roscove - ultimele știri
Beneficiile consumului de cacao sunt indiscutabile, dar şi pudra de roşcove, un apreciat înlocuitor al acesteia, poate avea virtuţi nutritive demne de luat în seamă, iar în combinaţie cu laptele, să fie sursa unei băuturi dulci şi delicioase, de car...
Roşcovelele, fructele arbustului denumit ştiinţific Ceratonia siliqua, cultivat, în prezent, pe toate continentele, în zonele cu climă temperată, în special ca plantă decorativă, sunt folosite ca aliment de mii de ani.
Cafeaua pe bază de plante este o alternativă mai permisivă la cafeaua obişnuită, pentru că nu conţine cofeină. În plus, este bogată în fibre solubile şi potasiu şi, în majoritatea cazurilor, este permisă inclusiv copiilor, femeilor însărcinate, celor...
Cunoscute mai mult sub denumirea internaţională de carob, roşcovele sunt fructe bogate în zaharuri naturale (sucroză, fructoza şi glucoză). Siropul obţinut din păstăi era, pe vremuri, înainte de industrializarea trestiei şi sfeclei de zahăr, indulcit...