Stiri despre reforma

  394 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Polonia alunecă spre autocraţie. După justiţie, autorităţile conservator-naţionaliste pun tunurile pe presa independentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Polonia alunecă spre autocraţie. După justiţie, autorităţile conservator-naţionaliste pun tunurile pe presa independentă

  Derapajele antidemocratice ale autorităţilor de la Varşovia îngrijorează SUA şi UE. După reforma controversată din Justiţie, a venit rândul presei să fie pusă sub presiune. Luni, autoritatea poloneză de supraveghere a audiovizualului (KRRiT) a amendat o importantă televiziune privată de ştiri, TVN24, cu peste 350.000 de euro pentru modul, apreciat ca părtinitor, în care aceasta a relatat despre manifestaţiile opoziţiei în decembrie 2016.

 • Cum va fi reformată zona euro după 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum va fi reformată zona euro după 2019

  Comisia Eurpeană (CE) a propus miercuri statelor membre UE să înfiinţeze un Fond Monetar European la jumătatea lui 2019, în cadrul unei vaste reforme a zonei euro anunţată de mult timp, relatează AFP.

 • Banca Mondială va acorda suport pentru reforma Justiţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Banca Mondială va acorda suport pentru reforma Justiţiei

  Două proiecte din sectorul justiţiei, care vor avea un impact pozitiv asupra mediului de afaceri, urmează a fi implementate cu suportul tehnic al Băncii Mondiale. Subiectul a fost discutat vineri, 10 noiembrie, de către ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, cu reprezentanţii Băncii Mondiale în Moldova, transmite IPN.

 • Criza de la ONB (I): Micul război din micul Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza de la ONB (I): Micul război din micul Paris

  Multă agitaţie în luna octombrie în ceea ce priveşte situaţia Operei Naţionale Bucureşti, având în vedere că atât mandatul de director interimar, cât şi cel al directorului titular la conducerea instituţiei cu cea mai mare subvenţie de la Ministerul Culturii se vor termina la sfârşitul anului. Miza pentru anul 2018 este foarte mare, cca. 20 de milioane de euro. Voi explica şi cifrele mai târziu, dar mai întâi e nevoie de ceva context.

 • E vremea ca USR-ul să se reformeze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E vremea ca USR-ul să se reformeze

  Noul leadership al USR trebuie să şteargă tot trecutul cu buretele şi să se aşeze pe alt drum, altfel va rămâne în procentul de eroare al sondajelor de opinie.

 • După SUA, şi
Israelul anunţă că se retrage din UNESCO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După SUA, şi Israelul anunţă că se retrage din UNESCO

  Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunţat astăzi că ţara sa se pregăteşte să se retragă din Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce SUA au făcut un anunţ similar.

 • O
zi decisivă pentru
viitorul UE. Suntem pregătiţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi decisivă pentru viitorul UE. Suntem pregătiţi?

  Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

 • Noi ce reformă a lumii
susţinem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi ce reformă a lumii susţinem?

  Întrebarea este pe deplin justificată şi urgentă. În spatele evenimentelor doar în aparenţă contradictorii care ocupă actualitatea internaţională, se desfăşoară de mai mulţi ani o discuţie extrem de dură despre reforma întregului cadru instituţional creat după cel de-Al Doilea Război Mondial.

 • Preşedintele Donald Trump vrea să reformeze ONU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Donald Trump vrea să reformeze ONU

  Preşedintele american Donald Trump intenţionează să organizeze o întrevedere cu liderii lumii pe 18 septembrie la New York, unde ar urma să discute problema reformării ONU. Aceştia se vor întâlni dacă vor conveni să semneze o declaraţie din zece puncte adresată secretarului general al ONU, Antonio Guterresh în legătură cu necesitatea realizării unei reforme eficiente.

 • Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, despre reforma lui Toader: „Vor să reînvie un sistem care funcţiona la comandă politică. Gata cu goana după laicuri!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, despre reforma lui Toader: „Vor să reînvie un sistem care funcţiona la comandă politică. Gata cu goana după laicuri!”

  Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, care a regizat filmul „De ce eu” despre drama procurorului Panait – o victimă a sistemulu de justiţie a anilor 2000, critică dur reforma propusă de Tudose. „ Vor să reînvie un sistem prost şi care funcţiona la comandă politică”, ascris Giurgiu pe Facebook.

 • PSD - un partid incapabil să se reformeze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD - un partid incapabil să se reformeze

  Încă din zilele crizei guvernamentale, pe vremea când dl. Sorin Grindeanu încă mai spera că ar mai putea găsi cine ştie ce soluţie de salvare şi că, prin cine ştie ce miracol, ar fi posibil ca, din senin, să se coaguleze o simpatie populară în favoarea sa, a fost lansată pe piaţă ideea că lucrurile din ţară şi din PSD merg prost fiindcă principalul partid aflat la guvernare ar fi fost încălecat de venetici. De pesedişti neautentici fără pedigree.

 • Aşa, şi unde-l duci pe Macron?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa, şi unde-l duci pe Macron?

  Ministrul Culturii a fost schimbat şi cum, în prag de vacanţă, nimic nu trăda vreo urgenţă, n-ar fi cazul de prea multe comentarii. Însă ceva s-a schimbat recent, respectiv coordonarea acţiunilor dedicate Centenarului României a trecut de la Guvern la Ministerul Culturii.