Stiri despre somn

  595 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Sfaturi pentru a-ţi recăpăta vitalitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi pentru a-ţi recăpăta vitalitatea

  Dacă ai un ritm de viaţă alert şi simţi că nu îţi mai ajunge timpul pentru câte ai de făcut, este normal să te simţi obosit. În acest caz, se impun câteva măsuri.

 • De ce nu reuşeşti să adormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu reuşeşti să adormi

  Cu fiecare zi care trece, avem nevoie de mai multă energie. Pentru a câştiga energie pierdută în timpul zilei, noaptea trebuie să ne odihnim – cel puţin opt ore de somn. Dar mulţi nu reuşesc să adoarmă la timpul potrivit, iar această tulburare provoacă diverse probleme fizice şi mentale.

 • Obiceiuri care te îmbătrânesc peste noapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obiceiuri care te îmbătrânesc peste noapte

  În timp ce procesul de îmbătrânire este inevitabil, cu siguranţă cele mai multe dintre noi ne dorim să îmbătrânim cu graţie. Somnul de calitate, produsele folosite, rutina de îngrijire a pielii şi alimentaţia sunt factorii care provoacă încetinirea sau accelerarea îmbătrânirii. Însă, există câteva obiceiuri zilnice care provoacă deteriorarea pielii, şi anume:

 • Greşeli matinale care te obosesc pe parcursul zilei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Greşeli matinale care te obosesc pe parcursul zilei

  Ţi se întâmplă des să te trezeşti destul de odihnit şi peste zi să te confrunţi cu o stare de oboseală inexplicabilă? Asta se datorează anumitor greşeli pe care le faci dimineaţa.

 • Cel mai bun remediu natural pentru sforăit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai bun remediu natural pentru sforăit

  Sforăitul poate fi cauzat de o obstrucţie sau de alte dificultăţi respiratorii, care poate fi sporadic sau permanent. Însă, pentru unii oameni este o problemă cronică şi un simptom al apneei de somn. În plus, sforăitul este astăzi una dintre cele mai comune tulburări ale somnului în întreaga lume.

 • Cum reglezi melatonina şi îmbunătăţeşti somnul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum reglezi melatonina şi îmbunătăţeşti somnul

  Melatonina este hormonul responsabil de reglarea mai multor funcţii biologice din organism, inclusiv a somnului. Şi, pentru că melatonina este hormonul somnului, este foarte important ca nivelul lui să fie echilibrat. Astfel este prevenită insomnia şi alte tulburări ale somnului.

 • Orgasmul te adoarme mai bine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orgasmul te adoarme mai bine

  După o zi lungă, grea, nu prea mai aveţi chef de nimic. Întrebare: cum vă relaxaţi, totuşi? Ce faceţi? Staţi la televizor, vă puneţi un film, sau daţi scroll pe telefon până la infinit? Sexul e probabil ultimul lucru la care vă gândiţi când sunteţi epuizaţi. Ei bine, se pare că sexul e cheia pentru un somn odihnitor.

 • De ce ar trebui să dormi numai pe partea stângă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ar trebui să dormi numai pe partea stângă

  Ai o poziţie preferată de somn şi te-ai obişnuit să dormi într-un anumit fel? Ei bine, chiar dacă ai impresia că ai parte de un somn de calitate, poziţia ta poate spune multe despre odihnă. Spre exemplu, ar trebui să dormi câteva nopţi la rând numai pe partea stângă, pentru a-i descoperi beneficiile!

 • Efectele negative ale insomniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele negative ale insomniei

  Toate tulburările de somn au efecte negative asupra sănătăţii fizice şi psihice, iar unele dintre ele pot avea un impact asupra calităţii vieţii şi asupra activităţilor zilnice. Problemele de sănătate pe care le pot provoca sunt:

 • Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune felul în care dormiţi despre relaţia voastră

  Dacă nu ştiai, felul în care dormi alături de partener îţi dictează relaţia de cuplu. Fie că v-aţi obişnuit să adormiţi unul în braţele celuilalt, fie că sunteţi mereu spate în spate, poziţia de somn poate spune multe despre voi.