Stiri despre radu afrim

  106 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • S-a
întâmplat într-o noapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a întâmplat într-o noapte

  Radu Afrim aparţine acelei rare categorii de regizori care ştiu să stabilească legături speciale nu doar cu anumite Teatre ori colective artistice unde şi cu care lucrează, ci şi cu spectatorii pentru care montează.

 • Nominalizările pentru Gala Premiilor UNITER 2018. Horaţiu Mălăele va primi premiul de excelenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nominalizările pentru Gala Premiilor UNITER 2018. Horaţiu Mălăele va primi premiul de excelenţă

  Gala Premiilor Uniter va avea loc pe 7 mai, la Alba-Iulia, când actorului Horaţiu Mălăele îi va fi acordat premiul de excelenţă, iar actorilor Ileana Stana-Ionescu şi Anton Tauf, regizorului Alexandru Dabija, scenografului Doru Păcurar şi criticului Sorina Bălănescu, premiul pentru întreaga activitate. La categoriile cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă în rol principal, printre nominalizaţi sunt şi Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ

 • Mai bizar ca
orice bizarerie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai bizar ca orice bizarerie

  O spun de la început. Spectacolul cu piesa „Rabenthal“ a dramaturgului german Jōrg Graser, foarte puţin sau chiar deloc cunoscut la noi (oricum, avem de-a face cu o premieră pe ţară) este unul dintre cele mai bizare de pe fişa de creaţie a regizorului Radu Afrim.

 • Premiul Europa pentru Teatru, 16 ediţii fără România în palmares
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiul Europa pentru Teatru, 16 ediţii fără România în palmares

  În acest decembrie, la Roma, Premiul Europa pentru Teatru, iniţiat ca program pilot al Comisiei Europene prezidată de Jacques Delors de Alessandro Martinez, ca secretar general, în 1986, la Taormina, cu sprijinul lui Jack Lang, pe atunci ministrul Culturii al Franţei, împreună cu Mellina Mercuri, ministrul Culturii al Greciei, a împlinit 16 ediţii.

 • Carnea, banii şi delfinii din „Măcelăria lui Iov”, în regia lui Radu Afrim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carnea, banii şi delfinii din „Măcelăria lui Iov”, în regia lui Radu Afrim

  Vineri, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, a avut loc reprezentaţia spectacolului „Măcelăria lui Iov”, în regia lui Radu Afrim, după un text de Fausto Paravidino, un spectacol despre viaţă în anasamblul ei, despre suferinţa pe care o implică, despre viaţa care curge după regulile firii fără să ţină cont, de cele mai multe ori, de oamenii care o trăiesc.

 • Despre dragoste ca formă de proprietate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre dragoste ca formă de proprietate

  Wolfgang e unul dintre cele mai bune spectacole ale lui Radu Afrim din ultima vreme, sigur, cel mai bun de anul acesta. L-a realizat la Piatra Neamţ, la Teatrul Tineretului, unde a mai reuşit un megahit teatral, Herr Paul de Tankred Dorst, cu nişte sezoane în urmă.

 • Poveşti
de familie, de cupluri, de vecini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveşti de familie, de cupluri, de vecini

  Într-un living imens, pe canapele de culori diferite (decoruri - Vanda Maria Sturdza) sunt adunate 15 personaje. Oameni de ambele sexe, de vârste diferite, de felurite profesiuni.

 • Biblie şi capitalism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biblie şi capitalism

  „Era odată în ţinutul Uz un om pe care îl chema Iov şi acest om era fără prihană şi drept, se temea de Dumnezeu şi se ferea de ce este rău. Şi i s-au născut şapte feciori şi trei fete.

 • Teatru
adevărat - emoţie, bucurie şi tristeţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru adevărat - emoţie, bucurie şi tristeţe

  Castingul dracului, spectacol montat în anul 2014 de regizorul Radu Afrim la Teatrul Naţional din Târgu Mureş - Compania Tompa Miklós -, dădea expresie interesului unuia dintre cei mai importanţi creatori de care dispune la ora actuală scena românească pentru înnoirea mijloacelor lui de exprimare.

 • Conferinţă „Radu Afrim. Ţesuturile fragilităţii“ şi album în limba engleză despre rebelul regizor, lansat la Muzeul Şuţu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conferinţă „Radu Afrim. Ţesuturile fragilităţii“ şi album în limba engleză despre rebelul regizor, lansat la Muzeul Şuţu

  Conferinţa despre Radu Afrim, cel mai nonconformist şi rebel regizor român de teatru, are loc  joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, de la Muzeul Suţu, fiind prilejuită de apariţia în limba engleză a volumului „Radu Afrim. The Fabric of Fragility“, scris de criticul de teatru Cristina Rusiecki. Prefaţa „Radu Afrim, To Be Continued...“ este semnată de Dieter Topp, iar postfaţa, "The Book of a Dissidence", de Cristiana Gavrilă.

 • Oameni în
ceaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oameni în ceaţă

  Odată cu spectacolul cu piesa Punctul orb, scrisă de grecul Yannis Mavritsakis, regizorul Radu Afrim revine la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti. Un loc în care a mai semnat, de-a lungul carierei sale, montări precum Nevrozele sexuale ale părinţilor noştri (2004), Plastilina (2005), Miriam W (2010) sau Când ploaia se va opri (2015).