Stiri despre privatizare

  552 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Transgaz înfiinţează o firmă la Chişinău ca să poată participa la privatizarea Vestomoldtransgaz. Oferta trebuie depusă până la 28 decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transgaz înfiinţează o firmă la Chişinău ca să poată participa la privatizarea Vestomoldtransgaz. Oferta trebuie depusă până la 28 decembrie

  Compania românească va înfiinţa un SRL în R. Moldova, căreia îi va majora capitalul social, astfel încât să poată participa „cu succes” la procedura privatizării IS Vestmoldtransgaz, compania care gestionează în prezent gazoductul Iaşi – Ungheni. Transgaz poate face o ofertă până la data de 28 decembrie.

 • Fără privatizări în următorii 5 ani şi
naţionalizarea companiilor privatizate fraudulos. Proiectul PSD, iniţial de Şerban Nicolae, a trecut tacit
de Senat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără privatizări în următorii 5 ani şi naţionalizarea companiilor privatizate fraudulos. Proiectul PSD, iniţial de Şerban Nicolae, a trecut tacit de Senat

  Nicio privatizare nu va mai avea loc în următorii 5 ani, iar acţiunile şi activele de la companiile care au fost dovedite în instanţă a fi privatizate fraudulos vor fi naţionalizate înapoi, pentru ca statul să îşi recupereze prejudiciul, arată un proiect adoptat tacit de Senat, după ce a fost depăşit termenul de dezbatere.

 • Mai multe acţiuni şi bunuri de stat, scoase la licitaţie pentru privatizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai multe acţiuni şi bunuri de stat, scoase la licitaţie pentru privatizare

  La Bursa de Valori a Moldovei este în curs de desfăşurare licitaţia cu strigare a 17 pachete de acţiuni proprietate publică de stat, lansată la 27 octombrie. Printre pachetele de acţiuni expuse, sunt cele ale SA „Barza Albă” (100%), SA „Comerţ - Petrol”(100%), SA „Tutun - CTC circa (90,8%), transmite IPN.

 • Guvernul de la Chişinău privatizează compania care administrează gazoductul Iaşi-Ungheni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul de la Chişinău privatizează compania care administrează gazoductul Iaşi-Ungheni

  Agenţia Proprietăţii Publice (APP), aflată în subordinea Guvernului R. Moldova, anunţă pentru noiembrie-decembrie 2017 o nouă rundă de privatizare a activelor statului, printre care şi cele ale Vestmoldtransgaz, companie care gestionează reţeaua de transport gaze Iaşi-Ungheni. Preţul de pornire a licitaţiei este de 9 milioane de euro, cumpărătorul fiind obligat să investească 93 milioane euro în următorii doi ani.

 • Listarea Hidroelectrica intră în linie dreaptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Listarea Hidroelectrica intră în linie dreaptă

  Ministerul Energiei a supus dezbaterii publice proiectul de HG pentru aprobarea strategiei de privatizare şi listare a Hidroelectrica. Capitalul social al societăţii va fi majorat cu un pachet de acţiuni nou emise reprezentând 12,49% din capitalul social existent, pentru 2,49% se acordă drept de preferinţă acţionarilor privaţi existenţi, iar 10% se va lista la bursă.

 • După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti

  În 2017, protestul anti-sistem a fost înlocuit de protestul faţă de numai o parte a sistemului. Cu sprijinul elitelor intelectuale, elitele politice româneşti au reuşit să deghizeze falia dintre câştigătorii tranziţiei şi perdanţii acesteia într-un fals conflict dintre comunism şi anti-comunism. Cum s-a ajuns aici. De Victoria Stoiciu

 • Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea
privatizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea privatizare

  După 20 ani de la Marea privatizare, piaţa de capital din România are o evoluţie interesantă a numărului deţinătorilor de acţiuni care au rezultat din programul de privatizare în masă. În perioada 1996-1997, cei care au fost eligibili să primească acţiuni în urma privatizării îşi puteau valorifica acţiunile.

 • Politizarea a făcut ravagii la RATB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politizarea a făcut ravagii la RATB

  Într-o adresă remisă prefectului de Bucureşti, prin care cer efectuarea unor controale, sindicaliştii RATB spun că „au dispărut piese de pe autobuzele regiei în valoare de minimum 3.000.000 de euro, dar şi terenuri exploatate de RATB şi aflate în patrimoniul Municipiului Bucureşti".

 • CCR: Privatizarea Roman SA Braşov este neconstituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR: Privatizarea Roman SA Braşov este neconstituţională

  Curtea Constituţională a decis, joi, că dispoziţiile articolului 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind privatizarea SC "Roman" - S.A. Braşov şi constituirea parcului industrial pe platforma Societăţii Comerciale "Roman" - S.A. sunt neconstituţionale. Acest articol viza modul în care Consiliul Local Braşov a preluat unitatea specializată în agent termic de la Roman S.A.

 • PROIECT PSD vrea să naţionalizeze companiile care au fost
privatizate fraudulos. Fără privatizări în următorii 5 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROIECT PSD vrea să naţionalizeze companiile care au fost privatizate fraudulos. Fără privatizări în următorii 5 ani

  Nicio privatizare nu va mai avea loc în următorii 5 ani, iar acţiunile şi activele de la companiile care au fost dovedite în instanţă a fi privatizate fraudulos vor fi naţionalizate înapoi, pentru ca statul să îşi recupereze prejudiciul, arată un proiect depus de parlamentarii PSD, potrivit profit.ro. Acesta este iniţiat de senatorul Şerban Nicolae, care a mai depus o dată această iniţiativă, dar nu s-a ajuns la dezbaterea sa.

 • Autodenunţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autodenunţ

  În urma numeroaselor incriminări, spuse şi scrise, privind „cadoul” prietenesc pe care i l-am făcut, în februarie 1990, lui Gabriel Liiceanu, mă văd obligat să-mi recunosc, smerit, faptele şi să mă pun, gata de jertfă, la dispoziţia tuturor „organelor” acreditate, pentru lămurirea definitivă a cazului.

 • Istoria Tel Drum şi strategia „trenului reciclator“. Cum a ajuns campioana afacerilor cu statul o regie falimentară din Teleormanul lui Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria Tel Drum şi strategia „trenului reciclator“. Cum a ajuns campioana afacerilor cu statul o regie falimentară din Teleormanul lui Dragnea

  Dintr-o regie autonomă falimentară în anul 2000, Tel Drum a ajuns în 2014  firma privată care a ocupat locul I în topul societăţilor care fac afaceri cu statul. Privatizarea regiei Consiliului Judeţean Teleorman s-a făcut sub semnătura lui Liviu Dragnea, preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean Teleorman. Primul cumpărător a fost colegul de liceu al lui Dragnea, Marian Fişcuci.

 • Statul scoate la privatizare bunuri în valoare de 1.3 miliarde de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul scoate la privatizare bunuri în valoare de 1.3 miliarde de lei

  Statul scoate la privatizare bunuri publice în valoare de 1.3 miliarde lei. Agenţia Proprietăţii Publice anunţă printr-un comunicat de presă organizarea unei runde de privatizare folosind mai mult instrumente prevăzute de legislaţie, transmite IPN.