Stiri despre societate

  1195 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Marea jignire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marea jignire

  Trăieşti aşa cum ai ales. E alegerea ta. Nu te interesează politica, partidele, deciziile guvernului, cine conduce ţara şi cum o conduce, nu te duci să votezi.

 • Avertizarea cod roşu de inundaţii pentru judeţele Covasna şi Braşov a fost prelungită până la ora 18.00. Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avertizarea cod roşu de inundaţii pentru judeţele Covasna şi Braşov a fost prelungită până la ora 18.00. Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate

  Peste 70 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. La nivel naţional, au fost afectate peste 130 de case şi anexe gospodăreşti şi două drumuri naţionale, potrivit informaţiilor transmise miercuri dimineaţă de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Hidrologii au prelungit avertizarea Cod roşu de inundaţii pentru

 • Centenarul
Neputinţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenarul Neputinţei

  Datele Comisiei Naţionale de Prognoză privind indicii de dezvoltare regională au căzut ca un verdict zdrobitor: în cei 10 ani de integrare europeană, decalajele de dezvoltare între regiunile României s-au adâncit!

 • Nimicurile care ne distrug viitorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nimicurile care ne distrug viitorul

  Este îngrijorător de-a dreptul că acest fenomen se află în creştere, iar când vom conştientiza gravitatea situaţiei, cât de mult ne afectează atenţia sporită pentru nimicuri, va fi cam târziu. Va fi  greu şi ne vor trebui mulţi ani să revenim la normalitate, să aşezăm lucrurile în matca lor firească, să acordăm atenţia cuvenită lucrurilor cu adevărat importante şi să punem la locul cuvenit valorile după care trebuie să ne ghidăm.

 • Cui îi e frică de feminism?...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cui îi e frică de feminism?...

  ...Celor care nu ştiu ce este, cât şi celor care ştiu ce este. Din motive diferite, desigur. Tema feminismului a revenit în actualitate după 20 de ani, perioadă în care părea că devenise parte a peisajului public românesc.

 • Proiectul generaţiei noastre: #europa9
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul generaţiei noastre: #europa9

  Centenarul îi prinde pe toţi românii într-un moment de cotitură. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: povestea României de azi este una tristă, cu un final necunoscut. Din Maramureş până la Giurgiu şi de la Tulcea la Arad, suntem puşi în situaţia de a reflecta cu privire la ameninţările la adresa viitorului nostru, în loc să sărbătorim împlinirile din trecut şi prezent.

 • România digitală, un supersonic fără pasageri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România digitală, un supersonic fără pasageri

  Primăvara anului 2018 începe cu bine. România este codaşa Europei în ceea ce priveşte index-ul economiei şi societăţii digitale. Comisia Europeană calculează anual acest index care înglobează indicatori relevanţi ai performanţei şi competitivităţii digitale. De ce este bine? Pentru că, orice am face, putem doar să creştem în aceste clasamente. Pur şi simplu avem foarte puţine capitole unde mai putem scădea.

 • Despre a nu fi „open
mind“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre a nu fi „open mind“

  „Ai o atitudine închistată” sau „eşti închis la minte”, „nu eşti open mind(ed)” sunt proiectilele de calibru mare care se folosesc, pe wall-ul meu şi prin jur, când vine vorba despre discutarea unor opere de artă (sau de pseudo-artă). Câteva observaţii.

 • Agenda dezinteresului naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agenda dezinteresului naţional

  Este o agendă formată dintr-o lungă, foarte lungă de subiecte care nu au fost supuse atenţiei opiniei publice de la noi, cu toate că ele sunt considerate strategice şi prioritare pentru dezvoltare economiilor naţionale şi evoluţia societăţilor din Europa.

 • Să avem încredere în instituţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să avem încredere în instituţii

  Acesta este, sau ar trebui să fie – corolarul fundamental al unei societăţi cu o cultură civică amplă, în care cetăţenii implicaţi contribuie, prin participarea lor, la consolidarea unei societăţi democratice şi puternice. Prin urmare, acesta ar trebui să fie idealul către care trebuie să aspirăm – indiferent de agendele proprii, indiferent de modelele diferite de cultură politică din jur.