Stiri despre radu preda

  218 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O iubire denunţată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O iubire denunţată

  Hotărât lucru: la noi, după decenii de neîncredere naţională, de antagonizare pe diferite criterii, de practicare cu entuziasm a ranchiunii, nu este bine nici dacă faci, nici dacă nu faci. E prea târziu sau prea devreme. Oricum ar fi, iese prost.

 • Directorul IICCMER: Ancheta în dosarul Braşov 1987 merge foarte greu. Sunt victime şi torţionari în viaţă, iar răul are un chip şi un nume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul IICCMER: Ancheta în dosarul Braşov 1987 merge foarte greu. Sunt victime şi torţionari în viaţă, iar răul are un chip şi un nume

  Directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Radu Preda, spune că ancheta în dosarul revoltei anticomuniste din 15 noiembrie 1987 de la Braşov decurge foarte greu, nefiind făcute progrese. "Răul are un chip, un nume, un CNP, o pensie. Sunt victime, torţionari şi securişti încă în viaţă", a subliniat Preda.

 • Daţi jos crucea!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daţi jos crucea!

  Acesta este programul, pe scurt, al neoateismului aflat în plină acţiune: de la deciziile de marketing ale unor firme private la cele ale unor autorităţi locale sau, la vârf, a unor garanţi strâmbi ai laicităţii înţeleasă în termeni antireligioşi.

 • Reacţia IICCMER la declaraţiile lui Nicolae privind rezistenţa anticomunistă: Jignesc profund memoria celor care au sfârşit sub gloanţele regimului popular
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţia IICCMER la declaraţiile lui Nicolae privind rezistenţa anticomunistă: Jignesc profund memoria celor care au sfârşit sub gloanţele regimului popular

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) spune că afirmaţiile lui Şerban Nicolae privind rezistenţa anticomunistă din România jignesc profund memoria unor oameni care, în condiţiile instaurării prin forţă şi minciună a regimului comunist, au sperat ca ţara să fie cruţată, totul, de „experimentul dictaturii proletariatului“.

 • Un veac de
inumanitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un veac de inumanitate

  Chiar în aceste zile se împlinesc o sută de ani de la revoluţia bolşevică din octombrie/noiembrie 1917. Un moment de cotitură pentru istoria mondială, prefaţa unei dominaţii demonice.

 • Domnul Radu Preda şi argumentum ad
hominem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnul Radu Preda şi argumentum ad hominem

  Ȋntr-un articol recent postat pe blogurile adevarul.ro, domnul Radu Preda se lansează într-o serie de acuzaţii defăimătoare care nu îi fac cinste, cu atât mai mult cu cât se prezintă ca teolog, conferenţiar al „singurei catedre de teologie socială ortodoxă“ şi preşedinte executiv al unei instituţii guvernamentale: „Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER)“.

 • Problema
moaştelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problema moaştelor

  Nu este inedită indignarea unora faţă de ceea ce se petrece la marile pelerinaje ortodoxe de la noi. De data aceasta, încurajate de recentele scandaluri din Biserică, vocile critice par să fie mai multe, mai obraznice. Se simt pe val.

 • Un trecut comun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un trecut comun

  Câteva cifre pe care le tot repet: din cele 16 Biserici Ortodoxe locale, autonome sau autocefale, 12 sunt în Europa. Dintre acestea, nu mai puţin de opt se află în ţări membre ale Uniunii Europene. Ce înseamnă aceasta?

 • Lecţiile lui Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţiile lui Dumnezeu

  Pentru cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă: orice catastrofă, oricât de mare, are în logica credinţei creştine un miez pedagogic, oricât de revoltaţi şi chiar îngroziţi am fi de cele petrecute. Ceea ce nu înseamnă că răul este aliatul lui Dumnezeu.

 • Memoria 100
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memoria 100

  „Memoria. Revista gândirii arestate“ a ajuns la numărul 100. Numărul 1/1990 avea în caseta redacţională pe: Ernest Bernea, Ana Blandiana, Ştefan Aug. Doinaş, Adrian Marino, Ion Negoiţescu, Alexandru Paleologu, Banu Rădulescu (redactor şef), Dumitru Stăniloae, Petre Ţuţea, Ion Vianu, Romulus Vulcănescu.

 • AFDPR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AFDPR

  Iniţialele sunt cunoscute: Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici (şi Deportaţi) din România. Recent, la Oradea, a avut loc a 24-a întâlnire a membrilor din toată ţara, moment potrivit de a vedea care mai este statutul martorilor istoriei recente.

 • Viaţa ca o Cruce
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viaţa ca o Cruce

  Cum o definea un alt Preda, viaţa poate fi ca o pradă, o muşcătură flămândă. Te-ai înfruptat o dată, pe fugă, dar digestia durează şapte-opt decenii. După caz. Dar viaţa poate fi văzută şi altminteri: ca o Cruce.

 • Binele
invizibil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Binele invizibil

  Acum câteva zile, la Iaşi, s-a consumat un eveniment despre care presa noastră nu a relatat mai nimic. O dovadă în plus că, într-adevăr, ştirile pozitive nu sunt interesante, că binele este, la propriu, invizibil.

 • Decizii
promiţătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizii promiţătoare

  Recentele tulburări din Biserica noastră majoritară provocate de acuzaţiile aduse episcopului de Huşi au avut, ca mereu în istoria eclesială, şi partea lor constructivă. Vechii greci ştiau: crizele sunt şanse de a gândi altminteri.

 • Iertarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iertarea

  Conducerea Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) a primit de curând o scrisoare nefirească în firescul ei şi, în plus, menită să ne arate ce lipseşte în profunzime societăţii româneşti de azi.

 • Patriarhul Teoctist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patriarhul Teoctist

  La final de iulie, acum un deceniu, murea Patriarhul Teoctist (7 februarie 1915-30 iulie 2007). Vestea plecării dintre noi a nonagenarului ierarh a fost surprinzătoare, intervenţia medicală de la Fundeni nefiind una de urgenţă, ci programată.