retete - ultimele știri
Atunci când simți nevoia de ceva savuros și rapid, și nu te îngrijorează caloriile, opțiunea de a pregăti niște șnițele de pui sau porc e una la îndemână. Pentru a obține cel mai fraged și gustos înveliș trebuie să știi un secret care nu apare în toate rețetele pentru acest preparat.
Cu gustul său inconfundabil și aromele intense, leurda adaugă un strop de savoare oricărei rețete. Click! a prezentat trei variante delicioase pentru integrarea leurdei în bucătăria de primăvară.
Considerat un fruct minune când vine vorba de virtuțile sale terapeutice, avocado are nu doar o serie de nutrienți care-l transformă într-un aliment sănătos, ci și un gust și o textură care îl fac din ce în ce mai apreciat în bucătărie.
Cartofii prăjiți la cuptor pot fi un succes sau un eșec, deoarece uneori, în loc de cartofi prăjiți crocanți, poți face doar niște simpli cartofi fierți. Există mai multe secrete pentru a obține cartofi prăjiți mai crocanți, dar acest truc este ceva ce nu ți-ai fi imaginat niciodată.
În România se produc aproximativ 500.000 de tone de pepeni verzi și galbeni. Fie că-i spunem harbuz în Moldova, lubeniță în Oltenia sau lebeniță în Ardeal, pepenii rămân fructele verilor noastre.
Un supermarket din Noua Zeelandă care experimentează utilizarea inteligenței artificiale pentru a genera planuri de alimentație a constatat că aplicația sa a produs câteva feluri de mâncare neobișnuite: „sandvișuri cu pâine otrăvită” și „cartofi prăjiți care resping țânțarii”.
Când vine vorba despre trucuri în bucătărie, deja fiecare dintre noi știm că există nenumărate posibilități de a devia de la „normă”, pentru a îmbunătăți gusturile din farfurie. Însă, câți dintre români știu cât de important este să încălzim farfuria înainte de a mânca.
Volumul conține 182 de rețete de supe și ciorbe, culese în peste 40 de ani de către Mircea Groza, de la bătrânii din satele sălăjene.
Nelipsite vara de pe mesele românilor, delicioasele vinete pot fi preparate în felurite moduri: tocate şi puse la congelator, vinete sărate la borcan, salată de vinete şi zacuscă, vinete împănate în suc de roşii, în ulei. De departe, preferata români...
Salata de vinete este o gustare ideală pentru vară. Aceasta se poate prepara în mai multe feluri, iar în acest articol vom prezenta două reţete delicioase.
În 1926, Henriette Krupenski Sturdza, verişoara marii actriţe Lucia Sturdza Bulandra, a publicat volumul ”Carte de bucate veselă! Scrisă de o bunică”. Cartea prezintă, pe un ton plin de amuzament şi cu multe istorisiri, zeci de reţete culinare române...
Bogdan s-a folosit de experienţa dobândită la marii producători de preparate din carne din România pentru a transforma producerea tehnologizată a produselor în meşteşug. Totul este verificat în cele mai mici detalii, pornind de la tranşarea şi fasona...
Camilla, ducesa de Cornwall, ar putea să-şi asigure cea mai bună masă la oricare dintre cele mai bune restaurante din lume. Ttotuşi, ea a dezvăluit că are o pasiune pentru mâncărurile mai simple, precum fasolea pe pâine prăjită sau plăcintele congela...
Odată cu încetarea stării de alertă pe teritoriul României, o serie de servicii medicale la medicul de familie au fost eliminate. „Nu noi suntem de vină pentru că nu mai putem acorda consultaţii la distanţă, "online", prin "telemedicină" după 1 april...
Nadia Comăneci a dezvăluit care sunt felurile ei de mâncare preferate care o ajută să se menţină slabă şi au încântat mai mulţi americani.
În zona Botoşaniului, masa de Crăciun este plină cu mâncare gătită aşa cum se făcea pe vremea lui Ştefan cel Mare. Reţetele sunt unele dintre cele mai de preţ comori ale regiunii – unele populare, altele abia descoperite de la bătrânele satelor şi da...
Într-o perioadă tot mai agitată, când mamele nu mai au timp de gătit, produsele cumpărate de-a gata de la producători locali, care folosesc ingrediente naturale, sunt căutate din ce în ce mai mult.
O urmaşă a Mureşenilor a lăsat ca moştenire câteva reţete, între care şi una pentru dulceaţă de portocale. O gospodină din zilele noastre ne spune cum se face drobul de miel
Urzica, această plantă miraculoasă, capabilă să vindece numeroase afecţiuni, de la hipertensiun e şi până la anemie, poate fi gătită în multe feluri. Trei reţete gustoase regăsim în cartea regretatului gastronom, Radu Anton Roman, “Bucate, vinuri şi ...
Din 15 martie, am intrat în Postul Paştelui, considerat cel mai lung şi mai aspru dintre toate posturile de peste an. Timp de 40 de zile, plus Săptămâna Mare, va trebui să ne abţinem de la carne, ouă şi produse lactate. Aţi crede că o să fie greu, că...
Cătălin Scărlătescu şi-a făcut publică reţeta secretă pentru şniţele de pui, despre care glumeşte spunând că l-ar fi făcut milionar dacă se gândea să o breveteze....
De la debutul pandemiei, muzeul a fost nevoit să îşi suspende activitatea cu publicul pentru mai multe luni, însă a continuat să îşi ţină publicul aproape.
Joseph Hadad, chef bucătar şi proprietarul a trei restaurante din Bucureşti, vorbeşte despre experienţa în marile restaurante din Israel şi despre începutul unei noi ere în bucătăria bucureşteană, de la jumătatea anilor ’90, la reformarea căreia a pu...
În 2020, din cauza pandemiei de COVID-19 petrecem sărbătorile într-un cadru mai restrâns, şi poate asta este o şansă să încercăm lucruri noi, de la decoraţiuni până la reţete de Crăciun. Am făcut o listă cu reţete gustoase şi puţin exotice, pentru ca...
Caşul afumat, zacusca de ghebe şi siropul de brad ar putea înscrie comuna Soveja pe lista Punctelor Gastronomice Locale.
Pentru că este în toi sezonul conservelor pentru iarnă, prin pieţe se comercializează cantităţi uriaşe de bureţi, la mare căutare fiind ghebele de toamnă. În spatele bogăţiei de pe tarabe se află o armată de culegători.
Lucian Laurus are 27 de ani şi locuieşte în oraşul Milişăuţi, din judeţul Suceava, cunoscut în întreaga ţară pentru hărnicia localnicilor care cultivă legume şi prepară murături pe care ulterior le vând în ţară şi în străinătate....
Negresă sau brownie, indiferent cum alegi să-i spui, desertul recomandat de chef Sorin Bontea va deveni rapid una din cele mai bune opţiuni pentru iubitorii de ciocolată.
Ela Crăciun şi-a surprins publicul de pe social media cu o reţetă de cremă de zahăr ars cu portocală. Reţeta include şi apă de flori de portocal.
Reţeta lui chef Adi Hădean necesită doar 3 ingrediente este şi foarte uşor de preparat. După 4 ore de stat la rece, aceasta poate fi un desert savuros inclusiv pentru copii.
În ciuda faptului că se spune că bucătăria ţigănească nu există, familiile de etnie roma obişnuiesc să prepare o serie de mâncăruri pe care le consideră ale lor. Trei dintre acestea vi le prezentăm în articolul de faţă: Şah Hai Mas, Bândăreţ şi Săvia...
Un desert uşor de vară, jeleul răcoritor din vişine şi rom are un grad redus de dificulate, putând fi pregătit în aproximativ 90 de minute....
Turiştii care ajung în satele din Clisura Dunării trebuie să ştie că aici se pot bucura de multe feluri de mâncare deosebite. Gastronomia românilor s-a combinat cu cea a sârbilor care trăiesc pe aceste meleaguri şi scoate la iveală ce e mai bun la ac...
La fel ca în ziua de azi, gospodinele acelor vremuri erau preocupate de pregătirea bucatelor pentru mesele festive, experimentând reţete noi.
Fostul bucătar al Casei Regale Britanice Darren McGrady a dezvăluit care este desertul preferat al Ducesei de Cambridge pe care l-a gătit de nenumărate ori în timpul contractului său la Palat. Este vorba de o reţetă de bază de pandişpan şi cu multă c...
Arnica este o plantă cu proprietăţi medicinale extraordinare, care creşte în zona de munte, la altitudini mari. Locuitorii din bazinul Dornelor culeg plantele şi apoi le vând depozitelor din zonă, care, la rândul lor, au contracte cu diferite compani...
Cunoscută mai mult ca plantă medicinală, frunzele sale fiind folosite cu precădere pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, podbalul este utilizat, în unele zone ale ţării, şi în bucătărie, în salate, ciorbe, supe ori pentru învelirea sarmalelor.
Clătita sau scovarda, cum i se spune în Banat, este un desert uşor de făcut. Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că secretul este umplutura, care poate fi dulce, dar şi sărată, după plăcerea fiecăruia.
O alegere bună pentru cei care iubesc ciocolata şi fructele, negresa cu cireşe şi nuci poate reprezenta desertul ideal pentru zilelel în care aştepaţi prietenii în vizită....
Plimbările în natură, după atât amar de stat în casă, ne vor bucura, dar ne vor oferi şi prilejul de a culege ingredientele pentru un preparat dulce special.
Uşor de preparat, gogoşile din dovlecei şi brânză pot fi atât un aperitiv delicious cât şi un desert pe placul celor care iubesc gustul acestei legume....
Preparatul se mai găteşte extrem de rar în zilele noastre, doar câteva restaurante de lux avându-l în meniu, însă într-o variantă simplificată, adică în vas de lut la cuptor sau în crustă de sare.
Când vine vorba de mâncare, fiecare ţară îşi are propria plăcere vinovată, un răsfăţ culinar care înseninează ziua imediat ce este savurat, care aminteşte de copilărie şi care îi face pe locuitorii respectivelor state să se lingă pe degete.
Sezonul cartofilor noi nu trebuie să treac înainte de a încerca reţeta ce presupune umplerea acestora cu brânză şi măsline....
Iată ce ne propune maestrul bucătar şcolit la o academie din Italia şi care s-a remarcat, în urmă cu câţiva ani, la show-ul „Chefi la cuţite“
Gastronomul sălăjean Mircea Groza dezvăluie secretele unui preparat gustos, bogat în arome şi fraged de ţi se topeşte în gură.
Chiar dacă nu ne mai reunim la părinţi sau rude acasă, masa de Paşte va fi, cu siguranţă, îmbelşugată. Iată câteva reţete de bucate tradiţionale, pe care, dată fiind situaţia de urgenţă care ne împiedică să ieşim, avem şi mai mult timp la dispoziţie ...
Pacienţii care au în continuare nevoie de consultaţii, reţete sau concediu medical de la medicii specialişti au mutat cozile din faţa cabinetelor, în faţa Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului de Urgenţă Slatina.
Sistemul informati al CNAS pare să aibă din nou probleme. Medicii de familie din Bucureşti au dificultăţi în a elibera reţete on-line pentru pacienţi.
Specialiştii sunt de părere că unul din cele mai sănătoase şi mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului este consumul zilnic al salatei. Primăvara poate fi considerată, din acest punct de vedere, sezonul car...
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – CNAS - face o serie de precizări privind modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgenţă.
Odată cu anuţul de pandemie, ţi-ai făcut destule provizii de făină, mălai şi alte ingrediente neperisabile, dar încă nu le-ai utilizat. Încearcă să le foloseşti la reţete de turte, lipii şi clătite, astfel înlocuind pâinea la masă.
Leurda sau usturoiul sălbatic este o plantă care se găseşte în această perioadă răspândită în păduri, la umbra marilor copaci. Frunzele de leurdă sunt comestibile, fiind folosite în preparearea salatelor, în supă sau ca ingredient pentru sosuri....
Nimic nu se compară cu gustul delicios al gogoşilor cu mere şi scorţişoară, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci acest desert delicios.
Sănătoasă şi extrem de rapidă, budinca de porumb cu parmezan poate reprezenta o gustare delicoasă pe gustul oricărui pofticios.
Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice din lume devine un medicament natural, dacă este consumat cu moderaţie. Mai ales iarna, vinul fiert este una dintre băuturile preferate ale românilor.
Musacaua este prezentă în special în bucătăria ţărilor din Balcani şi Orientul Îndepărtat. Denumirea preparatului vine din arabă şi înseamnă „servit rece“....
Odată cu încheierea sezonului de sărbători simţi nevoia de a mânca mai sănătos şi preparate uşoare? Ei bine, îţi venim în ajutor cu câteva reţete de supe, pe care e musai să le încerci.
Usturoiul este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune medicamente atunci când vrei să tratezi aşa numitele boli ale iernii. De aceea, este indicat ca în sezonul rece să consumăm zilnic doi căţei de usturoi.