Stiri despre tiroida

  64 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Talpa gâştei
reglează tiroida. Ce alte plante medicinale au acelaşi efect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Talpa gâştei reglează tiroida. Ce alte plante medicinale au acelaşi efect

  Dacă problema noastră cu tiroida este una uşoară şi dacă avem acceptul medicului endocrinolog putem consuma ceaiuri şi tincturi pentru normalizarea funcţiei acestei glande. Dacă luăm deja tratament antitiroidian, atunci consumul de plante medicinale este contraindicat.

 • Ce pericole ascund palpitaţiile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce pericole ascund palpitaţiile?

  Palpitaţiile reprezintă un motiv frecvent al vizitei la cardiolog. Se manifestă în diferite moduri, de la bătăi neregulate şi puternice ale inimii, până la pulsaţii la baza gâtului. Ştii de ce sunt periculoase pentru sănătatea ta?

 • Afecţiunile endocrine favorizează instalarea depresiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiunile endocrine favorizează instalarea depresiei

  Una dintre cele mai importante glande ale organismului uman este tiroida. Potrivit unor studii, persoanele cu boli psihice prezintă adesea dereglări ale hormonilor tiroidieni. De cele mai multe ori li se administrează antidepresive, fără a li se administra tratamentul hormonal corespunzător.

 • Analizele de sânge anuale te feresc de bolile tiroidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analizele de sânge anuale te feresc de bolile tiroidiene

  O perioadă potrivită pentru analizele medicale de rutină este prima parte a anului. Testele de sânge indică nu doar nivelul glicemiei şi al colesterolului, ci şi concentraţia unor minerale în sânge care poate indica prezenţa unor afecţiuni tiroidiene sau renale.

 • Iodul, esenţial pentru tiroidă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iodul, esenţial pentru tiroidă

  Microelement esenţial pentru formarea hormonilor tiroidieni, iodul participă la dezvoltarea fizică şi mintală. Este considerat adevărată materie primă pentru formarea hormonilor tiroidieni (T3 şi T4), necesari pentru dezvoltarea creierului şi a sistemului nervos.

 • Vocea poate semnala o boală gravă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea poate semnala o boală gravă

  Medicii ne sugerează să vizităm de urgenţă un specialist dacă simţim că vocea noastră s-a modificat, iar aceasta persistă mai mult de 7-9 zile. Se pare că un alt ton al vocii poate ascunde numeroase afecţiuni grave.

 • De ce se fac analizele pentru tiroidă pe vreme rece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se fac analizele pentru tiroidă pe vreme rece

  Glanda tiroidă este vitală pentru buna funcţionare a organismului, deoarece secretă hormoni ce reglează metabolismul. Temperaturile scăzute pot produce dezechilibre hormonale,deci trebuie să-ţi faci câteva analize specifice în zilele friguroase.

 • Ce simptome are cancerul tiroidian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce simptome are cancerul tiroidian

  Cancerul de tiroidă este descoperit în cele mai multe cazuri întâmplător, atunci când sunt efectuate ecografii sau tomografii pentru alte afecţiuni. Pentru a nu ajunge în această situaţie, află ce simptome are cancerul tiroidian!

 • Cafeaua în exces poate duce la dereglări tiroidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cafeaua în exces poate duce la dereglări tiroidiene

  Unele obiceiuri, cum este consumul excesiv de cafea, pot să-ţi provoace afecţiuni ale glandei tiroide. Câteva schimbări de stil de viaţă te vor ajuta să recâştigi echilibrul pierdut şi să rămâi în formă.

 • Conf. dr. Adina Mariana Ghemigian, medic endocrinolog: „Te
rog frumos, vino şi controlează-ţi tiroida anual, când e frig!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conf. dr. Adina Mariana Ghemigian, medic endocrinolog: „Te rog frumos, vino şi controlează-ţi tiroida anual, când e frig!“

  Conf. dr. Adina Mariana Ghemigian, managerul Institutului Naţional de Endrocrinologie „C.I.Parhon“ din Bucureşti, face un apel către românii care au probleme cu tiroida să meargă la consult de îndată ce temperatura de afară îi face să simtă nevoia de a-şi pune o haină mai groasă pe ei. Pentru că funcţionarea tiroidei, această glandă fără de care viaţa nu ar fi posibilă, este influenţată de vreme.

 • Cinci alimente care îţi reglează tiroida
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cinci alimente care îţi reglează tiroida

  Tiroida este cea care eliberează în organism hormoni care controlează toate funcţiile şi joacă un rol important, printre altele, în controlul dispoziţiei, al greutăţii şi al fertilităţii. Dacă glanda nu funcţionează, atunci apar o serie de efecte secundare foarte neplăcute.

 • Ce alimente trebuie să consumi pentru a avea o tiroidă sănătoasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce alimente trebuie să consumi pentru a avea o tiroidă sănătoasă

  Tiroida este o glandă cu o greutate de 15-30 de grame, este o parte importantă a sistemului endocrin şi afectează aproape toate organele din corp. Păstrarea ei în condiţii optime se poate face şi printr-o alimentaţie corespunzătoare.