Stiri despre semne

  178 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Din misterele creierului: Care sunt simptomele care ar trebui să ne trimită la neurolog? Aflaţi la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din misterele creierului: Care sunt simptomele care ar trebui să ne trimită la neurolog? Aflaţi la Adevărul Live

  Diagnosticarea corectă şi la timp a eventualelor probleme neurologice este esenţială şi, uneori, este dificilă, simptomele fiind comune mai multor tulburări. Despre importanţa diagnosticului corect şi despre principalele mituri legate de bolile neurologice şi, în special, de epilepsie, aflăm de la medicul neurolog Ioana Mândruţă, la Adevărul Live.

 • Mituri despre cancerul colorectal. Semnele
şi simptomele bolii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mituri despre cancerul colorectal. Semnele şi simptomele bolii

  În foarte multe cazuri, cancerul colorectal poate fi prevenit. Este unul din top cinci cancere la femeile şi bărbaţii din SUA. American Cancer Society a întocmit o listă a celor mai frecvente mituri care circulă pe seama acestui tip de cancer şi care îi determină pe oameni să nu meargă la controale medicale regulate.

 • Răceală sau
gripă? Semnele pot fi uşor confundate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Răceală sau gripă? Semnele pot fi uşor confundate

  În România, numărul persoanelor care au murit din pricina gripei a ajuns la 57, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Atât răcelile, vât şi gripele sunt produse de virusuri, iar simptomele afecţiunilor pot fi uşor confundate.

 • Semne şi simptome
ale cancerului gastric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semne şi simptome ale cancerului gastric

  În fază incipientă, cancerul de stomac nu are simptome, motiv pentru care foarte rar poate fi descoperit din vreme. Un apetit scăzut sau senzaţia de saţietate în partea de sus a abdomenului după o masă frugală pot avea drept cauză un virus stomacal sau un ulcer, dar pot fi, totodată, şi semnele unui cancer gastic.

 • Durerea intensă de burtă,
primul semn al endometriozei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Durerea intensă de burtă, primul semn al endometriozei

  AVERTISMENT Menstruaţiile însoţite de dureri puternice nu sunt normale şi pot anunţa instalarea endometriozei, atrag atenţia medicii ginecologi. Mai ales dacă aceste dureri nu cedează la medicamente şi sunt însoţite de tulburări digestive sau urinare. Controlul la medicul specialist este esenţial pentru diagnosticarea şi tratamentul corect al acestei boli cronice care duce la infertilitate.

 • Topul zodiilor predispuse la infidelitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Topul zodiilor predispuse la infidelitate

  Le place să flirteze şi să se joace cu mintea persoanelor de sex opus în faţa partenerilor. Dacă nu le oferiţi toată adrenalina de care au nevoie, o vor căuta într-un alt loc. Aceşti nativi şi-au câştigat titlul de infidelii zodiacului, din cauza predispoziţiei lor de a-şi înşela partenerii de viaţă.

 • 6 semne clare ale chimiei dintre doi oameni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 semne clare ale chimiei dintre doi oameni

  Compatibilitatea dintre două persoane depinde enorm de chimia pe care o au la prima vedere. Dacă aceştia nu rezonează încă de la început, relaţia este compromisă. Modificările hormonilor şi declanşarea neurotransmiţătorilor apar datorită chimiei şi este primul pas prin care poţi să îţi dai seama dacă partenerii vor rămâne sau nu împreună.

 • 10 simptome ale
apneei în somn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 simptome ale apneei în somn

  Sindromul de apnee în somn este o tulburare care presupune pauze repetate ale respiraţiei în timpul somnului, asociate cu alterarea oxigenării sângelui şi fragmentarea odihnei.