentru întărirea organismului la efort şi la boli, iar combinaţia dintre miere şi usturoi are capacitatea de a reduce tusea, de a combate patogenii şi de a...
Un supliment zilnic cu multivitamine îţi poate da energie, îţi îmbunătăţeşte sănătatea, însă, dacă te simţi rău când iei vitamine, să ştii că sunt anumite situaţii când aportul lor face mai mult rău decât bine.
Soţia unui vasluian oferă detalii tulburătoare despre modul în care a fost tratat acesta de către autorităţile sanitare de la momentul în care a aflat că este infectat cu SARS-CoV-2 şi până când a decedat....
Toamna şi iarna aduc în general zile reci şi întunecate, ploi abundente şi umiditate crescută, factori care favorizează răspândirea mai accelerată a virusurilor. Există câteva soluţii pentru a pregăti organismul corect şi pentru a-l păstra energizat ...
Bogaţi în vitamine, dar mai ales în zahăr, strugurii trebuie consumaţi cu moderaţie. Aromaţi şi apetisanţi, aceştia sunt recomandaţi doar anumitor persoane.
72 de sportivi, înscrişi la Australian Open 2021 (8-21 februarie), au fost plasaţi într-o carantină dură, de 14 zile, la Melbourne, fiindcă au călătorit în avioane în care, ulteior, au fost depistaţi bolnavi de COVID-19.
Noi cercetări ale istoricilor francezi au desluşit misterul morţii ultimului rege cruciat pe nume Ludovic al IX-lea sau Sfântul Ludovic. Se ştia, până de curând, că murise din cauza ciumei, însă oamenii de ştiinţă susţin acum că regele Franţei s-a st...
Tratamentele împotriva coronavirusului publicate pe reţelele de socializare nu sunt bune deloc, spun specialiştii, ba chiar pot duce la complicaţii.
Mai ales în vreme de pandemie, organismul trebuie tonifiat şi ajutat să se imunizeze înainte de iarnă. Putem face asta şi fără să-l îndopăm neapărat cu vitaminele încapsulate care abundă în farmacii şi chiar hipermarketuri.
Datorită cantităţii însemnate însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţi...
Folosită în salate, sosuri sau în deserturi, pară a fost menţionată încă din Antichitate. Filosoful şi scriitorul grec Homer a scris în "Odiseea" despre pară că este “un dar de la zei”. Cu toate acestea, perele nu sunt indicate oricui pentru că pot p...
Sursă de fibre care ajută la digestie şi elimină toxinelor din organism, conopida nu poate fi consumată de oricine. Persoanele cu probleme renale trebuie să evite această legumă. Conopida poate provoca reacţii adverse cum ar fi alergii, pietre la rin...
Delicioase, suculente şi cărnoase, prunele au un conţinut scăzut de calorii, mai exact 46 calorii la 100 g şi nu conţin grăsimi saturate, cu toate acestea, ele ne furnizează minerale şi vitamine. Prunele au şi proprietăţi diuretice, de stimulare a si...
Cu remarcabile proprietăţi, cu un conţinut redus de calorii, ardeiul capia este o sursă excelentă de vitamine A şi C, potasiu, acid folic şi fibre. Cea mai bună formă sub care pot fi consumaţi ardeii capia este cea crudă, în salate, copţi, sau sub fo...
Caisele se numără printre fructele cu numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conţinutului bogat în nutrienţi care ajuta la tratarea indigestiei, constipaţiei, bolilor cutanate sau chiar a anemiei.
Specialiştii sunt de părere că nu există nicio reţetă miraculoasă care ne poate scăpa de pandemia care a îndoliat o Planetă întreagă. Cu toate acestea, sunt metode simple care ne pot întări organismul.
Ce substanţe conţine porumbul fiert. Cui îi este indicat alimentul care împiedică depunea grăsimilor
Porumbul fiert este plin de fibre, esenţiale pentru digestie, minerale, dar şi vitamina C, calităţi care îl fac ideal în curele de slăbire. Un porumb fiert ne asigura 10% din vitamina C necesară pentru o zi şi 15% din necesarul de vitamina B5.
Abriel Louise Young, una dintre cele mai apreciate poete şi activiste din America şi care locuieşte în oraşul texan Austin, a fost diagnosticată cu COVID-19 pe 4 iulie. Iar de atunci aceasta descrie pe Facebook teribila experienţă....
Consumat din belşug vara, pepenele galben, fructul cu cel mai mare conţinut de vitamina A, poate deveni un duşman al sănătăţii noastre. Înainte de a-l consuma, medicii ne sfătuiesc să-l spălăm bine sub jet de apă deoarece pe coajă se poate dezvolta ...
Pentru că ochii sunt expuşi zilnic unui grad ridicat de stres, medicii oftalmologi recomandă să includem în alimentaţie anumite fructe şi legume care ne îmbunătăţesc vederea.
Există anumite situaţii în care deficitul unor vitamine şi minerale se poate observa la nivelul feţei. Lipsa substanţelor nutritive afectează uneori activităţile de zi cu zi, în special prin apariţia slăbiciunii, iritabilitătii sau alte simptome resi...
Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine.
Bucătarul Uica Mihai pregăteşte în fiecare început de vară diverse reţete care au la bază corcoduşele. De la sucuri naturale, fără zahăr, până la duceţuri şi chiar marmeladă.
În afară de faptul că dă salatelor un gust delicios, ceapa verde este şi un medicament de excepţie, folosit, fără întrerupere, de mii de ani. Ceapa verde conţine cantităţi însemnate de vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu.
Ştevia, spanacul şi loboda, cele mai banale plante de primăvară, echilibrează sistemul imunitar după sezonul rece când a fost privat de vitamine şi minerale. În tradiţia populară se spune că schimbă sângele.
Frunzele de salată verde sunt o sursă excelentă de substanţe nutritive, conţinând vitaminele A, C, B1, B2, K, E şi minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor şi molibden. Salata verde se consumă ca atare, în sandvişuri sau în amestec cu alte legum...
Diferenţa dintre persoanele care fac cazuri uşoare de COVID-19 şi cele care ajung la terapie intensivă ţine, în mare parte, de sistemul imunitar. Profesoara Diana Deleanu, şefa disciplinei de Imunologie, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmac...
Merişoarele sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli, cu precădere pentru cele ale tractului urinar. Consumul zilnic de coacăze de munte, cum mai sunt numite popular, formează un zid de protecţie împotriva bacter...
Iată ce ne propune maestrul bucătar şcolit la o academie din Italia şi care s-a remarcat, în urmă cu câţiva ani, la show-ul „Chefi la cuţite“
O dietă bogată în vitamine, oligoelemente şi minerale şi un consum zilnic suficient de lichide asigură organismului resursele necesare combaterii infecţiilor virale, susţin specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse A...
Ardeiul gras se numără printre legumele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate. Pe lângă conţinutul însemnat de vitamina C, ardeii conţin şi cantităţi importante de vitamina A, vitamina E şi licopen.
În lupta cu infecţiile, corpul uman are nevoie de aliaţi de încredere pentru a face faţă provocărilor. Cel mai cunoscut agent natural care pune la adăpost sistemul imunitar este acidul acorbic (vitamina C), cu efect anti-viral în special pentru virus...
Cantitatea de vitamine este dublă în coaja mărului decât în pulpa sa. Valoarea energetică este de 128 calorii/ 100 de grame de fruct. Fibrele din măr sunt bine tolerate şi au efect calmant asupra tranzitului intestinal, iar aciditatea fructelor mai a...
Un regim alimentar bazat pe zarzavaturi, legume, fructe, nuci şi ulei de măsline previne inflamaţiile şi susţine funcţiile cerebrale. Ce alte beneficii au mai descoperit specialiştii....
Avantajele ciupercilor sunt numeroase, pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, se digeră uşor şi au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame, nu conţin colesterol deloc. Datorită unor aminoacizi din compoziţie, în special glutamatului, ci...
Uneori, deşi dormim suficient – şapte-opt ore pe noapte – ne simţim obosiţi, somnolenţi şi ne e greu să ne concentrăm la muncă. De vină pot fi anumite carenţe de vitamine şi de minerale, unele dezechilibre hormonale sau chiar materialul genetic....
Ce ştii despre leuştean? Că are vitamine şi că se foloseşte la anumite feluri de mâncare, precum ciorba. Dincolo de asta, această plantă are proprietăţi miraculoase pentru organism, astfel că poate reduce tensiunea arterial şi preveni formarea pietre...
Nevoile organismului se modifică pe durata vieţii, de aceea este important să ştim cum putem ajuta corpul pe măsură ce înaintăm în vârstă, astfel încât să facă faţă provocărilor pe care acest proces le presupune.
Ştiai că există plante pe care adesea le folosim, fără să ştim că au puteri vindecătoare. Nutriţioniştii recomandă includerea lor în alimentaţia noastră zilnică, pentru o oferi organismului un aport ridicat de vitamine, minerale şi nutrienţi. Un exem...
Considerate cele mai sănătoase fructe, afinele ajută la prevenirea şi tratarea infecţiilor şi luptă împotriva efectelor negative provocate de radicalii liberi.
Considerată unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunităţii, cătina este recomandată mai ales în sezonul rece. Ceaiul de cătină previne răceala şi gripa, iar la nevoie grăbeşte vindecarea. Pentru calităţile sale extraordinare, cătina a fos...