stafide - ultimele știri
Gustul savuros al crapului gătit la cuptor stă în compoziţia cu care este umplut, un amestec de ingrediente şi arome care vrăjeşte simţurile....
Când vine vorba de plăcinte, pe primul loc se află, fără îndoială, cea cu brânză şi stafide. Este plăcinta adorată nu numai de copii, ci şi de adulţi. Poate fi servită având alături o cană cu lapte, dar merge de minune şi lângă un pahar cu vin roşu.
Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoare, stafidele sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. Sunt considerate cele mai sănătoase fructe uscate deoarece conţin cupru şi fier, iar datorită cantităţii...
Fructele se regăsesc pe piaţă atât în formă proaspătă, cât şi uscată. Ambele variante îţi oferă un plus de vitamine, minerale şi energie. Iată de ce este bine să consumi şi fructe uscate....
„Smoothie”, o băutură preparată din fructe şi legume proaspete, pasate la rece, a câştigat tot mai mult teren în faţa micului dejun clasic. Fie că este consumat de persoanele care sunt la dietă sau de cei care preferă o alimentaţie bazată exclusiv pe...
Se conservă mai bine şi-şi păstrează timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Sunt un adevărat rezervor de fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete. De asemenea, fructele deshidratate ...
Un ficat sănătos este important pentru întreaga bunăstare a corpului. Cel mai eficient remediu de curăţare şi de detoxificare a ficatului este apa cu stafide....
Unul dintre cele mai îndrăgite dulciuri de bucătărie sau dulciuri ale copilăriei, este Budincă de macaroane cu brânză dulce şi stafide. Cred că nu este copil care să nu-şi amintească de mirosul îmbietor, de bucuria şi nerăbdarea cu care se aştepta câ...
Apetisanta pască nu trebuie să lipsească de pe masa de Paşte. Conform tradiţiei, pasca se coace în Joia Mare, niciodată în Vinerea Neagră, deoarece această zi este una de doliu. Fie că este simplă cu brânză, cu ciocolată, smântână sau în alte combina...
Aceste fructe dulci deşi au o textură destul de uscată, reprezintă o porţie imensă de sănătate. Pot fi consumate ca atare, înlocuind cu succes dulciurile din comerţ, sau pot fi folosite la prepararea diverselor bunătăţi culinare....
Aromate şi cu stafide moi, aceste gogoşi sunt desertul perfect cu care să-i surprinzi pe cei dragi. În plus, sunt uşor de preparat, fără să te complici cu aluaturi care trebuie întinse şi gogoşi ce trebuie decupate....
A sosit timpul să ne gândim ce deserturi minunate să punem pe masă şi cu care să-i întâmpinăm pe micii colindători. Iar cozonacul italian cu stafide cu siguranţă le va fura privirile....
Sunt unele dintre cele mai vechi fructe, fiind des pomenite în Biblie. Cu mult timp înainte să fie descoperit zahărul erau folosite pentru a îndulci prăjiturile. Ca să te convingi cât de dulci sunt smochinele încearcă şi tu această reţetă.
Sunt fructe puţin pretenţioase putând fi păstrate pentru perioade îndelungate. Merele sunt gustoase proaspete, dar şi în diverse prăjituri. Una dintre ele este aceasta....
Dacă îţi plac deserturile cât mai dulci, atunci trebuie neapărat să prepari aceşti melcişori cu stafide. Este un desert atrăgător care ne face cu ochiul de fiecare dată atunci când îl vedem în vitrinele magazinelor. Iar dacă vrei să-l prepari chiar a...
Considerate cele mai sănătoase dintre fructele uscate, fiind bogate în cupru şi fier, stafidele fac minuni pentru sistemul imunitar slăbit şi dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin....
La ocaziile speciale sau la mesele în familie, combinaţia de brânză şi stafide poate fi de multe ori cea câştigătoare. Dacă mizezi pe un desert simplu şi rapid, atunci prepară-le celor dragi o delicioasă plăcintă cu brânză şi stafide!...
Fructele uscate sunt cea mai sănătoasă sursă de zahăr, după fructele proaspete. Curmalele, smochinele sau prunele uscate asigură micronutrienţii de care are nevoie organismul pentru o viaţă sănătoasă. Nutriţioniştii recomandă consumarea fructelor usc...
Dacă ai glicemia crescută sau ţii dietă, poţi pune în plăcinta cu brânză şi stafide fructoză, atât cât îţi place ţie de dulce, în aluat şi în umplutură. Ca să obţii o umplutură pufoasă, ţine brânza de vaci la scurs, apoi mixeaz-o bine....
Se zice în popor că de la orice varietate de dovleac, poţi folosi şi miezul, şi seminţele pentru a trata problemele de sănătate de care suferi, începând cu migrene şi terminând cu probleme digestive şi sterilitate. Dovleacul nu e doar decor de Hall...
Stafidele au fost folosite în gastronomie de mii de ani, fiind foarte populare în deserturile orientale. Stafidele pot fi mâncate în loc de dulciuri sau pe post de gustare, împreună cu migdale ori alte fructe uscate, deoarece aduc organismului un apo...
Toţi cei care vor să îşi pregătească nişte fursecuri delicioase în timp record trebuie să ştie că o pot face foarte simplu cu ingredinte pe care le are în casă orice gospodină. „Adevărul“ vă prezintă astăzi în câţiva paşi o reţetă simplă de fursecuri...
Iată o reţetă tradiţională românească, foarte apreciată şi iubită de toţi, poale-n brâu cu brânză dulce şi stafide. Cine nu a încercat aceste minunăţii, nu ar trebui să mai aştepte, ci să prepare cât mai repede aceste brânzoaice extrem de bune, speci...
Stafidele, cele mai sănătoase dintre fructele uscate, sunt un adevărat leac pentru anemii, fiind bogate în cupru şi fier, sunt eficiente în fortificarea sistemului imunitar şi dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le con...
Fiecare zonă a ţării are preparatele ei specifice. A venit rândul sud-estului ţării să ne încânte cu celebra plăcintă dobrogeană cu brânză dulce şi stafide.
După atâţia cozonaci şi torturi festive, te poţi gândi la oreţetă mai simplă. Şi ca ingrediente şi ca preparare. Cum ar fi acest salam de biscuiţi cu nuci şi stafide, potrivit pentru ceai sau cafea. Dar nu numai.
Ţi-e greu să te hotărăşti la o reţetă de pască cu brânză şi stafide? Nu dispera! Noi îţi venim în ajutor cu o reţetă clasică şi delicioasă!
Mmmmm…numai cu gândul la pască, ouă şi cozonaci sunt atunci când vine vorba de masa de Paşte. Şi numai când mă uit la poza asta cu pască cu brânză şi stafide şi deja îmi plouă în gură....
Ca să nimereşti gustul prăjiturilor preparate de mama sau bunica, e musai să încerci să prepari această plăcintă cu brânză şi stafide.
Nu trebuie să ai buget mare pentru a-ţi răsfăţa familia cu dulciuri care mai de care. Un exemplu este această plăcintă cu brânză şi stafide.
Mulţi copii se confruntă cu probleme stomatologice, uneori grave, necesitând chiar extracţia dinţilor, din cauza unor obiceiuri alimentare considerate sănătoase, permise sau încurajate de către părinţi, spun experţii stomatologi.
Fructele uscate par o sursă la fel de bună de vitamine şi minerale ca şi varianta lor proaspătă. Oamenii preferă varianta deshidratată a fructelor, fie din lipsa fructului proaspăt, fie pentru că un fruct uscat este mult mai dulce, fiind considerat u...
Fructele sunt alimente a căror perioadă de consum este foarte scurtă din momentul în care au fost puse pe piaţă sau au fost luate direct din copaci, tocmai de aceea este recomandat să ştim câteva trucuri pentru a menţine fructele proaspete şi gustoas...
Vine Paştele. Gospodina iscusită tocmai a oprit cuptorul şi zâmbeşte mulţumită. Din bucătărie iese o aromă-mbietoare: e miros de cozonaci, e parfum de sărbătoare. Material realizat în colaborare cu revista „Click! Poftă bună!“....