Stiri despre unt

  68 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tipuri de unt mai puţin cunoscute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tipuri de unt mai puţin cunoscute

  Untul, care unul dintre cele mai versatile produse lactate, nu este folosit numai la masa de dimineaţă, ci este utilizat şi la gătit. În plus, untul este produsul lactat consumat de foarte mulţi oameni deoarece este o alternativă sănătoasă la margarină.

 • Ce este untul ghee
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce este untul ghee

  Untul ghee este unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei indiene, cu o istorie de peste 3.000 de ani. Este o grăsime pentru gătit, care se obţine din unt, de aici şi o altă denumire sub care este cunoscut, aceea de unt clarificat.

 • Cele mai rapide metode ca să obţii unt moale pentru prăjituri, când ai uitat să îl scoţi din frigider
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai rapide metode ca să obţii unt moale pentru prăjituri, când ai uitat să îl scoţi din frigider

  Numeroase reţete de prăjituri şi deserturi au pe lista de ingrediente unt moale. Americanii şi englezii folosesc termenul „softened“, care este diferit de untul topit. Aşa că dacă te grăbeşti să prepari un delicios desert şi nu vrei să foloseşti cuptorul cu microunde, îţi prezentăm o serie de metode simple pe care le poţi încerca în bucătărie începând de astăzi.

 • File de peşte la cuptor în sos de unt cu usturoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  File de peşte la cuptor în sos de unt cu usturoi

  Pentru că mâine este dezlegare la peşte, îţi recomandăm să prepari file de peşte la cuptor cu sos de unt şi usturoi. Va ieşi atât de bun încât îţi vei dori să-l prepari din nou cât mai repede.

 • Pâine franţuzească cu scorţişoară şi unt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pâine franţuzească cu scorţişoară şi unt

  Cine ar fi crezut că din banalele felii de pâine poţi prepara un rafinat desert franţuzesc? Untul şi scorţişoara sunt cele care dau gust acestui rafinat preparat?

 • Biscuiţi săraţi cu parmezan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biscuiţi săraţi cu parmezan

  O ceaşcă de cafea trebuie însoţită de o gustare. În timp ce unora le plac dulciurile la cafea, alte persoane preferă o gustare sărată. Dacă te afli în această categorie, prepară aceşti biscuiţi săraţi cu parmezan.

 • Cartofi evantai cu unt şi rozmarin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartofi evantai cu unt şi rozmarin

  Îi poţi servi simpli sau drept garnitura la o friptură suculentă. Vezi cum se prepară cartofii evantai cu unt şi rozmarin.

 • Margarina, sub lupă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Margarina, sub lupă

  Spre deosebire de unt, produs din grăsimi animale, margarina conţine grăsimi vegetale, precum ulei de palmier, de rapiţă, de floarea-soarelui. S-ar putea crede că este mai sănătoasă decât untul, dar nutriţioniştii atrag atenţia asupra conţinutului ridicat de grăsimi trans şi recomandă un consum moderat de margarină.

 • Clătite pufoase cu iaurt şi unt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clătite pufoase cu iaurt şi unt

  Sunt nelipsite de la mic-dejunurile din America, însă sunt atât de simplu de preparat că le poţi face chiar tu acasă. Sunt pufoase şi pot fi servite cu gem, cremă de ciocolată sau orice alt sos doreşti.