somelier - ultimele știri
Apa din sticlele de plastic conține de până la 100 de ori mai multe particule de plastic decât se credea până acum. Somelierul de apă, Claudia Benea, a explicat pentru „Adevărul” care apă este cea mai sigură pentru consum având în vedere că apa de la robinet poate conține metale grele.
Băutură, aliment şi medicament – ne gândim cu toţii la vin. Pentru unii, este o pasiune dusă la rang de artă. Aşa ar putea fi descrisă licoare lui Bacchus în viaţa somelierului Alexandru Babii din Iaşi. Alb, roze sau roşu, sec, demisec sau dulce, ori...
Somelierul american Caleb Ganzer a fost arestat sub acuzaţia că a incendiat trei terase din New York, relatează CNN....
Somelierul Marina Samoilă explică regulile care ne-ar putea asigura succesul alegerii vinului potrivit în funcţie de tipul preparatului servit.
În zilele noastre, condiţiile de muncă pentru un somelier s-au îmbunătăţit considerabil, dar meseria rămâne una aparte, cu multe aspecte şi particularităţi despre care se ştiu puţine lucruri. De exemplu, acela că, dintre toate simţurile, nu gustul es...
Roxana Nicolaescu, somelier şi trainer, explică metoda prin care putem alege un vin bun de pe rafturile magazinelor, prin verificarea etichetei şi caracteristicile produsului pe care ne dorim să-l achiziţionăm.
Devenită celebră în întreaga ţară drept femeia cu cele mai lungi picioare din România, 123 cm, Daniela Aciu face senzaţie pe cele mai mari podiumuri ale lumii.
Marinela V. Ardelean, deţinătoarea titlului de cel mai bun somelier al României şi un degustător de vin cunoscut la nivel mondial, vorbeşte despre cum a ajuns să ocupe o astfel de funcţie într-un domeniu prea puţin cunoscut în ţara natală, dar şi des...
Un vin de calitate, bine ales, va face ca masa de Crăciun să fie o reuşită. Pentru asta, specialiştii au câteva recomandări simple....
Horia Vîrlan şi somelierul Eugen Telişcă ne spun cum alegem carnea de miel pentru preparate cât mai fragede şi ce vin punem pe masa de Paşte, amintind de cele mai frecvente mituri privind preparatele specifice Sărbătorilor Pascale....
Tradiţia cultivării viţei-de-vie pe meleagurile noastre este străveche. Deşi românii fac vinuri bune, medaliate internaţional, nu stăpânesc încă bine cultura vinului, astfel încât să le pună în valoare gustul şi rafinamentul. Este, spun specialiştii,...
Marian Timofte s-a aflat la cel mai mare concurs internaţional de vinuri organizat în acest an în România, la Focşani, şi ne-a vorbit despre această meserie care se practica şi în antichitate.
Băutorii de vin ştiu, din experienţă, că vinul roşu trebuie consumat numai la temperatura camerei pentru a-i simţi cu adevărat buchetul. Somelierii sunt însă de părere că există şi excepţii de la această regulă.
Vinul, licoarea bahică ce ne însoţeşte de-a lungul vieţii noastre la cele mai importante evenimente, este mai mult decât o tradiţie, este o stare de spirit. Tocmai de aceea este foarte important să ştim cum asociem soiurile de vin cu preparatele din ...
De la ora 14.00, discutăm la Adevărul LIVE despre vinurile româneşti şi mâncarea italienească. Marinela Vasilica Ardelean este profesor la Roma la "Italian Chef Academy ", Brand Manager worldwide pentru Foss Marai Spumanti şi membru în juriu la concu...
Zenaida Costea conduce acest Scaun de un an şi spune că a muncit mult pentru a-şi câştiga respectul în faţa bărbaţilor, despre care se crede că s-ar pricepe mult mai bine la vinuri. A muncit foarte mult, a devenit chiar şi singura femeie somelier din...
Sfaturile vin de la singura femeie somelier din Galaţi, Zenaida Costea. Pe lângă sfaturi, aceasta a ţinut să spargă şi un mit, care datează de sute ani: ţuica de dinainte de masă nu este deloc sănătoasă.
Ultima zi a lunii februarie a fost una marcantă în lumea iubitorilor de vinuri, care s-au reunit, la Bucureşti, în etapa finală a celei de-a 13-a ediţii a concursului naţional “Trofeul Someleriei”. Câştigătoarea a fost Marinela Ardelean, o băimăreanc...
Multora le place vinul, dar cu toate acestea se sfiesc să-şi satisfacă această plăcere de teamă că lipsa cunoştinţelor în domeniu îi vor face să pară nişte ageamii în prezenţa partenerei, la un restaurant mai deosebit, sau că se vor face de râs în fa...
Mereu elegant şi bine pregătit Sergiu Nedelea şi-a făcut timp să ne întâlnim, să vorbim despre vin şi despre meseria de somelier.
Când culegătorii de struguri din Franţa şi din Italia stau la gura sobei, cei din Canada şi din Germania îmbracă haine groase şi merg să adune ciorchini îngheţaţi. Ei sunt materia primă pentru o licoare dulce, numită vin de gheaţă....
Americanca socotită cel mai influent expert în enologie din lume spune că vinurile de la Cramele Recaş, Sâmbureşti, Segarcea, Ştirbey şi Murfatlar sunt „absolut fabuloase“.
Americanca socotită cel mai influent expert în enologie din lume spune că vinurile de la Cramele Recaș, Sâmburești, Segarcea, Știrbey şi Murfatlar sunt „absolut fabuloase“....
Bian Avram este un tânăr, de 29 de ani, din judeţul Arad, care după ce a absolvit Liceul de Artă din Arad, la instrumentul clarinet, a plecat în Italia să muncească. Timp de zece ani acesta a urmat diferite cursuri în arta someleriei pentru că dorea ...
Joi, 28 iunie, ora 19.00, la restaurantul Fibonacci din Constanţa, va avea loc o degustare de vinuri de la WineRo. Va fi prezent Eduard Jakab, sommelier, câştigător al Trofeului Someleriei 2012....
Artă, pasiune sau doar meserie – o nouă ocupaţie începe să -și facă simțită prezența tot mai mult și în România. Cu doar 15 ani în spate, rezultatele sunt mai mult decât spectaculoase....
Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul vinurilor, Eduard Jakab a reușit câștige ce-a de-a XII-a ediţie a Trofeului Someleriei 2012, eveniment organizat la finele săptămânii trecute de Asociaţia Somelierilor din România şi Cramele Halewood....
Răzvan Demian este, de şapte ani, somelier, adică degustător. Spune că s-a apucat de această profesie din curiozitate. „E o profesie născută dintr-un hobby. Povestim aromele şi gusturile băuturilor", afirmă acesta....
Cursurile vor fi susţinute de Delia Banga, somelier la Crama Noastră, vinoteca Centrului Cultural Francez din Cluj. Iniţierile în arta degustării vinului vor începe în 5 martie.
Odată cu preluarea la 1 ianuarie a preşedinţiei UE, Ungaria va crea un post care până acum nu a figurat pe statele de plată europene – cel de somelier, persoana care sfătuieşte asocierea unui anumit tip de vin cu un anumit fel de mâncare....
Sergiu şi-a cultivat pasiunea pentru vinuri trecând prin toate etapele necesare formării unui somelier. A început ca ospătar şi, pe parcursul celor 20 de ani de practică, hobby-ul său a devenit mai mult decât o profesie.