preparat traditional - ultimele știri
Zacusca preparată ca pe vremea bunicii este un deliciu. După rețeta lui Radu Anton Roman, nu vei da greș cu acest preparat gustos. Pentru un gust autentic, gospodinele sunt sfătuite să coacă vinetele pe plită.
Pregătiţi de gospodinele din toate regiunile ţării, fierţi sau copţi, mucenicii se împart pe 9 martie, zi în care Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe cei 40 de sfinţi din cetatea Sevastiei, soldaţii creştini care, potrivit legendei, au murit în chinu...
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Ciochiuţa, o localitate din judeţul Mehedinţi. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
Preparatul este specific Olteniei şi are la bază un amestec de sortimente de carne şi preparate din carne. Reţeta este una de sezon, pentru că bună parte din ingredientele folosite pentru pregătirea ei le putem avea în casă, mai ales în preajma Sărbă...
Prima ediţie a Festivalului Naţional Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti la Zalău – "Cânt şi joc pe plai străbun" se anunţă a fi un regal culinar, în care maeştri bucătari se vor întrece în gătitul preparatelor tradiţionale.
Varza à la Cluj este un preparat tradiţional specific zonei Ardealului, pe care orice gurmand trebuie să înveţe să-l facă. Este delicios şi se găteşte foarte repede....
Cunoscută prin satele de pe Valea Almaşului drept "zama socăciţelor", această mâncare era pregătită cu pipotele găinilor, curcilor sau raţelor pe care sătenii le aduceau drept "cinste" pentru viitorii însurăţei.
Tocăniţa de varză cu cartofi este o mâncare la îndemâna oricui, prin prisma faptului că ingredientele sunt ieftine şi se pot cumpăra rapid din piaţă, dacă nu se găsesc deja în gospodărie, dar şi prin timpul scurt de preparare (30 de minute)....
Pasionat de gastronomia locală şi cunoscut pentru implicarea sa în promovarea tradiţiilor culinare, maestrul bucătar Mircea Groza ne oferă reţeta unui preparat foarte vechi, gătit în special în zilele de sărbătoare de gospodinele din satele Sălajului...
Mâncare românească, pregătită după o reţetă simplă, dar deosebit de gustoasă, cu legume de tot felul care s-au împrietenit la fiert şi ale căror arome inundă bucătăria, fasolea cu ciolan rămâne un preparat naţional care nu lipeseşte de pe nicio masă....
Se apropie postul Crăciunului, iar dacă eşti în pană de idei în ceea ce priveşte ce să pregăteşti familiei tale pentru prânz, îţi propunem o reţetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă.
Moşocoarnele cu brânză dulce sunt un desert delicios ce nu lipseşte din nicio casă de pe Valea Barcăului, judeţul Sălaj, în zilele sfinte de sărbătoare. Acest preparat tradiţional se pregăteşte după o reţetă păstrată de la bunici şi străbunici şi mer...
Silvoiţa sau "mierea de prune" este un produs obţinut exclusiv din prune, sută la sută natural, fără adaos de zahăr ori conservanţi, care se pregăteşte chiar şi astăzi în unele gospodării din mediul rural....
Chisăliţa este un preparat specific zonei Moldovei, dar se face şi în sate din Muntenia, din diverse fructe de sezon, ca vişine, corcoduşe, caise, cireşe amare etc. Noi vă propunem o chisăliţă de prune coapte şi dulci ca mierea, îngroşată cu mălai, d...
Fostul concurent “MasterChef” Liviu Lambrino va fi cap de afiş la prima ediţie Bucharest Gourmet Festival, care se va desfăşura între 3 şi 5 iunie, alături de un alt nume care s-a remarcat în show-ul culinar difuzat la ProTv, Paul Siserman. Lambrino ...
O reţetă veche de aproape opt decenii, gătită odinioară de femeile de pe Valea Someşului şi Valea Almaşului, este propunerea gastronomului sălăjean Mircea Groza în sezonul şteviei, o plantă atât de bogată în proprietăţi nutritive.
Tuslamaua reprezintă o parte delicioasă din moştenirea gastronomică turcească a Dobrogei, o mâncare arhaică diferită de ciorba de burtă, deşi ingredientele sunt asemănătoare.