Stiri despre unirea basarabiei cu romania

  148 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Nea Băse“ Unificatorul - partea a II-a
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nea Băse“ Unificatorul - partea a II-a

  Unioniştii adevăraţi nu-i critică pe cei care construiesc, chiar dacă o fac prost, ci încearcă să o realizeze mai bine decât ei. De 10 ani s-a mers cu această abordare şi doar aşa am reuşit să scoatem din zona gri a dezbaterii publice acest subiect de importanţă vitală pentru societatea românească şi să o aducem în prim-plan.

 • Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre „teoriile geopolitice“ ale vizitei Patriarhului Kiril

  Puzderii de „teorii geopolitice“ despre vizita Patriarhului Kiril al Rusiei: încercare diversionistă a Federaţiei Ruse de a deturna România de pe calea afirmării Europene. „Specialiştii“ s-au întrecut în a ne explica de ce vizita este mai mult decât ceea ce pare, când în realitate ea este chiar ceea ce se vede: o colaborare dogmatică între două biserici ortodoxe.

 • Cum vede Meleşcanu posibila Unire a României cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vede Meleşcanu posibila Unire a României cu Republica Moldova

  Teodor Meleşcanu a afirmat în cadrul audierilor din Parlament că Unirea dintre România şi Republica Moldova este probabilă în viitorul apropiat şi a precizat şi calea prin care acest lucru se poate face: proiecte prin care cetăţenii să vadă că României îi pasă de ei.

 • Maia Sandu a învins. România a învins. Unionismul a salvat Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maia Sandu a învins. România a învins. Unionismul a salvat Moldova

  Maia Sandu a învins şi Unionismul a fost cel care a salvat Republica Moldova. În turul doi a existat o mobilizare generală din partea tinerilor şi a diasporei din România şi Europa, lucru care a făcut ca Maia Sandu să salveze traseul european, românesc, al Republicii Moldova.

 • Luciditate sau indiferenţă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luciditate sau indiferenţă?

  Într-o intervenţie recentă, la o reuniune oarecare, ambasadorul Moldovei în România, ES Mihai Gribincea, a făcut câteva afirmaţii lucide cu privire la relaţiile dintre România şi Moldova, în contextul apropiatei aniversări a 100 de ani de la Marea Unire.

 • Ziua unirii Basarabiei cu România, sărbătorită de zeci de mii de oameni la Chişinău, umbrită de două alerte cu bombă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua unirii Basarabiei cu România, sărbătorită de zeci de mii de oameni la Chişinău, umbrită de două alerte cu bombă

  Ziua unirii Basarabiei cu România a fost sărbătorită cu fast în Republica Moldova. La Chişinău, mai multe personalităţi şi organizaţii unioniste au deschis Sfatul Ţării 2, în scopul alegerii unei platforme care va avea sarcina de a elabora documente şi strategii de unire a Republicii Moldova cu România, în timp ce în diverse localităţi de peste Prut au avut loc evenimente culturale.

 • „Festivalul Basarabia“ la Bacău. Concerte şi simpozioane, după 98 de ani de
la Unirea Basarabiei cu România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Festivalul Basarabia“ la Bacău. Concerte şi simpozioane, după 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

  În perioada 25 -27 martie, la Bacău are loc Festivalul Basarabia, eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie. Manifestările sunt organizate de Grupul de Iniţiativă a Tinerilor Basarabeni din Bacău, în parteneriat cu Asociaţia Pro Basarabia şi Bucovina şi Muzeul „Iulian Antonescu“, cu sprijinul Primăriei Bacău. Sunt programate simpozioane dedicate Unirii dar şi un concert cu Trupa Haiducii din Ialoveni şi Marcel Zgherea.

 • Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste violente la Chişinău. Cine se află în spatele lor

  Proteste violente au avut loc miercuri seară la Chişinău. Se pun însă mai multe întrebări: cine sunt participanţii, ce doresc aceştia, cine se află în spatele protestelor, care este scopul real? Dincolo de aceste întrebări, cauza este una singură: eşecul celui de-al doilea stat românesc şi acapararea lui de forţe oligarhice ce folosesc statul pentru exploatarea cetăţenilor.

 • 2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2018, anul reunirii. E nevoie de dialog România - Federaţia Rusă!?

  În momentul de faţă, gradul de suveranitate al României în ceea ce priveşte politica sa externă este mult diminuat. Asta nu pentru că partenerii ne-ar fi cerut acest lucru, ci pentru că politicul este incapabil de a genera diplomaţi care să poarte responsabilitatea de a gândi singuri. Ne apropiem de anul 2018, iar principala misiune a diplomaţiei române şi a preşedintelui României este dialogul pe tema iminentei reuniri.