Stiri despre tudor postelnicu

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tudor Postelnicu - un criminal comunist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tudor Postelnicu - un criminal comunist

  Lipsa acută de subiecte de natură să suscite interesul cititorului toropit de căldură, o situaţie cu care se confruntă an de an presa în cursul lunii august, dar şi un anume apetit al publicului românesc pentru botezuri, nunţi, înmormântări în rândurile vipurilor, indiferent de natura lor, explică, cred, atenţia neobişnuită de care s-a bucurat în weekend vestea morţii lui Tudor Postelnicu.

 • Averile
torţionarilor lui Gheorghe Ursu, la mâna judecătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Averile torţionarilor lui Gheorghe Ursu, la mâna judecătorilor

  Anul trecut, procurorii militari i-au trimis în instanţă pe George Homoştean, fost ministru de Interne, Tudor Postelnicu, fost şef al Departamentului Securităţii Statului, şi pe foştii ofiţeri de securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, pentru infracţiuni contra umanităţii.

 • Procesul torţionarilor lui Gheorghe Ursu a început la Curtea de Apel Bucureşti. Fiul disidentului cere să se ia măsuri asigurătorii împotriva inculpaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procesul torţionarilor lui Gheorghe Ursu a început la Curtea de Apel Bucureşti. Fiul disidentului cere să se ia măsuri asigurătorii împotriva inculpaţilor

  Începe procesul torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu. La Curtea de Apel are loc, miercuri, primul termen pe fond, după mutarea dosarului ca urmare a decesului fostului ministru de Interne. Anul trecut, în luna august, torţionarii lui Gheorghe Ursu au fost trimişi în judecată de procurorii militari.

 • Cum arată foştii securişti care l-au anchetat pe inginerul Gheorghe Ursu. Fiul disidentului, la Curtea Supremă: „A fost un asasinat politic intenţionat”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum arată foştii securişti care l-au anchetat pe inginerul Gheorghe Ursu. Fiul disidentului, la Curtea Supremă: „A fost un asasinat politic intenţionat”

  Foştii ofiţeri în cadrul Direcţiei a VI-a Cercetări penale din Departamentul Securităţii Statului, Maiorul în rezervă Marin Pârvulescu şi colonelul în rezervă Vasile Hodiş, au venit astăzi la Curtea Supremă unde s-a judecat primul termen în dosarul în care sunt judecaţi pentru infracţiuni contra umanităţii în cazul morţii disidentului Gheorghe Ursu, în 1985.

 • Cine a semnat condamnarea la moarte a disidentului Gheorghe
Ursu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a semnat condamnarea la moarte a disidentului Gheorghe Ursu

  Disidentul Gheorghe Ursu, ucis la ordinul Securităţii în 1985, a fost denunţat de mai mulţi colegi de serviciu, care i-au semnat, practic, condamnarea la moarte. În acest timp, autorităţile comuniste dezinformau Statele Unite al Americii care au încercat să intervină în favoarea lui Ursu.

 • Apostolii
Epocii de Aur, episodul #10. Cam cât de dobitoc era Tudor Postelnicu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apostolii Epocii de Aur, episodul #10. Cam cât de dobitoc era Tudor Postelnicu

  A rămas în istorie pentru afirmaţia „am fost un dobitoc“, rostită în faţa judecătorilor, în primul proces al comunismului, din ianuarie 1990. Tudor Postelnicu n-a fost niciodată un dobitoc! A ştiut întotdeauna care-i misiunea sa în ceauşism şi şi-a asumat, cu cinism ţanţos, dar cu preţul onoarei proprii, atât responsabilităţile criminale de şef al Securităţii, cât şi conspiraţiile şi câştigurile din jurul maşinăriei de bani a Securităţii.

 • „Apostolii Epocii de Aur“, episodul #1: Scurt dicţionar de servilism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Apostolii Epocii de Aur“, episodul #1: Scurt dicţionar de servilism

  Îi putem numi canaliile din jurul Ceauşeştilor, primii adulatori, subordonaţii unei dictaturi cu două feţe: Nicolae şi Elena Ceauşescu. Sunt cei care au construit soclul unor lideri prea alienaţi ca să mai înţeleagă ceva din ţara pe care o conduceau. O să-i numim „Apostolii Epocii de Aur“ şi o să vi-i arătăm dezgoliţi, în plinătatea slugărniciei care i-a ţinut în viaţă şi în putere. În fiecare săptămână, în „Weekend Adevărul“.

 • Cum îşi vărsau ura cei mai feroce şefi ai Securităţii lui Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îşi vărsau ura cei mai feroce şefi ai Securităţii lui Ceauşescu

  Au hărţuit mii de oameni prin metode diabolice, au dat ordin să le fie ascultate telefoanele şi să le fie supravegheate locuinţele, întâlnirile cu prietenii şi le-au convins nevestele să-i toarne. Capii fostei Securităţi ai lui Ceauşescu au fost cei care au urmărit o naţie întreagă.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: Dar dacă….
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: Dar dacă….

  … şi nevertebraţi şi slabi de virtute şi adormiţi infantil şi nu puţini de o incultură enciclopedică, aşa cum ar fi zis filosoful Petre Pandrea, astfel par, măcar unii dintre ei…DAR DACÅ?.... mă întreb eu înfiorat câteodată, descoperindu-le pe neaşteptate surâsul şiret. DAR DACÅ…?

 • „Am fost un dobitoc“ – Copy-Past
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Am fost un dobitoc“ – Copy-Past

  Puţini dintre cei care am urmărit cu sufletul la gură, la începutul lui '90, procesul CPEx vom putea uita vreodată pledoaria în apărare a lui Tudor Postelnicu, ministrul ceauşist de interne: „Am fost un dobitoc!“.

 • Cum îşi vărsau ura cei mai feroce şefi ai Securităţii lui Ceauşescu: Postelnicu - 
„gonaciul“ lui Goma, Gheorghe Crăciun a inventat temniţa cu pereţi din cuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îşi vărsau ura cei mai feroce şefi ai Securităţii lui Ceauşescu: Postelnicu - „gonaciul“ lui Goma, Gheorghe Crăciun a inventat temniţa cu pereţi din cuie

  Au hărţuit mii de oameni prin metode diabolice, au dat ordin să le fie ascultate telefoanele şi să le fie supravegheate locuinţele, întâlnirile cu prietenii şi le-au convins nevestele să-i toarne. Capii fostei Securităţi ai lui Ceauşescu au fost cei care au urmărit o naţie întreagă.

 • Militaru a ordonat măcelul!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Militaru a ordonat măcelul!

  Elicopterul în care se aflau generalii Constantin Nuţă şi Velicu Mihalea a fost doborât la peste 100 de kilometri în afara direcţiei de zbor stabilite. Aparatul IAR 330 a fost doborât în timp ce zbura deasupra unui depozit de muniţie, din apropierea oraşului Alba Iulia. Militarii din zonă fuseseră anunţaţi că vor fi atacaţi de „terorişti“.