Stiri despre societate

  1134 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De
ce nu protestăm?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu protestăm?

  Sunt multe motive pentru care ar trebui să protestăm pentru viaţa pe care o ducem în România. Să protestăm vehement împotriva acestor loaze, panarame şi incompetenţi care conduc România.

 • O soluţie simplă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O soluţie simplă

  Deşi nu părem a fi în nici o împrejurare suficient de dezamăgiţi (ba chiar suntem gata oricând să trecem de partea călăului), în mod cu totul paradoxal, zilnic ne manifestăm, şi pe bună dreptate, nemulţumirea faţă de societatea în care trăim.

 • De ce prosperă cei ticăloşi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce prosperă cei ticăloşi?

  Având în vedere realitatea românească, fiecare dintre noi ne punem această întrebare. Din păcate, nu este o întrebare retorică, deoarece vedem zilnic tot felul de ticăloşi ce o duc bine, în palate somptuoase, cu maşini de lux şi milioane de euro în conturi din paradisuri fiscale, ba chiar, având funcţii importante în instituţii ale statului (despre o parte din bestiarul ticălosului am mai scris în ziarul Adevărul, din 6 şi 13 septembrie 2014).

 • Haideţi să nu mai „ştim chiar totul”!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Haideţi să nu mai „ştim chiar totul”!

  Până nu de mult, paleta competenţelor româneşti era una modestă, constantă, limitată la doar două domenii: fotbal şi religie. Aproape că nu exista cineva care, la o adică, să nu „cunoască”, în nebănuite profunzimi, această dualitate armonică.

 • CES-ul nou şi drumul vechi...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CES-ul nou şi drumul vechi...

  Pentru că mă întreabă lumea cum este să fii membră în Consiliul Economic şi Social (CES), adică aproximativ 6 ore/săptămână, fără să număr timpul de pregătire, am considerat potrivit să povestesc dilemele mele. Altfel, pentru o dare de seamă: mă strădui să paticip, în fiecare zi de marţi, la şedinţele de Plen şi Birou Executiv, să mă pregătesc înainte şi să contribui cu ce ştiu sau înţeleg (mai bine).

 • Andrei Pleşu, dubla personalitate şi/sau bătrîneţea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu, dubla personalitate şi/sau bătrîneţea

  După ce a atacat virulent „corectitudinea politică“ într-un text pe care îl găsiţi mai jos, domnul Pleşu se plînge de „poluarea“ aerului pe care îl respirăm. Dualitatea unui astfel de comportament ar trebui să îl pună pe gânduri. Este însă posibil ca la vârsta dânsului să nu-şi mai amintească ce a scris fie şi cu doar câteva zile în urmă.

 • De la „lipsa la cântar” la lipsa cântarului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la „lipsa la cântar” la lipsa cântarului

  „(…) într-un haos ca acesta de astăzi, într-o vreme în care s-a răsturnat cu totul scara de valori şi s-a falsificat etalonul de măsură, într-o epocă în care se confundă aşa de lesne talentul cu îndrăzneala, inteligenţa cu gălăgia, sau energia cu lipsa completă de scrupule.

 • Familia tradiţională nu e reală, este un basm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Familia tradiţională nu e reală, este un basm

  Dom'le, când o afirmă Mircea Cărtărescu nu poţi decât să te gândeşti cu mai mare atenţie la conotaţiile acestei afirmaţii! Oare ce vrea să zică? Că nu poate fi o afirmaţie aruncată la întâmplare. Scriitorul nu ne lasă în suspans, nici nu face declaraţii gratuite şi nesusţinute ori din rea voinţă.

 • Despacito
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despacito

  Mai vrea cineva o dovadă (încă una!) că sunt expirat? Că sunt imaginea de manual a bătrînului defazat, inapt să mai dialogheze cu spiritul timpului? Că sunt emblema însăşi a constipaţiei intelectuale? Iat-o: mă stupefiază ideea că un clip intitulat „Despacito“ a reuşit performanţa unică de a aduna peste 3 miliarde de vizualizări!

 • Alăptare, discriminare şi modul în care argumentăm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alăptare, discriminare şi modul în care argumentăm

  Săptămâna trecută, un grup de iniţiativă format din actuale şi viitoare mame mi-a solicitat implicarea (parlamentară) într-o chestiune care, la prima vedere, părea relativ exotică: situaţiile în care alăptatul într-un context „public“ poate provoca o reacţie discriminatorie

 • Chiar nu se poate face nimic?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiar nu se poate face nimic?

  Chiar nu se poate face nimic în faţa puterii discreţionare, absolute, totalitare a celor aflaţi la guvernare? Chiar şi când sunt încălcate cele mai elementare norme morale sau legale, oare nimeni şi nimic nu mai poate opri acest tăvălug distructiv? Chiar şi când sunt încălcate principii de bază ale societăţii democratice, oare singurul lucru pe care îl putem face este să nu facem nimic?

 • Privind cu mânie către autorităţile vinovate de sechestrarea copilăriei unei fetiţe de 9 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Privind cu mânie către autorităţile vinovate de sechestrarea copilăriei unei fetiţe de 9 ani

  Zilele acestea, o fetiţă în vârstă de 9 ani, dintr-un sat gălăţean parcă uitat de lume, a fost răpită şi sechestrată de un individ de 42 de ani, consătean de-al ei. Copila a povestit cum a fost luată din faţa unui magazin, pe o ploaie violentă, i s-a pus cuţitul la gât şi apoi a fost închisă în locuinţa individului. Un ins fără ocupţie, fără familie, beţiv şi, pe deasupra, şi fost puşcăriaş.