tiramisu - ultimele știri
Ado Campeol, supranumit de presa italiană „părintele Tiramisu”, a murit la vârsta de 93 de ani, informează BBC. Campeol era proprietarul Le Beccherie, un restaurant din Treviso, aflat în nordul Italiei, unde faimosul desert a fost inventat de soţia l...
Desertul italian prin excelenţă este fără îndoială - Tiramisu. Acesta este listat în meniul tuturor restaurantelor italiene din întreaga lume. Este atât de popular că numele său se regăseşte în vocabularul comun al 23 de limbi diferite şi este al cin...
Există o sumedenie de reţete de tiramisu, unele mai creative decât altele, dar reţeta pe care v-o propunem astăzi nu doar că este extrem de uşoară, dar este şi un desert la rece dulce şi delicios.
Pentru zielele de primăvară ce bat la uşă, un desert răcoros şi rapid este tiramisu la pahar. Lichirorul de cafea este ingredientul care îi dă savoarea, făcându-l o variată diferită de tot ce ştiaţi până acum....
Prăjitura Tiramisu este desertul perfect pentru weekendurile petrecute în familie sau cu prietenii. Reţeta de Tiramisu, cea clasică, este rapidă şi include vin alb dulce şi parfumat....
Mai este cunoscută sub numele de brânză dulce şi poate avea o consistenţă foarte fină, asemenea unei creme, sau mai ferme, precum untul, în funcţie de procedeul de fabricare folosit.
Ce-ar fi mai plăcut într-o zi de vară decât un desert cu cafea care să îţi dea energie şi să se menţină treaz? Un tiramisu, o negresă cu nuci şi cu sos de cafea sau un tort de biscuiţi cu cafea e o idee bună în zilele obositoare în care doar un energ...
Prăjiturile şi torturile sunt pentru multe gospodine o provocare. Tortul Tiramisu, „desertul nobililor”, pare dificil de făcut, însă cine l-a preparat o dată ştie că nu e nimic greu. O băimăreancă dezvăluie cât de uşor se prepară deliciosul desert....
Un desert îndrăgit de foarte multă lume, dar într-o nouă abordare, tiramisu cu frişcă şi căpşuni poate să satisfacă până şi pe cel mai pretenţios dintre gurmanzi.
Mulţi dintre pasionaţii de dulciuri apelează la cofetării atunci când au poftă de creme brulee, tiramisu sau chiar cheesecake. Bucătarii şi cofetarii spun că nu ai nevoie de cursuri speciale pentru a realiza aceste deserturi.
Celebrul desert italian poate fi preparat şi fără cafea, iar gustul său inedit te va cuceri de la prima linguriţă. În plus, poate fi servit şi de copii....
Mmm, arată apetisant, nu-i aşa? Nici nu o să-ţi vină să crezi că acest tiramisu a fost gata doar în 5 minute! Iată cum se face!
Ştiaţi că tiramisu este un desert tradiţional din Italia? Gustul deosebit al acestui desert este dat de cafeaua aromată şi de gustul brânzei de mascarpone. Merită să-l încercaţi, mai ales în weekend…...
Dovleacul este o legumă bogată în antioxidanţi şi slab calorică! Puteţi mânca dovleac după pofta inimii! Pentru acest tiramisu cu piure de dovleac (reţetă de post) trebuie să alegi un fruct care să nu aibă coaja loviă sau ruptă. Îl poţi păstra mult t...
Reţeta de tiramisu a apărut pentru prima dată în cărţile de bucate acum 25 ani. Desertul şi-a câştigat faima rapid, deşi legenda îl situează mult mai departe în timp. Putem spune despre tiramisu că reprezintă Italia la fel de bine cum o fac pastele s...
E vară şi vrem să petrecem cât mai puţin timp în bucătărie. Acest tort tiramisu fără coacere este exact desertul cu care te poţi răsfăţa la final de săptămână. Însoţeşte o felie din acest desert cu o cafea fierbinte şi aromată....
V-aţi obişnuit cu reţeta clasică de tiramisu şi v-aţi răsfăţat de fiecare dată când aţi avut ocazia. Ne-am gândit să adaptăm reţeta la acest sezon şi să facem un delicios tiramisu cu căpşuni. Ce ziceţi? Nu este o idee bună?
Tiramisu este cel mai popular desert italian, reţeta fiind reprodusă şi nuanţată de bucătari din toate colţurile lumii. Totuşi, varianta originală nu are rival, potrivit unui chef italian, care explică cum se poate face, într-o manieră atât de simplă...
Tiramisu se pregăteşte fără coacere şi, folosind cantităţile şi ingredientele potrivite, nu poate fi greşit de nimeni. Desertul italian poate fi servit la o masă festivă, succesul fiind garantat
Concurenţii de la „MasterChef“ au fost provocaţi să îşi dovedească talentul în arta culinară la 208 metri adâncime, la salina Unirea, din Slănic Prohova, acolo unde au gătit pentru mai bine de 100 de mineri. Totodată, ei fost supuşi unei presiuni con...
Pasiunea pentru gătit nu a avut vârstă în noul episod „MasterChef“, după ce mai mulţi copii au dat lecţii demne de adevăraţi chefi. Mai mult, concurenţii au fost puşi în dificultate de pregătirea unei plăcinte, iar Felicia, casnica consursului, a ple...
Aceast desert delicios a fost preparat pentru prima data într-o localitatea din Italia. În trecut avea denumirea de Bagatelă Toscană....
Desert fin şi delicios, potrivit pentru o cină romantică, stropit cu şampanie şi savurat la lumina lumânărilor, această variantă de Tiramisu se remarcă prin cantitatea generoasă de alcool.
Guvernatorul Veneţiei, Luca Zaia, vrea ca prăjitura italiană tiramisu, realizată într-o formă inedită, conţinând multă lămâie şi căpşuni, să fie recunoscută ca specialitate tradiţională garantată a Veneţiei de Uniunea Europeană, la fel cum produse pr...