Stiri despre sustenabilitate

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Avem o creştere economică de 9%. Ce facem cu ea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem o creştere economică de 9%. Ce facem cu ea?

  Anul 2018 trebuie să fie anul investiţiilor, fie ele publice, private sau finanţate din fondurile europene structurale şi de coeziune. Menţinerea unei creşteri a puterii de cumpărare a veniturilor medii de peste 10% trebuie să vină la pachet cu o contribuţie consistentă a investiţiilor. Mixul de politici macroeconomice monetar-fiscal-bugetar ar fi optimal dacă decidenţii de politici publice ar coopera.

 • Un Plan B. Resetarea programului de guvernare - dinspre terapie şoc spre gradualism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Plan B. Resetarea programului de guvernare - dinspre terapie şoc spre gradualism?

  Anunţarea programului fiscal bugetar pentru anul 2018 dă naştere dezbaterilor publice asupra optimalităţii măsurilor propuse spre implementare. Prezint un Pachet alternativ de măsuri care respectă principalele prevederi din programul de guvernare şi în acelaşi timp ţine cont de condiţiile macroeconomice actuale şi de nevoia de a păstra sustenabilitatea fiscal bugetară, strict necesară atingerii ţintei de aderare a României la Zona Euro.

 • Raport: Sustenabilitatea
Organizaţiilor Societăţii Civile nu a mai evoluat de trei ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport: Sustenabilitatea Organizaţiilor Societăţii Civile nu a mai evoluat de trei ani

  Sustenabilitatea Organizaţiilor Societăţii Civile din Moldova nu a mai evoluat din anul 2014, arată Indexul Sustenabilităţii Organizaţiilor Societăţii Civile (OSC) pentru anul 2016, prezentat în data de 8 august de către un grup de experţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile, instituţiilor publice şi partenerilor de dezvoltare.

 • Despre creşterea salariului minim - între argumente şi dezinformări (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre creşterea salariului minim - între argumente şi dezinformări (I)

  Dezbaterile legate de tematica salariului minim se menţin la fel de acute. Deşi ambele tabere pun în scenă teorii/cercetări empirice relevante sau mai puţin relevante, în ultima perioadă este relativ consensuală nevoia de implementare a salariului minim ca instrument/măsură de reducere a inegalităţilor economice şi sociale, micşorarea sărăciei şi a deprivării materiale şi creştere economică incluzivă.

 • Despre Legea Salarizării Unitare. Cum să o înţelegem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre Legea Salarizării Unitare. Cum să o înţelegem?

  Indiferent de doctrina guvernului aflat la putere, consider că este corect să afirmăm că „nevoia de a ieşi din capcana modelului economic bazat pe avantajul unei forţe de muncă ieftine şi trecerea la forţa de muncă calificată reprezintă principala provocare a următorilor ani”.

 • Ce s-a discutat la
International Government Communication Forum?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce s-a discutat la International Government Communication Forum?

  La cea de-a 6-a ediţie a IGCF2017 - International Government Communication Forum - care a avut loc în emiratul Sharjah, Emiratele Arabe Unite, s-au reunit peste 2500 de participanţi de pe toate continentele, incluzând foşti preşedinţi şi prim-miniştri, experţi de renume pe diverse probleme, laureaţi ai premiului Nobel, oameni de afaceri, experţi guvernamentali din diverse ţări.

 • Isărescu îi provoacă pe economişti cu „abordarea sustenabilităţii creşterii prin îmbunătăţirea productivităţii multifactoriale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Isărescu îi provoacă pe economişti cu „abordarea sustenabilităţii creşterii prin îmbunătăţirea productivităţii multifactoriale“

  Experienţa internaţională şi studiile de specialitate susţin pe deplin abordarea asigurării sustenabilităţii creşterii economice prin îmbunătăţirea productivităţii multifactoriale şi, implicit, a competitivităţii, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, într-o conferinţă de specialitate.

 • Exigenţele noastre în ale
regenerării urbane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exigenţele noastre în ale regenerării urbane

  Noroc ca am prieteni mai deştepţi ca mine, unii fiind arhitecţi, urbanişti, pe care îi mai întreb una, alta despre problemele Bucureştiului, despre soluţii. Sunt sigur că printre soluţiile sugerate de ei nu am regăsit „insurecţii civice”, „un Bucureşti fără politicieni”, „căldură gratis şi medicamente ieftine”.

 • Despre viziune in Codul Fiscal.
Masurile incurajeaza simultan cererea si oferta agregata
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre viziune in Codul Fiscal. Masurile incurajeaza simultan cererea si oferta agregata

  Implementarea noului Cod Fiscal stimuleaza atat cererea agregata cat si oferta agregata, proces de natura sa stimuleze cresterea economica fara a crea dezechilibre macroeconomice consistente. Cresterea PIB potential prin masuri de stimulare a ofertei aggregate este de natura a reduce carcaterul prociclic al relaxarii fiscal.

 • Atat de nesustenabila este Romania incat indeplineste criteriile de calificare pentru o Linie de Credit Flexibila mai bine
decat Polonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atat de nesustenabila este Romania incat indeplineste criteriile de calificare pentru o Linie de Credit Flexibila mai bine decat Polonia

  Este Romania nesustenabila in conditiile in care respecta toate criteriile de convergenta nominala pentru aderarea la Zona Euro, este singura tara din UE care respecta 10 din cele 11 criterii dintre cele prevazute in Procedura de Dezechilibru Macroeconomic si indeplineste mai bine decat Polonia indicatorii FMI privind acordarea unei Linii de Credit Flexibile?

 • Cum se va duce reducerea TVA la 9% în buzunarul fiecărui
român?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se va duce reducerea TVA la 9% în buzunarul fiecărui român?

  Publicam o parte din viziunea implementarii reducerii TVA la 9% mai devreme decat era programat. Principii simple: guvernare centrata pe cresterea bunastarii populatiei; acord cu recomandările CE si FMI; reducerea inegalitatii sociale; balans intre temperarea presiunii sociale si impactul macroeconomic favorabil; incurajarea productiei interne si micsorarea evaziunii fiscale.

 • Este România sustenabilă? Chiar împrumutăm UE cu credibilitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este România sustenabilă? Chiar împrumutăm UE cu credibilitate?

  Raspunsul este da. Chiar daca pe baza de perceptie /inertial sunt (inca) multi care cred ca masurile de politice economice propuse tin doar de fler, simt politic si intuitie. Demonstrez in analiza cum gandim, citim, dezbatem cu argumente, calculam, estimam, adoptam si implementam. Ideile bune nu sunt de stanga, dreapta sau centru. Exista ferestre de oportunitate in care masurile trebuie aplicate, altfel ele destabilizeaza economia.