turta - ultimele știri
În zona Moldovei, o prăjitură vestită era preparată doar în perioada Crăciunului, chiar şi gurmandul Ion Creangă pomenind-o în scrierile sale
Preşedinta Cetăţii Voluntarilor, Anamaria Nyeki Popa, a plecat în Olanda, unde va participa timp de trei zile la un festival al românilor.
Astăzi este un produs culinar de care mulţi nici măcar nu au auzit, însă în trecut se mânca frecvent, atât vara, cât şi iarna, coaptă în cuptor de cărămidă sau în ţest.
În lumea satului românesc de odinioară, masa în familie era considerată sacră şi trebuia să respecte câteva reguli stricte. Mâncarea era preparată din produsele naturale care se găseau în propria gospodărie, iar preparatele erau pregătite după reţete...
Întoarcerea la tradiţiile străvechi devine o practică printre tinerii care îşi unesc destinele. O nuntă în stil tradiţional românesc, la fel ca pe vremea bunicii, începe să devină o modă....
Dulciurile de Crăciun erau la mare cinste şi în urmă cu 100 de ani. O serie de reţete pentru astfel de preparate găsim în revista „Moda ilustrată“, la rubrica Gospodina.
OBICEIURI Şi mireasa de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX se împodobea cu mărgele, iar pe cap purta coroniţă de flori. După ce îşi părăsea casa părintească naşa îi rupea turta deasupra capului, şi la sfârşitul petrecerii era legată...
Începutul lunii aprilie, mai exact în perioada 2 – 3, la Nădlac va fi organizată o expoziţie sub genericul: „Ouă încondeiate şi aranjamente de primăvară”, la care sunt aşteptaţi toţi doritorii....