preparat culinar - ultimele știri
UNESCO a inclus, miercuri, un preparat culinar peruan, cu o istorie de peste 2.000 de ani, în prestigioasa listă a patrimoniului imaterial al umanității, potrivit AFP.
O mâncare delicioasă şi săţioasă, perfectă pentru zilele friguroase de toamnă, îşi are originea în bucătăria tradiţională maghiară. Este vorba despre Pörkölt, o tocăniţă a cărei reţetă este oferită cititorilor "Adevărul" de către renumitul bucătar să...
Deşi vorbim de un produs tradiţional românesc, carnea de curcan nu prea este folosită la realizarea sarmalelor. Preparatul, care include şi carnea de curcan, este unul mai puţin întâlnit la noi, dar compensează prin faptul că foloseşte o carne consid...
Ostropelul de pui este un preparat tradiţional românesc care iese în evidenţă prin ingredientele ce se găsesc în orice gospodărie, timpul scurt de preparare şi gustul delicios. Există câteva mici secrete în prepararea delicioasei mâncări, de care tre...
Folosirea vinului în bucătărie deja nu mai miră pe nimeni. Străinii folosesc cu încredere şi coniacul, dar şi whiskey-ul. Bucătarii ne îndeamnă să nu ne ferim nici de banala bere, care poate da o savoare deosebită multor preparate.
Prăjeşti peşte şi nu ai habar ce să faci ca să nu umpli casa de miros puternic şi neplăcut, mâncarea ţi-a ieşit prea condimentată şi nu ai nicio idee care să-ţi salveze preparatul, iar când sare ulei încins în toate părţile te simţi asediat? Există t...
Rotunzi şi pufoşi, papanaşii munteneşti fierţi se numără printre preparatele tradiţionale care se pregătesc destul de simplu, rezultatul fiind însă unul care satisface pretenţiile oricărui gurmand.
Mâncare de gutui cu pui. Asocierea dintre fructe şi carne poate fi cu adevărat delicioasă, iar un preparat care stă mărturie în acest sens este mâncarea de gutui cu pui.
Robotul Atalay a început să devină indispensabil şi în şaormeriile din Londra, Marea Britanie, unde angajaţii nu mai reuşesc să facă faţă fluxului de clienţi.
Locuitorii insulei Huahine, din Polinezia Franceză, spun că au preparat cel mai mare carpaccio de ton din lume, într-o încercare de a doborî recordul actual înscris în Guinness Book, tentativa urmând să fie omologată.