Stiri despre reforma

  386 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • După SUA, şi
Israelul anunţă că se retrage din UNESCO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După SUA, şi Israelul anunţă că se retrage din UNESCO

  Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunţat astăzi că ţara sa se pregăteşte să se retragă din Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce SUA au făcut un anunţ similar.

 • O
zi decisivă pentru
viitorul UE. Suntem pregătiţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi decisivă pentru viitorul UE. Suntem pregătiţi?

  Miercuri, 13 septembrie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rosteşte în Parlamentul European, reunit la Strasbourg, discursul anual despre starea Uniunii. Discursul este urmat de dezbateri în plen în care sunt aşteptate reacţiile şi poziţionările forţelor politice reprezentate în forul european.

 • Noi ce reformă a lumii
susţinem?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi ce reformă a lumii susţinem?

  Întrebarea este pe deplin justificată şi urgentă. În spatele evenimentelor doar în aparenţă contradictorii care ocupă actualitatea internaţională, se desfăşoară de mai mulţi ani o discuţie extrem de dură despre reforma întregului cadru instituţional creat după cel de-Al Doilea Război Mondial.

 • Preşedintele Donald Trump vrea să reformeze ONU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Donald Trump vrea să reformeze ONU

  Preşedintele american Donald Trump intenţionează să organizeze o întrevedere cu liderii lumii pe 18 septembrie la New York, unde ar urma să discute problema reformării ONU. Aceştia se vor întâlni dacă vor conveni să semneze o declaraţie din zece puncte adresată secretarului general al ONU, Antonio Guterresh în legătură cu necesitatea realizării unei reforme eficiente.

 • Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, despre reforma lui Toader: „Vor să reînvie un sistem care funcţiona la comandă politică. Gata cu goana după laicuri!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, despre reforma lui Toader: „Vor să reînvie un sistem care funcţiona la comandă politică. Gata cu goana după laicuri!”

  Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, care a regizat filmul „De ce eu” despre drama procurorului Panait – o victimă a sistemulu de justiţie a anilor 2000, critică dur reforma propusă de Tudose. „ Vor să reînvie un sistem prost şi care funcţiona la comandă politică”, ascris Giurgiu pe Facebook.

 • PSD - un partid incapabil să se reformeze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD - un partid incapabil să se reformeze

  Încă din zilele crizei guvernamentale, pe vremea când dl. Sorin Grindeanu încă mai spera că ar mai putea găsi cine ştie ce soluţie de salvare şi că, prin cine ştie ce miracol, ar fi posibil ca, din senin, să se coaguleze o simpatie populară în favoarea sa, a fost lansată pe piaţă ideea că lucrurile din ţară şi din PSD merg prost fiindcă principalul partid aflat la guvernare ar fi fost încălecat de venetici. De pesedişti neautentici fără pedigree.

 • Aşa, şi unde-l duci pe Macron?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşa, şi unde-l duci pe Macron?

  Ministrul Culturii a fost schimbat şi cum, în prag de vacanţă, nimic nu trăda vreo urgenţă, n-ar fi cazul de prea multe comentarii. Însă ceva s-a schimbat recent, respectiv coordonarea acţiunilor dedicate Centenarului României a trecut de la Guvern la Ministerul Culturii.

 • Preşedintele polonez va bloca prin veto două legi controversate pentru reformarea sistemului judiciar. Polonezii în stradă pentru a apăra democraţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele polonez va bloca prin veto două legi controversate pentru reformarea sistemului judiciar. Polonezii în stradă pentru a apăra democraţia

  Preşedintele polonez Andrzej Duda a anunţat luni că va bloca două dintre cele trei proiecte de lege ce reformează sistemul judiciar al ţării, liniştind temerile că formaţiunea de guvernare, PiS, va submina diviziunea puterilor în ţară, relatează Reuters. În acest timp, mii de polonezi manifestează în faţa tribunalelor în apărarea stului de drept.

 • Legea cu privire la reforma
Guvernului, promulgată de şeful statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea cu privire la reforma Guvernului, promulgată de şeful statului

  Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat legea cu privire la reforma Guvernului. „Întotdeauna am optat pentru reducerea numărului demnitarilor, deoarece nu este corect să păstrăm acelaşi număr de funcţionari de rang înalt ca acum 25 de ani”, a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

 • Dan Solcan - profesorul care îşi face singur reforma
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Solcan - profesorul care îşi face singur reforma

  Din ’90 încoace, România este într-o continua reformă. Cuvântul „reformă” stă ţanţoş pe buzele cotidianului românesc. Se reformează totul, fără să se schimbe, în esenţă, nimic ― sau mai degrabă fără un rezultat funcţional. Totul se desfăşoară la nivel superficial, formal sau, cum se spune în popor,  totul e făcut în dorul lelii.

 • PSRM sesizează CC referitor la unele prevederi ale reformei sistemului de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM sesizează CC referitor la unele prevederi ale reformei sistemului de pensii

  Deputaţii Partidului Socialiştilor au depus vineri, 7 aprilie, o sesizare la Curtea Constituţională, solicitând să fie declarate neconstituţionale mai multe prevederi din Legea cu privire la pensiile de asigurări sociale de stat, intrate în vigoare în luna ianuarie 2017, tranmsite IPN.

 • Preşedintele Trump susţine că va lăsa să explodeze Obamacare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Trump susţine că va lăsa să explodeze Obamacare

  Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat vineri seara în urma retragerii unui controversat proiect de înlocuire a Obamacare cu doar câteva minunte înainte de începerea sesiunii de vot din Camera Reprezentanţilor, precizând că va face cel mai bun lucru din punct de vedere politic şi va aştepta explozia legii lui Barack Obama.