Stiri despre tiroida

  76 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cauzele amenoreei
secundare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cauzele amenoreei secundare

  Multe dintre motivele pentru care menstruaţia dispare nu sunt grave, dar trebuie investigate medical. Greutatea corporală anormală, stresul sau exerciţiile fizice excesive se pot număra printre cauze.

 • Zece plante pentu o tiroidă sănătoasă. Cum tratezi naturist dereglările acestei glande
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece plante pentu o tiroidă sănătoasă. Cum tratezi naturist dereglările acestei glande

  Tiroida, glanda răspunzătoare de producerea hormonilor care accelerează metabolismul uman, dă semnale vizibile atunci când înregistrează dereglări. Pe seama acestora pot fi puse o serie de simptome, de la creşteri în greutate, căderi ale părului, frisoane, ameţeli sau numai moleşeală, sau, din contră, hiperactivitate nejustificată. Pentru a preveni sau trata aceste dereglări, natura ne oferă câteva soluţii simple.

 • Netratate, bolile de tiroidă duc la complicaţii
severe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Netratate, bolile de tiroidă duc la complicaţii severe

  CONSECINŢE Afecţiunile tiroidei au o prevalenţă crescută în România, ţară cunoscută pentru deficitul de iod. Iritabilitatea, oboseala cronică, depresia, fluctuaţiile în greutate sunt simptome comune. În lipsa tratamentului, bolile tiroidiene pot genera disfuncţii la nivelul tuturor organelor şi ţesuturilor organismului, atrag atenţia endocrinologii.

 • Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce probleme de sănătate sunt indicate de palme

  Este cunoscut faptul că atât palmele, cât şi tălpile îţi pot oferi indicii preţioase în legătură cu starea de sănătate a corpului tău. Aceasta deoarece, din punct de vedere reflexogen, la nivelul lor se regăsesc terminaţii nervoase ale organelor.

 • Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după
naştere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbările surprinzătoare care se produc în corp după naştere

  Dincolo de greţuri, pofte sau schimbări frecvente ale dispoziţiei, sarcina şi naşterea implică şi modificări surprinzătoare ale corpului. Printre acestea se numără fizionomia feţei, schimbarea dioptriilor şi îmbunătăţirea vieţii sexuale.

 • Sânzienele, leac pentru bolile sistemului nervos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sânzienele, leac pentru bolile sistemului nervos

  Având calităţi calmante asemănătoare teiului, sânzienele pot veni în ajutorul tău atunci când vrei să dai un restart corpului, curăţându-ţi rinichii, căile urinare şi ficatul.

 • Cum să depistezi la timp afecţiunile tiroidei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să depistezi la timp afecţiunile tiroidei

  Glandă în formă de fluture situată la nivelul gâtului, tiroida joacă un rol esenţial în funcţia metabolismului. Atunci când există anumite dereglări ale activităţii acesteia, sănătatea pe termen lung poate fi afectată.

 • Cum se tratează nodulii tiroidieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se tratează nodulii tiroidieni

  Nodulii tiroidieni reprezintă creşterile anormale la nivelul tiroidei şi sunt una dinte cele mai întâlnite afecţiuni, întâlnite la aproximativ jumătate din populaţie. Cel mai frecvent apar la femei şi la persoanele mai în vârstă.

 • Talpa gâştei
reglează tiroida. Ce alte plante medicinale au acelaşi efect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Talpa gâştei reglează tiroida. Ce alte plante medicinale au acelaşi efect

  Dacă problema noastră cu tiroida este una uşoară şi dacă avem acceptul medicului endocrinolog putem consuma ceaiuri şi tincturi pentru normalizarea funcţiei acestei glande. Dacă luăm deja tratament antitiroidian, atunci consumul de plante medicinale este contraindicat.

 • Ce pericole ascund palpitaţiile?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce pericole ascund palpitaţiile?

  Palpitaţiile reprezintă un motiv frecvent al vizitei la cardiolog. Se manifestă în diferite moduri, de la bătăi neregulate şi puternice ale inimii, până la pulsaţii la baza gâtului. Ştii de ce sunt periculoase pentru sănătatea ta?

 • Afecţiunile endocrine favorizează instalarea depresiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Afecţiunile endocrine favorizează instalarea depresiei

  Una dintre cele mai importante glande ale organismului uman este tiroida. Potrivit unor studii, persoanele cu boli psihice prezintă adesea dereglări ale hormonilor tiroidieni. De cele mai multe ori li se administrează antidepresive, fără a li se administra tratamentul hormonal corespunzător.

 • Analizele de sânge anuale te feresc de bolile tiroidiene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analizele de sânge anuale te feresc de bolile tiroidiene

  O perioadă potrivită pentru analizele medicale de rutină este prima parte a anului. Testele de sânge indică nu doar nivelul glicemiei şi al colesterolului, ci şi concentraţia unor minerale în sânge care poate indica prezenţa unor afecţiuni tiroidiene sau renale.