Stiri despre viitor

  237 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Automobilul viitorului: un big smartphone universal cu şezlonguri înăuntru?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Automobilul viitorului: un big smartphone universal cu şezlonguri înăuntru?

  Maşinile noastre devin dintr-o dată, vrem, nu vrem, absolut electrice, de la propulsie, până la comenzi şi comunicare, aşa vor nenumăraţi experţi de toate felurile, politicieni înainte de alegeri, ziarişti în goană după senzaţii, apărători de diverse interese de tagma, dar şi foarte mulţi oameni normali bombardaţi, impacientaţi, intoxicaţi cu atâta high-tech greu de digerat.

 • Creează viitorul automobil viitorul om?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creează viitorul automobil viitorul om?

  Cum era ilustrată mobilitatea viitorului pe o carte poştală din 1905? Pe fundalul unui mare oraş german se vede o aglomeraţie teribilă de domni în costume elegante şi de doamne în crinoline superbe, printre care se strecoară automobile şi trăsuri, şi peste pălăriile cărora se etalează o flotă pestriţă de obiecte zburătoare de toate formele şi mărimile, la toate înălţimile, din toate şi spre toate direcţiile – zepeline, baloane cu nacela, biplane.

 • O
zi decisivă pentru
viitorul UE. Suntem pregătiţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi decisivă pentru viitorul UE. Suntem pregătiţi?

  Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

 • Voronin: Cu siguranţă văd viitorul Republicii Moldova unul european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voronin: Cu siguranţă văd viitorul Republicii Moldova unul european

  Fostul şef al statului, liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că vede, cu siguranţă, viitorul Republicii Moldova unul european, în calitate de stat independent şi suveran, iar acest fapt nu înseamnă că Republica Moldova este împotriva altor state.

 • Chiar nu se poate face nimic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiar nu se poate face nimic?

  Chiar nu se poate face nimic în faţa puterii discreţionare, absolute, totalitare a celor aflaţi la guvernare? Chiar şi când sunt încălcate cele mai elementare norme morale sau legale, oare nimeni şi nimic nu mai poate opri acest tăvălug distructiv? Chiar şi când sunt încălcate principii de bază ale societăţii democratice, oare singurul lucru pe care îl putem face este să nu facem nimic?

 • Mai are
guvernul Grindeanu viitor?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai are guvernul Grindeanu viitor?

  Sunt mult prea numeroase indiciile care probează faptul că ruptura intervenită între premierul Sorin Grindeanu şi preşedintele PSD, dl. Liviu Dragnea, nu reprezintă doar o glumă, o aşa zisă ori cvasi-inventată ştire „pe surse” sau un „fake news” de-a dreptul.

 • Adevărata faţă a fascismului VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărata faţă a fascismului VIDEO

  TEHNOLOGIE O surpriză interesantă este filmul american „The Circle“, cu Emma Watson şi Tom Hanks în rolurile principale, un avertisment despre riscurile politice ale scufundării necontrolate în progres tehnologic, care însă, fiind totuşi un film comercial, nu are curajul să spună lucrurile până la capăt.

 • Unde ne sînt bătrînii şi de ce trebuie să avem grijă de ei? Meditaţii despre economia pascală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unde ne sînt bătrînii şi de ce trebuie să avem grijă de ei? Meditaţii despre economia pascală

  „Fiule, iată mama ta, mamă iată fiul tău” (Ioan 19, 26-27). Am intrat într-o biserică de tip nou, „pe model american”. De mult nu mă mai impresionează sau irită coregrafia şi retorica. Toate trucurile lor m-au lăsat rece. M-a frapat însă un fenomen: cu cîteva excepţii, toţi aici erau tineri de pînă în 35 de ani. Am întrebat: unde vă sînt bătrînii? Mi s-a dat de înţeles că ei se adresează şi au „un mesaj” pentru cei „open mind”.

 • Europa Unită sub camion
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa Unită sub camion

  Datorăm, şi azi, un rînd suplimentar de mulţumiri răzvrătiţilor plecaţi, în 1620, din Anglia spre America. Mayflower, corabia pornită peste mări, a navigat spre vest şi nu, mai scurt şi mai comod, spre est. Căutătorii libertăţii ştiau că nu au ce găsi în Europa.