Stiri despre teatrul national

  273 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Premiere
la Teatrul Naţional din Târgu Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere la Teatrul Naţional din Târgu Mureş

  Am fost zilele trecute la Târgu Mureş. O excelentă ocazie de a vedea două noi premiere ale celor două secţii ale Teatrului Naţional din localitate. Ambele confirmă drumul ascendent al instituţiei. Le consemnez în cele ce urmează.

 • EXCLUSIV VIDEO Florin Piersic: „Sufletul meu vrea să îi trimit de pe o scenă o vorbă bună Tatianei, să ştie că toată viaţa mea o să mă gândesc la ea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV VIDEO Florin Piersic: „Sufletul meu vrea să îi trimit de pe o scenă o vorbă bună Tatianei, să ştie că toată viaţa mea o să mă gândesc la ea”

  La sfârşitul spectacolului „Străini în noapte”, care a avut o reprezentaţie la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, la doar câteva zile după ce fosta sa soţie, Tatiana Iekel, a trecut în nefiinţă, actorul Florin Piersic a întrerupt aplauzele publicului pentru a spune câteva cuvinte în memoria artistei.

 • Jurnalul – pagini adăugate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnalul – pagini adăugate

  Revăzând – a câta oară ?! – paginile Jurnalului unui personaj controversat provocat de Vartan Arachelian, în vederea intrării la tipar, am „reuşit” să adaug noi pagini izvorâte din nevoia de a face cât mai limpezi şi cât mai corecte amintirile unor episoade din biografia mea ajunsă ca o raniţă burduşită de viaţă.

 • Prinţul Charles, spectator de lux la TNB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţul Charles, spectator de lux la TNB

  În ultima zi a vizitei sale în România, Prinţul Charles de Wales s-a plimbat prin Centrul Vechi al Bucureştiului, a văzut două biserici şi a făcut un scurt tur al Teatrului Naţional, unde a asistat la un spectacol pregătit special pentru acest moment.

 • O sărbătoare a dansului... altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sărbătoare a dansului... altfel

  Rareori am trăit sentimentul că asist la un moment excepţional, aşa cum am simţit urmărind, la Teatrul Naţional, spectacolul Bayadera - Ţara iluziilor, oferit de compania NOISM din Japonia, invitată pentru prima oară la noi, în cadrul deja binecunoscutelor „Întâlniri JTI”, proiect concretizat prin colaborarea cu Japan Foundation şi Ambasada Japoniei la Bucureşti, organizator, ca de obicei, Fundaţia Art Production.

 • Între tehnologie şi natură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între tehnologie şi natură

  Premiera spectacolului „Elefantul din cameră” sau „Vibrator play” de Sarah Ruhl de la Teatrul Naţional din Craiova e un bun prilej de a reevalua potenţialul artistic şi managerial al teatrului din Bănie pe cale de a se reinventa.

 • Spectacolul-concert „Magic Naţional“, în turneu la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacolul-concert „Magic Naţional“, în turneu la Chişinău

  Turneul Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău continuă cu prezenţa Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti pe scena Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Chişinău. Sâmbătă 11 martie şi duminică 12 martie 2017, Naţionalul din Bucuresti râde, cântă şi dansează în spectacolul-eveniment Magic Naţional.

 • Ion Caramitru a fost ales preşedinte al Academiei Europene a Balcanilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru a fost ales preşedinte al Academiei Europene a Balcanilor

  Între 20-23 februarie 2017 a avut loc la Skopje, Macedonia, Simpozionul internaţional „Hamlet and Europe - Tobe or nottobe“ şi, totodată, reuniunea de constituire a Academiei Europene a Balcanilor (Academia Balkanika Europeana), al cărei preşedinte a fost ales actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, prin propunerea unanimă a membrilor fondatori ai acestui nou înfiinţat for academic.

 • Teatru
adevărat - emoţie, bucurie şi tristeţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru adevărat - emoţie, bucurie şi tristeţe

  Castingul dracului, spectacol montat în anul 2014 de regizorul Radu Afrim la Teatrul Naţional din Târgu Mureş - Compania Tompa Miklós -, dădea expresie interesului unuia dintre cei mai importanţi creatori de care dispune la ora actuală scena românească pentru înnoirea mijloacelor lui de exprimare.

 • Mesajul actorilor Teatrului Naţional din Cluj la finalul unui spectacol: „Suntem aşteptaţi în stradă. Murim pe scenă - înviem în stradă!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mesajul actorilor Teatrului Naţional din Cluj la finalul unui spectacol: „Suntem aşteptaţi în stradă. Murim pe scenă - înviem în stradă!”

  Protagoniştii spectacolului „Romeo şi Julieta”, jucat la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, au impresionat publicul la finalul piesei. Actorul Ionuţ Caras a ieşit pe scenă cu o pancartă pe care scria ”SUNTEM AŞTEPTAŢI AFARĂ”. El susţine că şi astăzi va protesta alături de manifestanţi: „murim pe scenă - înviem în stradă”.