secret - ultimele știri
Cei mai mulți dintre noi doresc să trăiască o viață lungă și sănătoasă, dar în anumite zone ale lumii, oamenii trăiesc în medie mult mai mult decât alții. Cercetările arată că oamenii din Japonia trăiesc cel mai mult în medie, urmați de locuitorii Suediei și Norvegiei.
E o rețeta simplă si delicioasă care va cuceri toate gusturile. Gogoșile americane glazurate pot fi preparate ușor și acasă. Ies niște gogoși glazurate delicioase, pe care le puteți decora cu glazură de zahăr pudră, fondant sau ciocolată.
Sunt moi, gustoase și pufoase și se prepară cât ai clipi din câteva ingrediente la îndemâna tuturor. Secretul celor mai bune lipii stă în modul de preparare. Pentru a ieși ca la carte, gospodinele trebuie să țină cont de un mic amănunt.
O friptură de porc fragedă și suculentă se pregătește mai ușor decât v-ați fi închipuit. Carnea va avea crustă crocantă, iar interiorul se va topi în gură. Secretul îl reprezintă marinada perfectă pe care trebuie să o preparați înainte de a găti carnea.
Lintea, o leguminoasă care aduce proteine importante organismului, poate fi folosită și pentru pregătirea unor chiftele guastoase, nu doar în salată ori în supe. Chiftelele din linte cu vinete sunt un preparat ușor și sățios.
Nu doar că este delicios, ci este și simplu de făcut. Tiramisu alb este desertul de care nu te mai saturi. Rețeta necesită doar câteva ingrediente și multă răbdare, pentru că se servește a doua zi. Dacă este ținut la rece 24 de ore, rezultatul va fi unul spectaculos.
Ieftină, gustoasă, dar mai ales sățioasă, salata orientală este un preparat care te salvează în post. Ușor de gătit, aceasta se prepară din câteva ingrediente, iar secretul mâncării îl reprezintă cartofii. Doar un anumit soi se pretează cel mai bine preparatului.
Ușoare și sățioase, chiftelele din cartofi sunt un apertiv delicios, care se prepară rapid. Cu multă verdeaţă, brânză de vaci ori telemea, chiftelele sunt o gustare de nerefuzat.
Cheia atractivității puiului de rotisor este gustul acestuia. Aproape fără greș, aceștia au carne suculentă, caramelizată și foarte gustoasă, motiv pentru care sunt populari în întreaga lume de secole. Dar știm ce se folosește pentru prepararea lor, de ce au un gust atât de bun?
Prăjirea unui ou pare o sarcină atât de simplă: spargeți oul în tigaia fierbinte și unsă și așteptați să se gătească, nu? Din păcate, pentru ceva care pare atât de ușor, există, de fapt, o serie de greșeli pe care le puteți face cu ușurință atunci când prăjiți ouăle.
Delicioasă, dar și periculoasă pentru siluetă. Tocanița, un preparat gustos și hrănitor, nu va mai fi o problemă pentru siluetă. Există o rețetă care nu îngrașă. Secretul este dezvăluit de un nutriționist și expert în fitness.
Ardeiul copt pus la păstrare la borcan va îmbogăți mesele iarna. Secretul unei conserve delicioase cu care gospodinele nu vor da greș îl regăsim în lucrarea gastronomiei românești semnată de regretatul Radu Anton Roman.
Un preparat delicios va impresiona, cu siguranță, musafirii. Musacaua de cartofi iese gustoasă dacă se respectă rețeta pas cu pas. Cea mai bună mâncare se gătește după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Cum faci cel mai gustos magiun de prune. Secretul desertului fără zahăr, rețeta de pe vremea bunicii
Este o rețetă simplă, făcută în casă, și sănătoasă, deoarece nu se adaugă zahăr. Condiția esențială este cea legată de calitatea fructelor: să fie aromate, dulci și foarte coapte. Preparatul delicios poate fi consumat fără grijă și de cei care suferă de diabet, dar și de copiii mici.
Cei mai buni gogoșari în oțet se fac după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Murăturile ies delicioase și pot fi păstrate mult timp în cămară. Ingredientul secret le face gustoase și crocante.
În plin sezon al murăturilor, prepararea acestora depinde de bugetul alocat, timp, dar și de îndemânarea gospodinei. Cine nu și-a făcut încă provizii poate încerca o rețetă de murături rapide. Vor ieși crocante și delicioase și sunt gata cât ai clipi.
Cu cea mai veche reţetă de zacuscă tradiţională nu dai niciodată greș. Deși nu se prepară ușor, această reţetă este, de departe, cea mai gustoasă. Ca să fie delicioasă, gospodinele sunt sfătuite să coacă legumele pe tablă sau pe grătar.
Un preparat nelipsit vara de pe mesele românilor este salata de ardei copt. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, ardeii sunt și foarte sănătoși. Conțin vitaminele A, B6, C și K, dar și caroten, un antioxidant foarte puternic, care contracarează efectele radicalilor liberi.
Zacusca preparată ca pe vremea bunicii este un deliciu. După rețeta lui Radu Anton Roman, nu vei da greș cu acest preparat gustos. Pentru un gust autentic, gospodinele sunt sfătuite să coacă vinetele pe plită.
Cei mai buni dovlecei umpluți se fac după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, publicată în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Gospodinele sunt învățate ce ingrediente să folosească pentru un preparat delicios.
Există mici secrete pe care bucătarii le aplică pentru prepararea ouălor ochiuri perfecte. În funcție de preferințe, acestea pot fi gătite moi, medii sau tari. Pentru a nu da greș, este important să știți câteva trucuri pentru ca preparatul să fie delicios.
O bucată de carne gătită în unt se topește în gură, dacă ții cont de câteva sfaturi simple. Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul care face friptura suculentă și gustoasă. Este vorba despre cantitatea de unt care se adaugă pentru a face preparatul perfect.
Obiecte cu forme bizare cu 12 feţe egale, descoperite în ultimele 3 secole, reprezintă un mister de nepătruns pentru arheologi. Au fost găsite în morminte, lângă câmpuri de bătălie, printre comori şi pe fundul râurilor. Dar la ce foloseau? Oamenii de știință încă nu găsesc răspunsul.
Varza călită la foc domol este un deliciu. Preparatul gustos, ornat cu mărar, are însă un secret. Pentru a fi fragedă, după ce a fost tocată se amestecă bine cu sare grunjoasă și se lasa 15 minute la odihnit.
Actrița Ioana Ginghină a vorbit fără rețineri despre perioadele de la începutul carierei sale când o ducea extrem de greu. Frumoasa artistă nu s-a sfiit să dezvăluie faptul că uneori nu avea ce mânca. Pâinea cu margarină salva situația, însă de multe ori pâinea era mucegăită.
Daca atunci când fierbi ouăle se întâmplă de multe ori ca acestea să crape trebuie să știi câteva secrete. Pentru sărbătorile pascale, de pe masă nu pot lipsi ouăle vopsite. Așadar, pentru a nu da greș la fiert, este musai să țineți cont de câteva sfaturi.
Secretul unei recolte bogate de fructe. Gestul banal care crește productivitatea pomilor din grădină
Secretul unor recolte bogate de fructe stă în cele 11 tratamente anuale care trebuie efectuate. O spun experții în pomicultură care vin și cu sfaturi interesante despre cum trebuie îngrijiți pomii fructiferi din grădină.
Secretul Andreei Mantea pentru a se menține la 50 de kilograme. De la ce se abține prezentatoarea TV
Andreea Mantea întoarce toate privirile atunci când apare. Silueta de vis pe care o afișează pare însă să nu aibă niciun secret. Prezentatoarea TV a mărturisit că nici măcar nu se abține de la preparatele preferate.
Deliciosul spanac înăbușit, folosit pe post de garnitură ori umplutură la plăcintă, se prepară cu doar câteva ingrediente. Rețeta o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Cei mai buni mucenici fierți se fac după rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu. Pe 9 martie, gospodinele din sudul țării prepară mucenici în sirop dulce. După ce realizează din aluat 40 de covrigei, care simbolizează mucenicii, acestea îi fierb cu zahăr și arome.
După ce și-a petrecut ani de zile în armată, fiind instruită să devină un adevărat magnet pentru sexul opus, Aliia Roza este, în prezent, o adevărată expertă în ale seducției. Fostul spion KGB le împărtășește acum altor femei tehnicile sale, în fața cărora niciun bărbat nu poate rezista.
Devenită sex-simbol după rolul din „Îngerii lui Charlie”, Farrah Fawcett a luat cu ea în mormânt un secret teribil. Faimoasa actriță, care era cleptomană și a devenit un fashion icon în anii 70, ar fi împlinit astăzi 76 de ani.
Preparat nelipsit de pe mesele românești, cea mai bună ciorbă de perișoare se gătește după rețeta regretatului gastronom, Radu Anton Roman. Mâncarea delicioasă se acrește cu borș și se drege cu smântână.
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun, iar un preparat perfect va impresiona musafirii. Maestrul gastronomiei româneşti, regratatul Radu Anton Roman a dezvăluit secretele sarmalelor care se topesc în gură.
Nu mai este un secret că maioneza ridică probleme multor gospodine. Renumitul bucătar, Jamie Oliver, spune că reușita sosului stă în modul de preparare, dar și în tipul de ulei folosit.
Supa de roşii este unul dintre cele mai ieftine şi delicioase preparate. Este bogată în vitamine, răcoritoare, fiind mâncarea perfectă în timpul verii. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate...
Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie, a perioadei de recenzare.
Pentru două fapte de violarea corespondenţei secrete, un primar a primit o condamnare cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Şeful direcţiei care se ocupă de colectarea taxelor şi impozitelor locale din Timişoara, Adrian Bodo, se pensionează de la 1 iulie 2022. Bodo, care a rezistat în funcţie în mandatele ultimilor trei primari se retrage în glorie, lăsând Direcţia Fiscal...
Kate Middleton, în vârstă de 40 de ani, mamă a trei copii, arată mereu spectaculos. Ducesa de Cambridge îşi menţine silueta perfectă în urma unei diete stricte dar şi a multor minute de mişcare pe zi.
Membrii Asociaţiei Eltera îi cunosc foarte bine pe cei cărora le oferă servicii sociale, astfel că programele sunt de succes, în condiţiile în care, de multe ori, programele generale derulate de stat nu au efectul scontat
Cazul Laurenţiu Baranga - „doctorul în fraude”, omul care fără bacalaureat a reuşit să ajungă în funcţii cheie ale statului român, transformându-se din strungar în înalt funcţionar, încă nu s-a încheiat. Tribunalul Argeş a schimbat radical decizia pr...
Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, premiat cu Nobel pentru Literatură, are o fiică din afara căsătoriei, un secret păstrat de apropiaţi, dar dezvăluit luni, la opt ani de la moartea sa, de un articol din presa columbiană.
Considerată de francezi cea mai rafinată friptură, dar cu gâscă şi raţă, nu din porc, carnea în untură se prepară rapid şi poate fi păstrată câteva luni. Reţeta delicioasă o regăsim la Radu Anton Roman, un reputat gastronom, în lucrarea “Bucate, vinu...
O pădure din împrejurimile Hunedoarei păstrează rămăşiţele uneia dintre cele mai spectaculoase construcţii militare din România. Un buncăr uriaş, cu mai multe niveluri, semiîngropat şi abia vizibil din satelit, care a funcţionat în trecut ca punct de...
Secretul maionezei perfecte stă în modul de preparare, dar şi în folosirea a două tipuri de ulei (sau chiar mai multe), spune renumitul bucătar Jamie Oliver.Sosul delicios, nelipsit din salata de boeuf, pune de multe ori probleme gospodinelor care îl...
Nelipsiţi de pe masa de Crăciun, cârnaţii de casă ies delicioşi dacă sunt preparaţi după reţeta regretatului Radu Anton Roman. În lucrarea sa “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia), gospodinele găsesc paşii gătirii, dar şi câteva s...
Sucuri naturale din zmeură, mure, aronia sau mere, marmeladă şi gem de prune, gutui, zmeură, chipsuri şi batoane din fructe, toate fără adaos de zahăr, sunt bunătăţile pe care un fermier buzoian este gata să le ofere pieţei. Totul este posibil după o...
Un tribunal chinez din Tibet a condamnat la 10 ani de închisoare un scriitor tibetan cunoscut pentru că şi-a exprimat loialitatea faţă de liderul spiritual exilat Dalai Lama, sentinţa fiind pronunţată în cadrul unui proces secret, potrivit RFA.
Un preparat ieftin şi gustos este nelipsit din perioada postului. Salata orientală iese delicioasă cu ingrediente puţine şi pregătită după reţeta regretatului Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Tragedia s-a produs pe raza judeţului Suceava, în seara zilei de duminică, 28 noiembrie. În autoturismul condus de bărbatul de 41 de ani se mai afla un tânăr de 17 ani....
Gustoasă şi uşor de preparat, plăcinta cu mere este un desert uşor de preparat. Reţeta care garantează un preparat perfect o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, autorul lucrării „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia)...
Ascunzători uimitoare au fost săpate în stâncile din preajma celor mai faimoase monumente istorice ale Hunedoarei, Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei. Şi alte locuri ascunse din Hunedoara adăpostesc rămăşiţele unor „relicve” ale Războiului Rece.
Cea mai gustoasă salată de vinete. Cât se lasă la scurs după coacere, secretul preparatului delicios
Adusă în Europa de arabi, vânăta este la noi vedeta „borcaniadei“ de toamnă: vinete tocate la congelator, vinete sărate la borcan, salată de vinete şi zacuscă, vinete împănate în suc de roşii, în ulei etc.
Are un corp splendid şi un abdomen de adolescentă. Demi Moore e top fit şi totodată un exemplu de aşa da. Cum reuşeşte?...
Un bărbat din Ploieşti a fost surprins de jandarmi în timp ce sustrăgea produse petroliere din incinta unei societăţi. Hoţul a fost prins de o patrulă de jandarmi, duminică seară, în timp ce arunca peste gardul unei societăţi private din Ploieşti mai...
Legenda spune că piratul care este îngropat în cimitirul cosmopolit din Sulina şi-a îngropat comoara undeva, pe malul mării. Secretul este ascuns în inscripţia de pe piatra funerară.