Stiri despre reforma justitiei

  43 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • UE nu va mai oferi cele 28 de milioane de euro pentru reforma justiţiei din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE nu va mai oferi cele 28 de milioane de euro pentru reforma justiţiei din Republica Moldova

  Uniunea Europeană anunţă că nu va mai transfera fonduri în bugetul de stat al Republicii Moldova pentru a susţine reformele în sectorul justiţiei, transmite IPN. Delegaţia UE la Chişinău menţionează într-un cominicat de presă că UE a urmărit cu atenţie procesul de implementare a reformelor şi a notat că autorităţile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiţiei în anii 2014 şi 2015.

 • Polonia sfidează UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polonia sfidează UE

  Cu două zile întârziere, guvernul de la Varşovia a contestat motivele de îngrijorare invocate de Bruxelles cu privire la reformele controversate din sistemul judecătoresc polonez, într-un răspuns trimis luni Comisiei Europene. Executivul european a respins vehement marţi declaraţia guvernului polonez, potrivit căreia nu are competenţa necesară pentru a face recomandări privind statul de drept din Polonia.

 • Uniunea Europeană dă ultimatum Poloniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană dă ultimatum Poloniei

  Executivul comunitar i-a dat Varşoviei termen de o lună pentru a-şi rezolva problemele legate de controversata reformă a justiţiei, un pachet legislativ vehement criticat de opoziţie şi care a declanşat ample proteste de stradă.

 • Reforma justiţiei şi ridicarea MCV, teme abordate de Grindeanu la întâlnirea cu vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma justiţiei şi ridicarea MCV, teme abordate de Grindeanu la întâlnirea cu vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva

  Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi vicepremierul bulgar Ekaterina Zaharieva, au discutat, în întrevederea de miercuri, despre reforma justiţiei, lupta anticorupţie şi colaborarea bilaterală pentru ridicarea cât mai rapidă a Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi pentru eliminarea controalelor pentru zborurile interne Schengen în aeroporturi.

 • INTERVIU Valeriu Streleţ, prim-ministru al Republicii Moldova: „Trebuie să ne curăţăm de mai multe păcate”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Valeriu Streleţ, prim-ministru al Republicii Moldova: „Trebuie să ne curăţăm de mai multe păcate”

  Prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, învestit în funcţie pe 30 iulie, a acceptat să ofere un interviu ziarului Adevărul Moldova. În cadrul acestuia, l-am întrebat pe premier dacă Guvernul va accepta toate condiţiile impuse de FMI pentru un nou acord, cum va reuşi să reseteze sistemul Justiţiei noul ministru, dar şi care au fost neînţelegerile din cadrul Alianţei când proiectele privind integritatea s-au blocat în Executivul trecut.

 • Găgăuzii se conformează: Procurorul UTA Găgăuzia va fi numit de Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Găgăuzii se conformează: Procurorul UTA Găgăuzia va fi numit de Chişinău

  Procurorul autonomiei găgăuze va fi numit de către procurorul general, după ce va trece de concursul Consiliului Superior al Procurorilor, sub supravegherea Adunării Populare. La această concluzie s-a ajuns în urma şedinţei prezidate de şeful Legislativului, Andrian Candu, cu grupul de lucru din Adunarea Populară a Găgăuziei, transmite publika.md

 • Chiril Gaburici vrea mai mult
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chiril Gaburici vrea mai mult

  Premierul Chiril Gaburici a precizat în cadrul prezentării raportului privind activitatea Guvernului în 100 de zile, că şi-ar dori ca, în calitatea sa de şef al Executivului, să aibă mai multe pârghii pentru lupta împotriva corupţiei. Gaburici a subliniat că raportul cuprinde mai multe subiecte de importanţă majoră pentru Republica Moldova, adăugând că, în continuare, corupţia rămâne, totuşi, cea mai mare problemă a ţării.

 • Adoptarea Legii Procuraturii a fost amânată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adoptarea Legii Procuraturii a fost amânată

  Proiectul Legii Procuraturii care a intrat în dezbatere în Parlament a fost amânat pentru vineri la ora 14:00, după trei ore de discuţii. Dezbaterea parlamentară nu a fost lipsită de contre şi replici tăioase, atât din partea opoziţiei, cât şi din partea puterii.

 • Coraportorii APCE: În atenţie rămân
corupţia şi jaful din sistemul bancar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coraportorii APCE: În atenţie rămân corupţia şi jaful din sistemul bancar

  Coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Lise Christoffersen şi Piotr Wach, au ajuns la finalul misiunii de monitorizare în Republica Moldova. Cei doi coraportori au menţionat că Republica Moldova a înregistrat progrese în ceea ce ţine reforma procuraturii, însă au atenţionat necesitatea unei anchete minuţioase a jafului de miliarde din sistemul bancar, transmite IPN.