Stiri despre putere

  300 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aleşii locali, decisivi pentru putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aleşii locali, decisivi pentru putere

  Aleşii locali devin tot mai importanţi în strategiile de obţinere şi păstrare a puterii politice în România. Ei înşişi, cu puţine excepţii, independenţii, sunt exponenţi ai partidelor politice care i-au propulsat în fruntea administraţiilor locale. După ce au fost aleşi în primul tur, conform legii, aleşii locali actuali au beneficiat tot prin lege de posibilitatea de a-şi stabili singuri salariile.

 • Mediocritatea vrea puterea absolută!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mediocritatea vrea puterea absolută!

  Mă deplasez foarte mult, aproape în fiecare zi, prin multe locuri şi intru în contact cu numeroşi oameni de la sate, din pieţe, din mijloace de transport în comun, din mediul cultural ori de pe stradă.

 • Ce vom face acum?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vom face acum?

  Motto: „A te învinge pe tine însuţi este mijloc sigur să nu fi învins de alţii. A te stăpâni pe tine însuţi este mijloc sigur de a pune stăpânire pe alţii“ (maximă chinezească).

 • Cât de flegmatic poate să fie Dragnea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de flegmatic poate să fie Dragnea?

  Aparatul politic şi administrativ nu mai produce valoare României. Ăsta e crudul adevăr. Odată ce nu mai pot fi corupţi, aceştia, birocraţii, refuză să mai producă valoare pentru cetăţeni.

 • Despre joc, joacă şi jocuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre joc, joacă şi jocuri

  Pe măsură ce îmbătrînesc, mi se pare că cea mai nobilă, mai subtilă, mai misterioasă justificare a condiţiei umane este simţul pentru gratuitate. Spre deosebire de celelalte fiinţe vii, ne putem dedica toate rezervele de timp, toate înzestrările, viaţa întreagă exercitării unor activităţi care nu au nici o utilitate, nici o motivaţie pragmatică.

 • Automobile turbopropulsate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Automobile turbopropulsate

  Turbomotoare, adică, mai neaoş, turbine cu gaze? Parcă voiam propulsie electrică! Dacă respectiva nu ar avea şi probleme greu de ignorat, cum sunt capacitatea limitată, masa şi volumul bateriilor, dar, mai ales, producerea curentului electric îndeosebi pe bază de cărbune sau gaz natural, aşa cum descrisesem în articolul Automobilul electric.

 • Românii aşteaptă minuni de Paşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii aşteaptă minuni de Paşte

  Săptămâna Paştelui ar trebui să fie luminată, să semnifice o renaştere a speranţelor de mai bine. Acum, românii trăiesc patimile politice. Dezamăgiţi sunt cetăţenii oneşti, oameni afectaţi de toate relele care se întâmplă-corupţia atotputernică, viaţa mizerabilă, guvernarea dezastruoasă, injustiţia, lipsa de perspective. Mulţi au protestat în stradă, în ţară sau în străinătate. Mai speră că Învierea le va aduce mari minuni!

 • Cât timp îi ia unui nou ministru să înveţe cum merg lucrurile la guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât timp îi ia unui nou ministru să înveţe cum merg lucrurile la guvernare

  În România ne ia 20 de ani să facem un spital nou, 20 de ani să realizăm un tronson de metrou, 20-30-50 de ani să construim o autostradă, un pod suspendat, care înainte de a fi recepţionat ca finalizat, trebuie deja reparat, un pasaj subteran, ani şi ani să ridicăm o şcoală, o grădiniţă, un stadion, alţi ani să reparăm o lucrare de infrastructură, să reabilităm ceva.

 • Încep negocierile finale pentru noua hartă de putere a lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încep negocierile finale pentru noua hartă de putere a lumii

  Să ne întoarcem cu 100 de ani în urmă. În acel moment, geograful britanic Halford John Mackinder sintetiza teoria sa privind „Heartland“ care avea să influenţeze decisiv şcoli succesive de politicieni, avea să modeleze viziunea despre lume a unor lideri politici şi militari şi, după cum se vede, rămâne în continuare actuală în ceea ce este acum bătălia uriaşă pentru remodelarea hărţii de putere a lumii.

 • Liderul în geopolitica marilor puteri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul în geopolitica marilor puteri

  Aproape fiecare dintre noi în gândurile secrete pe care le avem ne dorim să fim cel puţin miliardari. Dar cu mai multă putere ne dorim să conducem lumea şi să o facem perfectă – perfectă pentru interesele noastre, şi apoi perfectă pentru toţi cei pe care îi simţim aproape. Ce le oferim celorlalţi într-o lume condusă de noi e un pic diferit, sau poate chiar mult mai altfel.

 • Ce mai e de făcut în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai e de făcut în politică

  Politica românească este o glumă sinistră: poate nu mai mult decât în alte state post-comuniste, dar în mod clar cu o identitate românească aparte de mizeră. Există, însă, o speranţă.

 • Sirenele lui Roaită
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sirenele lui Roaită

  Aceşti cetăţeni disperaţi nu mai suportă să fie umiliţi, să muncească din greu şi să plătească tot mai mult, conform lozincii „Nu puteţi voi produce cât putem noi fura!“ - hoţia puternicilor din fruntea bucatelor. Pleacă tot mai mulţi români în străinătate. Va exista şi o clasă a diasporenilor cu stare, cu ştaif! La polul opus, sirenele mafiote sună din toate puterile către românii plecaţi, să se întoarcă acasă! Degeaba, „căpşunarii“ refuză!