Stiri despre teatrul national

  278 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ion Caramitru, premiat de Împăratul Japoniei cu „Ordinul Soarelui Răsare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Caramitru, premiat de Împăratul Japoniei cu „Ordinul Soarelui Răsare”

  Cel mai important ordin japonez destinat cetăţenilor străini, Ordinul Soarelui Răsare (Order of the Rising Sun, Gold Rays with Ribbon) i-a fost înmânat joi, de către Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii, lui Ion Caramitru, Directorul Teatrului Naţional ”I.L.Caragiale”, printr-o ceremonie desfăşurată în cadrul recepţiei organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Japoniei, în prezenţa a peste 500 de invitaţi.

 • Grigore Leşe aduce colindele autentice la Bucureşti, într-un spectacol de sărbători
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grigore Leşe aduce colindele autentice la Bucureşti, într-un spectacol de sărbători

  Pe 4 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, artistul Grigore Leşe va susţine un concert extraordinar de Sărbători, "Aşteptând Crăciunul". Interpretul va prezenta colinde străvechi, păstrate peste generaţii: colinde de gazdă, de june, de fată, de peţit, de dragoste, familiale, satirice, cosmogonice, precum şi cântece de stea ce vestesc Naşterea Mântuitorului.

 • Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani

  Cunoscutul regizor de teatru Felix Alexa a împlinit astăzi 50 de ani, într-un moment parcă mai prolific ca niciodată. Zilele acestea bifează a treia colaborare cu Teatrul Ţăndărică, unde a montat "Scufiţa Roşie", dar pe final de an pregăteşte şi un nou spectacol la Teatrul Naţional din Bucureşti, în timp ce culege laurii succesului cu o montare recentă la Teatrul Nottara.

 • PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET De ce era trist comicul Marin Moraru. Alexa Visarion, regizor şi scenarist: „Era el însuşi o creaţie. Dacă ar fi avut părul ondulat, cum ar fi fost?“

  A trecut deja un an de când nu mai e printre noi cel care gătea cartofi prăjiţi cu Gheorghe Dinică înainte de cursurile de la facultate. Actorul Marin Moraru, mai mereu serios acasă, a trăit 79 de ani, dintre care peste 50 pentru personajele interpretate în spectacole de teatru şi în filme, multe de comedie. În ultima vreme nu şi-a mai găsit locul pe scenă sau în faţa camerelor de filmat, aşa că a refuzat să mai joace.

 • Premiere
la Teatrul Naţional din Târgu Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiere la Teatrul Naţional din Târgu Mureş

  Am fost zilele trecute la Târgu Mureş. O excelentă ocazie de a vedea două noi premiere ale celor două secţii ale Teatrului Naţional din localitate. Ambele confirmă drumul ascendent al instituţiei. Le consemnez în cele ce urmează.

 • EXCLUSIV VIDEO Florin Piersic: „Sufletul meu vrea să îi trimit de pe o scenă o vorbă bună Tatianei, să ştie că toată viaţa mea o să mă gândesc la ea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV VIDEO Florin Piersic: „Sufletul meu vrea să îi trimit de pe o scenă o vorbă bună Tatianei, să ştie că toată viaţa mea o să mă gândesc la ea”

  La sfârşitul spectacolului „Străini în noapte”, care a avut o reprezentaţie la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti, la doar câteva zile după ce fosta sa soţie, Tatiana Iekel, a trecut în nefiinţă, actorul Florin Piersic a întrerupt aplauzele publicului pentru a spune câteva cuvinte în memoria artistei.

 • Jurnalul – pagini adăugate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnalul – pagini adăugate

  Revăzând – a câta oară ?! – paginile Jurnalului unui personaj controversat provocat de Vartan Arachelian, în vederea intrării la tipar, am „reuşit” să adaug noi pagini izvorâte din nevoia de a face cât mai limpezi şi cât mai corecte amintirile unor episoade din biografia mea ajunsă ca o raniţă burduşită de viaţă.

 • Prinţul Charles, spectator de lux la TNB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prinţul Charles, spectator de lux la TNB

  În ultima zi a vizitei sale în România, Prinţul Charles de Wales s-a plimbat prin Centrul Vechi al Bucureştiului, a văzut două biserici şi a făcut un scurt tur al Teatrului Naţional, unde a asistat la un spectacol pregătit special pentru acest moment.

 • O sărbătoare a dansului... altfel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O sărbătoare a dansului... altfel

  Rareori am trăit sentimentul că asist la un moment excepţional, aşa cum am simţit urmărind, la Teatrul Naţional, spectacolul Bayadera - Ţara iluziilor, oferit de compania NOISM din Japonia, invitată pentru prima oară la noi, în cadrul deja binecunoscutelor „Întâlniri JTI”, proiect concretizat prin colaborarea cu Japan Foundation şi Ambasada Japoniei la Bucureşti, organizator, ca de obicei, Fundaţia Art Production.

 • Între tehnologie şi natură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între tehnologie şi natură

  Premiera spectacolului „Elefantul din cameră” sau „Vibrator play” de Sarah Ruhl de la Teatrul Naţional din Craiova e un bun prilej de a reevalua potenţialul artistic şi managerial al teatrului din Bănie pe cale de a se reinventa.