prospetime - ultimele știri
Românii se află în topul primelor 10 ţări la risipa de mâncare. Există însă o serie de trucuri care ne pot ajuta să facem economii la acest capitol.
Ouăle sunt cunoscute ca fiind surse excelente de nutrienţi, inclusiv proteine de bună calitate, vitamine şi acizi graşi esenţiali. De-a lungul timpului au circulat însă şi numeroase mituri despre aceste alimente....
Cunoscută în termeni medicali sub denumirea de halitoză, respiraţia urât mirositoare poate fi o problemă destul de serioasă, cauzată mai ales de o igienă orală precară.
Ouăle alterate au un potenţial crescut de a declanşa toxiinfecţii alimentare. Prospeţimea unui ou se poate verifica simplu, prin introducerea lui într-un vas cu apă cu fundul plat. Cum „citim“ rezultatele....
Ouăle sunt o parte importantă a meselor noastre. Ele sunt o bună sursă de proteine. Un alt beneficiu pe care-l aduc ouăle este aportul de vitamina B8 (colina) care ajută la funcţionarea în parametri optimi a ficatului, facilitează arderea grăsimilor ...
Bucătăria este un loc unde pe lângă pricepere şi creativitate este nevoie de o minte deschisă capabilă să accepte întotdeauna sfaturi care se pot dovedi mai mult decât utile....
O tânără de 22 de ani din Lituania ar putea schimba complet sistemul de etichetare a alimentelor cu invenţia sa: un abţibild pe bază de gelatină care îşi schimbă textura pe măsură ce un produs se apropie de termenul expirării....
Dacă aveai impresia că tortul se taie în felii triughiulare, te înşeli amarnic. Alex Bellos, un autor şi matematician britanic a descoperit o nouă metodă, cu ajutorul căreia poţi păstra tortul proaspăt o perioadă mai lungă de timp.
Posibilitatea de a ţine într-o stare cât mai bună şi de a menţine prospeţimea variază de la un produs alimentar la altul.
Povestea cafelei poate fi plasată în Antichitate, cu toate că primele referinţe consemnate în ce priveşte consumul delicioasei băuturi datează din secolul al IX-lea....