retata - ultimele știri
O reţetă neobişnuită, prăjitura cu ciocolată şi bere Guinness, va fi cu siguranţă pe gustul iubitorilor de bere, ca şi pe cel al pasionaţilor de deserturi inedite. Vă prezentăm mai jos modul de realizare a acestui desert delicios....
Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii preparării îi găsim în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia). Autorul ne învăţă ce condiment...
Bucătarul reşiţean Uica Mihai este pasionat de reţetele cu ouă şi a scos şi o carte despre acest subiect în urmă cu câţiva ani.
De Crăciun, nu e gospodar care să nu facă măcar 2-3 cârnaţi de casă. Bine, 2-3 kg măcar :) Fiecare gospodărie are reţetele ei, cu tot felul de combinaţii de condimente şi de cărnuri, cârnaţi proaspeţi, afumaţi sau uscaţi....
Tocăniţa cu cârnaţi este o mâncare delicioasă, apreciată de majoritatea românilor. Bucătarul arădean Adrian Pop ne prezintă o reţetă clasică, dar şi câteva mici secrete folosite la prepararea tocăniţei.