Stiri despre privatizare

  556 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Partidul Unic Român (PUR)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul Unic Român (PUR)

  Pe reţelele de socializare şi în media circulă reprezentări ale congresului PSD din weekend şi ale lui Dragnea în analogie cu Ceauşescu şi regimul comunist. Tipul acesta de echivalare arată că nu ne dăm seama de natura autoritarismului actual, care nu are nicio legătură cu comunismul, ci cu o hegemonie neoliberală de idei.

 • Ultimul combinat de utilaj greu - Fortus Iaşi - face concedieri masive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul combinat de utilaj greu - Fortus Iaşi - face concedieri masive

  Ultimul colos industrial din Iaşi, aflat în insolvenţă de 9 ani, concediază 260 de angajaţi, preavizele fiind emise din această săptămână. Compania are circa 340 de angajaţi. Fortus riscă să intre în faliment pentru că Guvernul nu a modificat legislaţia, astfel încât acţionarul principal – statul - să poată prelua active ale combinatului în schimbul unor datorii de circa 235 de milioane de lei.

 • Oficial: Transgaz participă la privatizarea Vestmoldtransgaz din R. Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oficial: Transgaz participă la privatizarea Vestmoldtransgaz din R. Moldova

  Transportatorul naţional de gaze Transgaz a anunţat că Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic Transgaz, a depus joi cererea de participare la concursul investiţional de privatizare a companiei de stat moldovene Vestmoldtransgaz.

 • Transgaz înfiinţează o firmă la Chişinău ca să poată participa la privatizarea Vestomoldtransgaz. Oferta trebuie depusă până la 28 decembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Transgaz înfiinţează o firmă la Chişinău ca să poată participa la privatizarea Vestomoldtransgaz. Oferta trebuie depusă până la 28 decembrie

  Compania românească va înfiinţa un SRL în R. Moldova, căreia îi va majora capitalul social, astfel încât să poată participa „cu succes” la procedura privatizării IS Vestmoldtransgaz, compania care gestionează în prezent gazoductul Iaşi – Ungheni. Transgaz poate face o ofertă până la data de 28 decembrie.

 • Fără privatizări în următorii 5 ani şi
naţionalizarea companiilor privatizate fraudulos. Proiectul PSD, iniţial de Şerban Nicolae, a trecut tacit
de Senat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără privatizări în următorii 5 ani şi naţionalizarea companiilor privatizate fraudulos. Proiectul PSD, iniţial de Şerban Nicolae, a trecut tacit de Senat

  Nicio privatizare nu va mai avea loc în următorii 5 ani, iar acţiunile şi activele de la companiile care au fost dovedite în instanţă a fi privatizate fraudulos vor fi naţionalizate înapoi, pentru ca statul să îşi recupereze prejudiciul, arată un proiect adoptat tacit de Senat, după ce a fost depăşit termenul de dezbatere.

 • Mai multe acţiuni şi bunuri de stat, scoase la licitaţie pentru privatizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai multe acţiuni şi bunuri de stat, scoase la licitaţie pentru privatizare

  La Bursa de Valori a Moldovei este în curs de desfăşurare licitaţia cu strigare a 17 pachete de acţiuni proprietate publică de stat, lansată la 27 octombrie. Printre pachetele de acţiuni expuse, sunt cele ale SA „Barza Albă” (100%), SA „Comerţ - Petrol”(100%), SA „Tutun - CTC circa (90,8%), transmite IPN.

 • Guvernul de la Chişinău privatizează compania care administrează gazoductul Iaşi-Ungheni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul de la Chişinău privatizează compania care administrează gazoductul Iaşi-Ungheni

  Agenţia Proprietăţii Publice (APP), aflată în subordinea Guvernului R. Moldova, anunţă pentru noiembrie-decembrie 2017 o nouă rundă de privatizare a activelor statului, printre care şi cele ale Vestmoldtransgaz, companie care gestionează reţeaua de transport gaze Iaşi-Ungheni. Preţul de pornire a licitaţiei este de 9 milioane de euro, cumpărătorul fiind obligat să investească 93 milioane euro în următorii doi ani.

 • Listarea Hidroelectrica intră în linie dreaptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Listarea Hidroelectrica intră în linie dreaptă

  Ministerul Energiei a supus dezbaterii publice proiectul de HG pentru aprobarea strategiei de privatizare şi listare a Hidroelectrica. Capitalul social al societăţii va fi majorat cu un pachet de acţiuni nou emise reprezentând 12,49% din capitalul social existent, pentru 2,49% se acordă drept de preferinţă acţionarilor privaţi existenţi, iar 10% se va lista la bursă.

 • După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti

  În 2017, protestul anti-sistem a fost înlocuit de protestul faţă de numai o parte a sistemului. Cu sprijinul elitelor intelectuale, elitele politice româneşti au reuşit să deghizeze falia dintre câştigătorii tranziţiei şi perdanţii acesteia într-un fals conflict dintre comunism şi anti-comunism. Cum s-a ajuns aici. De Victoria Stoiciu

 • Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea
privatizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi tu poţi afla dacă ai acţiuni de la Marea privatizare

  După 20 ani de la Marea privatizare, piaţa de capital din România are o evoluţie interesantă a numărului deţinătorilor de acţiuni care au rezultat din programul de privatizare în masă. În perioada 1996-1997, cei care au fost eligibili să primească acţiuni în urma privatizării îşi puteau valorifica acţiunile.

 • Politizarea a făcut ravagii la RATB
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politizarea a făcut ravagii la RATB

  Într-o adresă remisă prefectului de Bucureşti, prin care cer efectuarea unor controale, sindicaliştii RATB spun că „au dispărut piese de pe autobuzele regiei în valoare de minimum 3.000.000 de euro, dar şi terenuri exploatate de RATB şi aflate în patrimoniul Municipiului Bucureşti".

 • CCR: Privatizarea Roman SA Braşov este neconstituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CCR: Privatizarea Roman SA Braşov este neconstituţională

  Curtea Constituţională a decis, joi, că dispoziţiile articolului 13 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind privatizarea SC "Roman" - S.A. Braşov şi constituirea parcului industrial pe platforma Societăţii Comerciale "Roman" - S.A. sunt neconstituţionale. Acest articol viza modul în care Consiliul Local Braşov a preluat unitatea specializată în agent termic de la Roman S.A.

 • PROIECT PSD vrea să naţionalizeze companiile care au fost
privatizate fraudulos. Fără privatizări în următorii 5 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROIECT PSD vrea să naţionalizeze companiile care au fost privatizate fraudulos. Fără privatizări în următorii 5 ani

  Nicio privatizare nu va mai avea loc în următorii 5 ani, iar acţiunile şi activele de la companiile care au fost dovedite în instanţă a fi privatizate fraudulos vor fi naţionalizate înapoi, pentru ca statul să îşi recupereze prejudiciul, arată un proiect depus de parlamentarii PSD, potrivit profit.ro. Acesta este iniţiat de senatorul Şerban Nicolae, care a mai depus o dată această iniţiativă, dar nu s-a ajuns la dezbaterea sa.