Stiri despre razboi hibrid

  79 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un preşedinte nihilist, reforme timide, absenţa coeziunii societale: Republica Moldova în an electoral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un preşedinte nihilist, reforme timide, absenţa coeziunii societale: Republica Moldova în an electoral

  Contextul internaţional şi dezvoltările contemporane ale conflictului în direcţia războiul hibrid aduc noi provocări statelor, cu atât mai mult statelor slabe. În spaţiul post-sovietic, dar nu numai, în întreaga zonă de interes rusă, războiul informaţional permite dezvoltări ce ameninţă societăţile şi comunităţile statelor din spaţiul post-sovietic.

 • Câţi bani alocă UE combaterii propagandei ruseşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi bani alocă UE combaterii propagandei ruseşti

  Parlamentul European va aloca peste 1,1 milioanei euro grupului de lucru destinat combaterea presei ruseşti, scrie The Guardian. Mica echipă anti-dezinformare a Uniunii Europene, East StratCom Task Force, va avea parte de propria „linie de buget”, informează şi Europa Liberă, citând surse bine-informate de la Bruxelles.

 • Trei generaţii de război informaţional. Prima generaţie: război informaţional propriu-zis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei generaţii de război informaţional. Prima generaţie: război informaţional propriu-zis

  Războiul informaţional reprezintă crearea de realităţi alternative prin pervertirea adevărului obiectiv – realizat pe baza datelor, faptelor şi argumentelor concrete – răstălmăcirea lui, prin utilizarea unei combinaţii de elemente, fapte şi bucăţi de adevăr selectate, interpretate, combinate cu raţionamente alterate prin utilizarea de silogisme, sofisme, propagandă, interpretare forţată, totul împănat cu o multitudine de minciuni.

 • Războiul hibrid rusesc şi incapacitatea de a gândi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul hibrid rusesc şi incapacitatea de a gândi

  Ce uşor ne derobăm de răspundere evidenţiind vina altora. A lui Putin. A Rusiei. Ce uşor ne raţionalizăm greşelile spre a le face să dispară. Parte din problemele democraţiilor ţin de gândirea deficitară a elitelor lor.

 • Este România în război?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este România în război?

  Este întrebarea pe care am pus-o studenţilor mei la primul curs din acest an. Au ridicat din sprâncene dar nu au părut a fi foarte şocaţi. Sunt studenţi la ştiinţe politice. Ideea de război pare că s-a banalizat şi nu stârneşte mari tresăriri. În lume se desfăşoară războaie, conflicte armate, morţi, răniţi, suferinţă.

 • Gangsterii, noua armă a Kremlinului în războiul hibrid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gangsterii, noua armă a Kremlinului în războiul hibrid

  Relaţiile dintre Moscova şi Occident rămân tensionate, iar ruşii nu ezită să recurgă la orice tip de metodă pentru a fi în avantaj în faţa adversarilor lor, inclusiv la serviciile unor grupări criminale.

 • Reportaj de la Good Governance Summit. David Petraeus,
fost şef al CIA: În Siria are loc un
Cernobîl geopolitic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reportaj de la Good Governance Summit. David Petraeus, fost şef al CIA: În Siria are loc un Cernobîl geopolitic

  Fostul director al CIA David Petraeus şi fostul şef militar al NATO Philip Breedlove au vorbit, în cadrul Good Governance Summit, despre problemele de securitate ale Europei şi Orientului Mijlociu. Primul a atras atenţia că ceea ce se întâmplă în Siria e un „Cernobîl geopolitic“ pentru că afectează toate statele din jur, iar al doilea a făcut precizări despre „războiul hibrid“.

 • Despre războiul hibrid şi roata istoriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre războiul hibrid şi roata istoriei

  De foarte multe ori, termeni ca „război hibrid”, „manipulare”, „geopolitica spaţiului cosmic” apar în spaţiul mediatic cei care promovează aceşti termeni dorind să inducă ideea noutăţii absolute. Mulţi dintre promotorii acestor idei au în spate un trecut bogat în cercetarea ştiinţifică, inclusiv în domeniul istoriei, de aceea ideea de defini drept „noi” concepte clasice pare destul de surprinzătoare.

 • NATO
îşi deschide 
birou de contraspionaj 
la Bucureşti. Ce spun specialiştii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO îşi deschide birou de contraspionaj la Bucureşti. Ce spun specialiştii

  Un Detaşament de Contrainformaţii NATO va fi înfiinţat la Bucureşti dacă solicitarea trimisă de preşedintele Klaus Iohannis  Parlamentului va fi aprobată de Legislativ. Potrivit specialiştilor, apariţia unei asemenea structuri este necesară în contextul în care România se află în apropierea unor zone de conflict şi trebuie să facă faţă ofensivei războiului hibrid al Rusiei.

 • Generalul locotenent H.R. McMaster şi noua filosofie a războiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalul locotenent H.R. McMaster şi noua filosofie a războiului

  „Eu cred că ceea ce a marcat sfârşitul perioadei post Război Rece a fost momentul invaziei Rusiei în Ucraina şi anexarea Crimeei. Nu a fost un nou tip de dezvoltare militară convenţională, a fost ceva diferit. Dar putem merge şi mai înapoi în timp, la atacul cibernetic de tip DoS din Ţările Baltice din 2007 şi în mod cert la invazia din 2008 în Georgia” - fragment din discursul generalului McMaster, mai 2016, CSIS.

 • Sky News şi sursa conexiunii teroriste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sky News şi sursa conexiunii teroriste

  Statele membre UE şi NATO au fost atacate unul câte unul de către Rusia, posibil în conjuncţie cu alte entităţi, prin dezinformare şi operaţiuni politice, pentru a genera implozia Uniunii Europene,  izolarea statelor nucleu şi transformarea lor în surse financiare, de inovaţie, înalte tehnologii şi produse de lux – transformarea lor într-o anexă economică la o ordine mondială economică centrată pe Asia.

 • Cum se creează o ţară-ţintă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se creează o ţară-ţintă

  Cui serveşte aplicarea seturilor de procedee care fac parte din arsenalul războiului informaţional, el însuşi parte integrantă şi acum extrem de activă a războiului hibrid?