salata verde - ultimele știri
Un medic pasionat de bucătărie dezvăluie pentru „Adevărul” rețeta de mâncare de salată verde cu afumătură și lapte bătut. Este o mâncare care ajută organismul în acest anotimp.
Solariile abundă în continuare de legume și verdețuri gata să fie culese. Salata, ceapa verde sau ridichile de la producătorii locali au prețuri un pic mai piperate decât cele din supermarket, însă producătorii lor spun că diferența este justificată.
Decizia luată de compania KFC din Australia de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde a generat un scandal pe reţele sociale.
Un preparat delicios care nu lipseşte primăvara de pe mesele românilor este ciorba de salată verde. Reţeta delicioase mâncări o regăsim la Radu Anton Roman, regretatul gastronom, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Săracă în calorii şi cu un conţinut ridicat de fibre, salata verde este o sursă excelentă de substanţe nutritive: potasiu, fier, cupru, fosfor şi molibden şi vitaminele A, C, B1, B2, K, E.
În solariile din zona legumică Băleni, judeţul Dâmboviţa, este forfotă mare în această perioadă. Agricultorii muncesc de zor pentru a scoate „la lumină” ceapa, salata verde, spanacul şi ridichile. Verdeţurile sunt la mare căutare în pieţe şi supermar...
Salatele reprezintă pentru mulţi un prânz proaspăt şi săţios. Mai ales dacă suntem la dietă. Specialiştii ne atrag atenţia să folosim ingrediente care ne fac bine. Altfel, salata se poate dovedi un duşman al dietei noastre.
Dacă în timpul zilei nu am respectat orarul celorlalte mese, cu siguranţă vom fi tentaţi să punem pe masă tot ce găsim prin cămară sau prin frigider. Şi, desigur, să radem tot din farfurii....
Suntem îndemnaţi să consumăm zilnic fructe şi legume, atât ca surse bogate în antioxidanţi şi vitamina C, cât şi ca bază a dietelor de pierdere în greutate. Excesul de fructe însă, ca şi sucul de fructe – popularele fresh-uri – pot duce la îngrăşare,...
Indiferent de anotimp, orice doamnă şi domnişoară este preocupată de siluetă. Iată câteva reţete ideale pentru un corp de invidiat în această primăvară. Cu ingrediente naturale, acestea sunt foarte uşor de pregătit.
fără imagine
Bogată în minerale şi vitamine, salata verde este foarte scăzută în calorii. Consumarea ei zilnică, în locul alimentelor pline de grăsimi, te ajută să pierzi în greutate, fără să te înfometezi....
Un meniu vegetarian divers, cu fructe şi legume, cereale, nuci şi seminţe este suficient de nutritiv pentru organism, dau asigurări specialiştii în nutriţie....
În perioada de primăvară, când apar foarte multe cazuri de anemii, iar organismul este slăbit, nutriţioniştii ne recomandă o cură cu salată verde.
A început cel mai mare post din an, iar agricultorii din Băleni se grăbesc să îşi ducă marfa la piaţă. Trufandalele de primăvară sunt arătoase, gustoase şi mai ales sănătoase, iar pentru cei care ţin post sunt numai bune. Anul acesta s-a dublat produ...
Sănătatea ochilor poate fi păstrată şi prin introducerea în dietă, încă din tinereţe, a unor alimente care ajută vederea să aibă acuitate mai mult timp....
De munca agricultorilor din Băleni, pe timp de iarnă, depinde ce legume şi verdeţuri vor avea pe mese locuitorii marilor oraşe din România. În sute de hectare de solarii se produc la această ceapă, ridichi, lobodă albă, salată verde, ustutori şi mul...
Pe lista de curiozităţi despre salata verde este şi faptul că acest aliment conţine o cantitate mai mare de vitamina C decât citricele.
Salata verde, care va invada pieţele în următoarea perioadă, conţine numeroase elemente nutritive care sunt benefice organismului.
Pentru a funcţiona corespunzător, organsimul are nevoie de hidratare, iar apa este esenţială în acest sens. Dacă nu poţi să bei cei 2 litri necesari zilnic, consumă alimente proaspete care îi suplimentează....
26% din fructele, legumele, cerealele şi produsele de origine animală de pe piaţa din România, de producţie proprie sau importate, conţin reziduuri de pesticide. Citricele turceşti pot conţine chiar mai multe tipuri de substanţe toxice, potrivit unui...
Dacă nu vrei să mai mănânci carne, încearcă delicioasele chiftele din făină seitan pregătite la grătar. Merg de minune cu salată verde, roşii şi verdeaţă.
Salata verde trebuie lăsată puţin la soare. Unele roşii pot conţine substanţe nocive. Iar pepenele trebuie ales cu grijă. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi a explicat toate aceste lucruri la Adevărul Live.
Odată cu sosirea primăverii au apărut şi legumele de sezon, motiv de bucurie pentru persoanele care adoră să le consume în salate. Este o decizie înţeleaptă, deoarece au puţine calorii şi conţin multe substanţe nutritive atât de benefice organismului...
Că trebuie să bei cel puţin 1,5 litri de apă pe zi ştii deja. Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă în zilele toride!
Multe dintre problemele digestive precum crampele şi constipaţia ar putea fi prevenite dacă am include salatele mai des în meniul nostru. Iată câteva motive ca să te convingi de acest lucru!
În salată (lăptucă) se găsesc aproape toţi nutrienţii esenţiali de care avem zilnic nevoie. Astfel, salata conţine vitaminele A, C, D, E şi complexul B (B1, B2 şi B6) şi minerale, precum iod, magneziu, zinc şi fosfor. În plus, înmagazinează o serie d...