Stiri despre romania curata

  37 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Democraţia fără alegători. Şi care e soluţia

  Cîtă legitimitate au alegeri precum cele locale parţiale, unde doar 33 la sută din alegători s-au dus la urne, sau cele legislative franceze, unde rata de participare a scăzut sub cinzeci la sută pentru prima dată, şi care sunt cauzele şi soluţiile acestei slabe participări la vot?

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu va ajunge Gabriela Firea preşedinta României

  S-a întîmplat ceva cu PSD. Ceva, probabil, inevitabil, adică pierzînd aripa Meleşcanu, aripa Geoană-Diaconescu şi aripa Ponta, nici nu mai vorbesc de tehnocraţii lui Roman care au rămas pînă în zilele noastre cei mai buni oricîte grade la SIE aveau, s-au golit de expertiză, că ţara o fi ea mare, dar resursele umane sunt pe sponci. Urmarea, prostii la Codul Fiscal, prostii la politica medicamentelor şi iată, prostii enorme la capitală.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Sociologii şi Securitatea

  Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

 • Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: UE, la risc maxim săptămîna asta

  Dreapta franceză ar trebui să-i retragă sprijinul lui Fillon acum, ca să se evite riscul unui tur doi între candidaţii anti-europeni, avertizează profesorul Alina Mungiu-Pippidi într-un editorial publicat pe Euractiv.com, pe care-l prezentăm integral mai jos.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Alternativa 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Alternativa 2017

  Rezistenţii din Piaţa Victoriei ne umplu forumurile şi cutiile de email cu îndemnuri să le fie valorificată energia. Să se facă o alternativă 2017, că altfel degeaba dau ei jos guvernul Grindeanu.

 • România Curată: Lista neagră a alegerilor parlamentare 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Curată: Lista neagră a alegerilor parlamentare 2016

  După o perioadă de contestaţii mai lungă ca de obicei suntem în măsură să prezentăm o listă verificată cu candidaţi problematici din punct de vedere al integrităţii. Ea este perfectibilă pînă în ultimul moment şi orice nouă informaţie de la dvs. poate conduce la modificarea ei.

 • USR: O speranţă, dar NU un produs garantat România Curată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USR: O speranţă, dar NU un produs garantat România Curată

  România Curată, cel mai vizitat portal al societăţii civile din România, a promovat constant potenţiale mişcări politice născute din energia civică a ultimilor ani. Am promovat USB, Pentru Iaşi, Codlea, Cristi Ghingheş, Românii liberi (POL), PACT, Demos şi aşa mai departe.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Securişti din toate părţile, calmaţi-vă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Securişti din toate părţile, calmaţi-vă!

  Societatea românească e vlăguită de impostură şi dezertări, şi victimă uşoară a securiştilor de şcoală veche şi nouă şi a proiectului lor de ţară. Problema e că sunt aşa cretini că până la alegeri pot provoca un război, măcar civil dacă nu regional, în ritmul în care văd că pedalează.

 • LISTA NEAGRĂ a alegerilor locale 2016
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LISTA NEAGRĂ a alegerilor locale 2016

  România Curată a analizat în ultimele săptămâni candidaţii care luptă pentru funcţia de primar la Bucureşti, sectoarele acestuia şi în municipiile reşedinţă de judeţ. Conform informaţiilor obţinute a rezultat Lista Neagră a alegerilor locale 2016.

 • Alina Mungiu-Pippidi: La ce-a servit revoluţia populară?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: La ce-a servit revoluţia populară?

  După un an de chin, sunt şanse să avem o nouă majoritate parlamentară. Pe principiul iniţiat de Traian Băsescu când nu au ajuns voturile PDL, rupând prin şantaj o parte a PSD şi creând partidul cel mai militarizat din România, UNPR. Generalii armatei moarte s-au realiniat la noile exigenţe. Ce să facem, din nou nu putem face schimbarea fără generali.

 • România Curată: Doar 4 din 18 ministere au rapoarte de activitate pe 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România Curată: Doar 4 din 18 ministere au rapoarte de activitate pe 2014

  Doar patru din 18 ministere au rapoarte de activitate pe 2014, faţă de 11 pe anul 2013, a descoperit Alianţa pentru o Românie Curată, care realizează un proiect de monitorizare a respectării transparenţei şi de măsurare a gradului de responsivitate la nivelul instituţiilor publice. Experţii au analizat cât de des şi cum se publică rapoartele anuale de activitate, dar şi ce informaţii conţin acestea.